Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  ben benieuwd naar de condities daar, ik vertrek samen met ward (en anderen) naar de omgeving van cauterets over een week of 3, ben wel nieuwschierig naar de situatie!

  ps, heel veel succes met je stage daar!

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  Hela,

  Ik heb zelf geen ervaring met spiegelreflex camera’s, voornamelijk om de reden dat ik ze, zoals jij ook aangeeft, nogal onhandig vind om mee op een tocht te nemen.

  Ik maak zelf gebruik van een compact camera en bewaar die in een fototasje die met een klein riempje op mijn heup hangt of ik bevestig het tasje aan mijn heupgordel van de rugzak.
  Het tasje zelf is vrij stevig waardoor ik niet echt bang ben om mijn camera te beschadigen. Ook met regen hangt die daar, enkel met doorwaden van rivieren haal ik hem er soms af.

  De camera die ik gebruik is deze:
  Sony Cyber-shot DSC-RX100

  Ben er zeer tevreden over, in het begin wat terughoudend geweest met de aanschaf vanwege weinig optische zoom. Maar vanwege de grootte van de sensor (1″) en de hoeveelheid megapixels waarmee kan worden gewerkt ben ik ook regelmatig gaan werken met de digitale zoom. (ben wel maar amateuristisch)

  Hier is een volledige review te zien, en kun je makkelijk vergelijken met andere camera’s mocht je dat willen:
  http://www.dpreview.com/products/Sony/compacts/sony_dscrx100

  Groetjes,
  Ward

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19
  In reactie op: Waterdicht Jacket #3377

  @dzjow,

  Wow,  net zoals de vorige keer bij mijn vragen een heel duidelijke en heldere uitleg.

  Het is voor mij nu in ieder geval duidelijk dat ik dan voor een 3-laags jas ga, kan ik de andere jassen al buiten beschouwing laten.

  Aan de hand van je uiteenzetting ben ik wat nieuwschierig geworden naar de waterdichtheid van het Event materiaal. Je gaf aan dat qua ademendheid, Event beter presteert. is er (volgens jou) een duidelijk verschil merkbaar tussen de 3L jassen van Event en die van Gore-Tex qua waterdichtheid?

  Ik heb de beide RAB jassen eens bekeken (via internet, kan ze hier in de winkels inderdaad nog niet vinden) en de reviews zijn nogal uiteenlopend. Er zijn een redelijk aantal mensen dat aangeeft na verschillende tochten (binnen 4 maand – 1 jaar) zeiknat te regenen in deze jassen. Terwijl anderen aangeven er heel tevreden over zijn.
  Wat me vooral opviel was dat bij de mensen die tevreden waren geen uitleg stond over het gebruik van de jas.
  Heb jij zelf ervaring met deze jassen toevallig?


  @koen

  Ik ben net geen student meer (enkele weken klaar met studie) maar kan me zulke materialen (gelukkig) wel veroorloven, zolang ik maar iets kies wat duurzaam is en het niet elk jaar of om het jaar vervangen moet worden.
  Ik ga er van uit dat een jas van zulke hoge prijzen (€300 en meer) minimaal 4-5 jaar mee gaat voordat deze aan vervanging toe is.
  Ik doe trekkings van 1-2 weken in gebieden waar je vrij zeker kunt zijn van regen (wales, schotland, noorwegen etc.) dus voor mij is het veel waard om een jas te hebben die mij droog houdt. Het hoeft voor mij overigens geen lichtgewicht ding te zijn, vind het belangrijk dat zo’n jas goed zit, wind/regen buiten houdt en als het kan nog redelijk goed ademt ook.

  bedankt allemaal voor jullie meningen en advies 😀

  Ward

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19
  In reactie op: Waterdicht Jacket #3347

  @debbie,

  Deze jassen zijn schijnbaar qua indeling van de zakken anders en voornamelijk ook de lengte van de jas is korter (valt op de heupen) en is daardoor “te kort” voor wandelen.
  Ik moet nog kijken hoe het bij mij valt (de jassen die dit zouden hebben waren niet in de outdoorshop aanwezig momenteel!)
  Ik was dus nieuwschierig of jullie hier wat van wisten en mij daar wat info over konden verschaffen! 🙂

  onder andere op de website van outdoorgearlab wat over gevonden, heb ondertussen zoveel gelezen dat ik ze niet allemaal meer weet, maar deze was blijven hangen:

  http://www.outdoorgearlab.com/Hardshell-Jacket-Reviews/Arcteryx-Alpha-SV

  .

  @massimo

  Ik heb zelf mijn eerste “wandel”jas een TNF hyvent jas gehad, en was daar de eerste 2 jaar erg tevreden mee, daarna zo lek als een mandje zonder dat ik daar gekke dingen mee heb gedaan. Dagtochten op vakantie in schotland, en dagelijks gebruik op de fiets tussen huis en school/werk. Dus voor mij geen hyvent meer!

  De g1000 jassen heb ik ook even naar zitten kijken, maar ben wat terughoudend omdat ik wat schrik heb dat die wax die je aanbrengt met veel schuren van rugzak of tegen rots of dergelijke er af gaat. Of dat je met waxen plekken vergeet/niet genoeg inwaxed waardoor de werking niet optimaal is. Weet niet of deze vrees terecht/onterecht is?

  wel bedankt voor het meedenken 😀 als er mensen zijn die nog andere ideeen/visies hebben, hoor het graag.

  Ward

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19
  In reactie op: Waterdicht Jacket #3329

  Hey Debbie,

  Bedankt voor je snelle en duidelijke antwoord!

  Net zoals jou geef ik ook wat meer voorkeur aan een duurzame jas, is niet iets wat ik constant wil blijven vervangen dus mag best wat meer wegen in zo’n geval.
  (huidige jas is 900 gram, dus ga er zowiezo op vooruit)

  De napoleon zakken zal ik eens goed in de gaten houden!

  Dan zit ik eigenlijk nog met een(tot nu toe) laatste vraag:
  Ik kom veel jassen tegen die er aardig uitzien, die qua materiaal en pasvorm wel erg goed lijken maar waarbij ik op internet ook veel tegenkom dat ze worden afgeraden voor het maken van trektochten/bergwandelen. En enkel dienen voor “mountaineering” Ik ben er nog niet helemaal achter waarom dat deze jassen daarvoor niet geschikt zijn!? Hebben jullie daar enig idee over?

  Om maar een (duur) voorbeeld te noemen:

  http://www.arcteryx.com/product.aspx?language=EN&gender=Mens&category=Jackets&model=Alpha-SV-Jacket

  of deze:

  http://www.haglofs.com/en-us/products/clothing/layers/shell-layer/men/spitz_ii_jacket_en-us.aspx

  Ward

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19
  In reactie op: Noorwegen en beren #3025

  @dzjow,

  Je hebt er beduidend meer verstand van. Dus heb nog een vraag over hoe een non-food-conditioned bear zou reageren als hij zijn vaste voedselplek heeft (en wil beschermen) of jongen rond zich heeft!? Ook wegrennen of is de drang om zijn/haar gebied en jongen beschermen dan te groot en word er agressief gereageerd.

  Ik heb zelf niet direct in het meest toeristische gebied gezeten (uiteraard was er wel wat toerisme) en enkele van mijn Canadese vrienden daar hebben gedurende die zomer te maken gehad met “fake-charges” van grizzly’s die hun voedselplek bedreigt voelden. En ook verschillende keren agressief gedrag gemerkt wanneer er jongen in de buurt waren. Maar ben dus niet zeker onder welke categorie die vielen 🙂

   

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19
  In reactie op: Noorwegen en beren #3023

  Hey Massimo,

  Ik ben zelf niet goed op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen met beren in Noorwegen. Maar tot enkele jaren geleden was het naar mijn weten maar zelden dat mensen er daar mee in contact kwamen met beren op het Noorse vaste land.

  Ik heb wel ervaring met trekking in gebied met bruine beren en grizzly beren in Canada. En vanuit daar kan ik wel aangeven dat je kunt letten op geurende producten en uiteraard voedsel. Op de trekking daar werd al het eten en toiletartikelen (tandpasta, zeep, deo etc.) ’s avonds op een andere plek bewaard dan waar we sliepen.
  Ofwel werd het in bomen gehangen of in speciaal ontworpen kluisjes.

  Mocht je door gebieden wandelen waar de kans groter is dat je beren tegenkomt is het verstandig om zeer regelmatig geluid te maken (roepen). Kwestie van de beer niet laten schrikken.
  Bij het zien van een beer rustig blijven, niet wegrennen (word gezien als prooigedrag). En niet in de ogen kijken. Rustig praten en achteruit wegwandelen.
  Mijn persoonlijke ervaring met ontmoetingen met beren was dat ze meestal wel voor je wegrennen, zo niet is het vaak omdat ze dan hun “vaste”voedselplek hebben (bessenstruiken).

  Je kunt eventueel zien of er beren zijn door te letten op de grond, grote omgewoelde plaatsen duiden vaak op aanwezigheid van beren (evenals uitwerpselen, maar kan die niet goed omschrijven). Daarnaast kun je ze vaak ruiken, ruikt naar vieze, natte wol (bij grizzlies naar rottend vlees).

  Ervaring met ijsberen heb ik niet, dus mocht je daar op doelen, kan ik je niet helpen.

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  Zo, enkele dagen verder en wat bestellen/passen/terugsturen verder een definitieve set kleding hier liggen.

  Aan de hand van jullie opmerkingen denk ik nu toch een goeie combinatie te hebben, zonder jullie advies had het er waarschijnlijk toch (heel) anders uitgezien!


  @Dzjow
  , uiteindelijk toch gegaan voor de hoodie, trekt vele malen makkelijker aan en de hoodie zit toch hoog genoeg dat ik er geen last van ga hebben met rugzak (voor die enkele keer dat ik hem aan heb met rugzak)

  basislaag: Icebreaker ondergoed korte mouw (150)
  Icebreaker ondergoed lange mouw (200)
  Icebreaker gewoon shirt korte mouw

  Tussenlaag: Berghaus Fleece Smoulder Hoodie
  TNF Verto Jacket

  Hardshell: had ik al 🙂

  Voor de informatieverstrekkers, nogmaals grote dank!
  Voor één van de forumbeheerders, mag een slotje hierop, het is helemaal afgerond (wat mij betreft)!

  Groetjes,

  Ward

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  Hallo Dzjow,

  Het windshirt is inderdaad gemaakt van pertex quantum!
  Ik vond zelf ook dat de prijs van de TNF verto jacket vrij hoog was, zeker als je dan een “doorzichtig plastic votje” binnenkrijgt! Vandaar dat ik even hier wilde checken of het wel de moeite waard ging zijn. Met jouw uitleg er bij voel ik me nu toch wat zekerder om het eens te testen!

  Ik heb een base-layer van icebreaker gehaald, zowel een lange als een korte mouw. Ik had in eerste instantie ook van icebreaker een midlayer bestelt, maar naar aanleiding van jouw bericht hier toch eens gezocht op de door jouw gegeven namen van hoodies.
  Zelf ben ik niet zo’n fan van capuchons, heb die het liefste niet omdat me dat altijd in de weg zit, en als het koud is heb ik toch een goede muts bij me. Wel heb ik van Berghaus een fleece gevonden gemaakt van polartec powerdry. (Berghaus Smoulder Fleece Half Zip) Deze heb ik nu besteld en zal ik morgen/overmorgen eens kunnen passen.

  Heel erg bedankt voor je duidelijke uitleg!

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  Hey ivo,

  Nu je het zo zegt klinkt  het logisch dat het gebruikte materiaal van de rugzak van invloed is op de schuring van de buitenste kleding laag (in dit geval dus dat windshirt). (had daar nog niet bij stil gestaan).

  Het lijkt me interessant om dat windshirt uit te testen aangezien het toch wel de ideale oplossing lijkt voor mijn “probleem”.
  Maar omdat het zo teer is, zoals jij ook aangeeft, heb ik zo mijn twijfels bij de levensduur van het jasje. Voor €99 vind ik eigenlijk dat zo’n jasje langer dan 2-3 jaar mee zou moeten gaan. En aan de hand van de beschrijvingen op internet kom ik er niet echt aan uit of dat ze dit ook gebruiken in combinatie met volle bepakking. Dus ik had gehoopt dat iemand hier ervaring had met die combinatie. 😛

  In het forum wat je hebt gegeven in je link, kom ik wel een tip tegen, door met tape de gebieden (schouders, heup etc.) te versterken. Misschien is dat dan nog een optie.

  In ieder geval bedankt voor je reactie 😀

   

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  hallo boelo,

  Bedankt voor je antwoord!
  Ik heb dat niet duidelijk genoeg verwoord! excuses daarvoor! maar eigenlijk ging het over het schuren van de rugzak ten aanzien van het jasje. In hoeverre het jasje bestand is tegen het schuren van de rugzak (voornamelijk dan de schouders en de rug).

  groetjes,

  ward

   

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  Heb toch nog een laatste vraag hierover.

  Heb de laatste 2 dagen nog eens gezocht op internet, verschillende buitensport zaken binnen geweest en uiteindelijk gister via internet de North Face Verto Jacket laten bezorgen .(goedkoper dan op en neer richting amsterdam) vandaag was ie al mooi binnen.

  http://www.backcountry.com/the-north-face-verto-jacket-mens


  @debbie
  , Vergelijking met jouw rab cirrus heeft opgeleverd dat het van het zelfde materiaal gemaakt is.

  Ik kom overal op het internet tegen dat deze jasjes goed presteren, en goed bestand zijn tegen schuren/schaven tegen rots en ijs. (beter niet mee door de bosjes lopen?)
  Maar, hoe zit dat met een rugzak? ik weet niet hoe lang jij de jouwe al hebt, maar ik heb zo mijn vraagtekens bij het gebruik met een rugzak (ongeveer 20 kilo)?
  Kan het materiaal daar tegen? of gaat het al snel (binnen 2-3 jaar) kapot?

  alvast bedankt

  groetjes,
  ward

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  @debbie, ik zal rustig nog eens rondkijken, passen en zoeken 😉 staar me niet blind op die 2 dingen, maar ik vind het altijd erg fijn om iets eens in mijn vingers te hebben gehad. Dan weet ik beter wat het is en wat eventuele “Vervangers” zouden zijn.


  @boelo
  , bedankt voor je uitleg! Ik ben nu aan het zoeken naar zo’n combinatie. Morgen in Utrecht eens gaan rondkijken bij verschillende buitensport winkels.
  Ik heb thuis 2 fleece truien van mammut/north face, maar deze zijn me te groot en zwaar om mee te nemen op trektocht. En thuis gebruik verder niks anders als shirts, heb nooit truien aan in het dagelijks leven dus het zou zowiezo specifiek voor op tochten zijn.

  Ok, dat wist ik dus ook nog niet! ik ben die namen ook nog niet eerder tegengekomen. Ik zal er eens opletten de komende tijd.

  Op jouw aanraden eens wat meer van de woolpower gezocht en het een en ander gepast op de beurs en nog eens wat rondgevraagd er over.

  Ik zal jullie laten weten wat mijn uiteindelijke keuze is geworden, bedankt voor alle info en tips. Uiteraard is meer/andere info altijd welkom.

  groetjes,

  ward

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  ok, dan is dat ook weer duidelijk! Had ik het inderdaad verkeerd begrepen in eerste instantie!

  Op de kampplaatsen in Noorwegen heb ik me warm gehouden door mijn thermoshirt (merk = Craft) aan te trekken onder mijn katoenen shirt en daaroverheen mijn hard shell. Soms was dat zelfs niet nodig en heb ik me gewoon gered met enkel een t-shirt en jas.

  Maar dat zat niet echt comfortabel, vooral niet in de tent, dus wilde nu wel iets hebben wat makkelijker draagt!
  Zelf had ik dus het idee (in mijn vorige post) dat ik met een merino basislaag + die softshell (zoals je het noemt) genoeg zou hebben bij rust.  Zeker in de tent waar je uit de wind zit.
  Op de pauzeplekken had ik vaak enkel een t-shirt aan bij aankomst en heb ik mijn jas daaroverheen aangetrokken. En als ik mijn jas al aan had, heb ik die gewoon aangehouden.
  ik kan me maar 2 momenten herinneren waar ik mijn thermoshirt aan heb moeten trekken tijdens een langere pauze.

  Heb vanochtend meteen maar eens wat zitten zoeken op de woolpower full zip jacket 400 & de RAB cirrus wind top. Ziet er allebei erg goed uit moet ik zeggen! Voor beiden kan ik tot nog toe niet een verkooppunt “dichtbij” vinden. Zou ze wel graag passen voordat ik iets koop.
  Ga hier eens mee aan de slag in ieder geval, kijken hoe het voelt en past!

  Nogmaals bedankt voor het antwoord debbie!

  ward
  Deelnemer
  Aantal berichten: 19

  Bedankt voor het antwoord beiden!


  @debbie
  , ik geloof dat ik zo goed als alle artikelen die op de site te vinden zijn gelezen heb 😉 daarnaast heb ik ook nog wat andere artikelen gelezen over het onderwerp. Maar het blijft lastig om de “juiste” keuze  te maken.

  Na de ervaringen van noorwegen en het lezen van jou/jullie artikelen ben ik ook tot de conclusie gekomen dat het tijd was om van het katoen af te stappen. Vandaar mijn zoektocht naar het nieuwe materiaal.

  Het antwoord is wat later als gedacht, maar aan de hand van jouw informatie een las minute beslissing genomen om voor die basis laag te gaan van icebreaker. Was nog in de aanbieding en in mijn maat, scheelde toch een aanzienlijke 30% op het totaalbedrag.

  voor de 2e laag heb ik toch nog wat (misschien stomme)  vragen!

  Ik vermoed dat mijn combinaties als volgt zullen zijn
  Bij warm weer (+15 graden)…T-shirt/Technisch shirt (basislaag)
  Bij veel wind: ……………………Basislaag + extra laag (hard shell of 2e laag met windblok)
  Bij koude of regen:……………. Basislaag + hard shell

  Het moet al gaan vriezen in combinatie met een aardig windje wil ik een 2e laag nodig hebben onder mijn hard shell.

  Kortom is het dan handiger om zoals je zelf gebruikt een 2e laag aan te schaffen en daarbij nog een aparte windblock? of is het (in mijn geval) misschien verstandiger om deze 2 in 1 te combineren? (bijv. een “dikker” vest met windblok) zoals deze bijvoorbeeld:

  http://eu.icebreaker.com/Teton-Long-Sleeve-Zip/100037001S,en,pd.html?start=38&cgid=mens&prefn1=productType&prefv1=Jackets%20%26%20Vests

  dat brengt me meteen bij de post van Boelo!

  Oei, dan heb ik dat verkeerd begrepen. Ik dacht juist dat de synthethische materialen (?die ook voor winddichtheid zorgen?) juist het afvoer van vocht bemoeilijkten ten op zichte van de merino wol? zoals de membramen bij hard shells ook het geval is?
  Welk product van woolpower zou jij dan aanraden als 2e laag?

  Je bedoeld daarmee te zeggen dat het product dat in europa gemaakt is kwalitatief hoger is? of dat het niet gemaakt is onder verkeerde omstandigheden voor werknemers?

  ps: misschien komt het over alsof ik tegen het advies in wil gaan, maar dat is niet het geval, ik probeer gewoon even de opties te bekijken en vooral te begrijpen 😉
  Maak bij producten in deze prijsklasse het liefste geen missers!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)