Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • W. Bulkens
  Bijdrager
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Cape Wrath Trail #19715

  Hallo Jeroen.

  <span style=”font-family: Poppins, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px;”>Jouw tent is wel heel licht. Ben benieuwd naar je ervaringen ermee in Schotland.  </span>

  <span style=”font-family: Poppins, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px;”>Ook ik ben wel benieuwd naar de prestaties van de tent in Schotland, maar de tent wordt door Amerikanen veel gebruikt op de lange  trails en zij zijn heel lovend over de duurzaamheid. Op mijn training door Z-Limburg is hij alvast perfect bevallen.</span>

  <span style=”font-family: Poppins, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px;”> Die Berghaus gaiters ken ik ook ondertussen. Maar had de mijne al gekocht. Waar heb je die van jouw gekocht? Ik vraag me wel af of die op elke schoen mooi passen en of er geen oververhitting optreedt met al dat rubber. Ik merk nu al bij mijn schoenen (Salomon x ultra gtx) dat m’n voeten erg warm dreigen te worden als het niet koud is. Precies toch niet zo’n goed ademende schoenen. Als mijn voeten te rap en te veel zweten is dit wel niet bevorderlijk voor het vermijden van blaren.</span>

  Ik heb ze als ik mij niet vergis gekocht bij bergfreunde.de. Warmte is inderdaad wel een punt, er zijn 2 verschillende , geïsoleerde en niet geïsoleerde je moet uiteraard de laatste hebben. Niet te warme sokken gebruiken. Passen zeker niet op elke schoen, en de zool moet ook stijf genoeg zijn anders trekken je schoenzolen krom.

  <span style=”font-family: Poppins, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px;”>Die voedselpakketten, hoe pak je dat dan aan? Kan toch enkel droge voeding in veronderstel ik als je dat nu al opstuurt? Is dat ook niet vrij kostelijk?</span>

  Ik heb ze opgestuurd naar B&B of Hotel waar ik langs kom en ook een kamer heb gereserveerd, per mail afgesproken. Ze bewaren het voor me  en krijg het als ik aankom.

  Is inderdaad allemaal houdbaar spul maar ook batterijen, wc papier, shampoo enz. verzendkosten zijn  in de 20 euro per pakket via post.nl.

  Als ik terug ben , zal ik zeker een link naar mijn reisverslag en foto’s posten.

  Heb zojuist een delemore inreach opgehaald bij Verreweg outdoor, en getest werkt prima, is mijn vrouw ook gerust en ik heb een noodsignaal functie en reddingsverzekering.

  Wat betreft natte voeten, is inderdaad een keuze, zoals al aangegeven heb ik gekozen voor de optie poging tot drooghouden. Of dit de juiste is zal ik achteraf wel laten weten.

  MVG Walter

  W. Bulkens
  Bijdrager
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Cape Wrath Trail #19598

  hallo jeroen.

   

  Ik zie net dat in je lijstje een muggennetje voor over het hoofd ontbreekt. Eind Mei zijn de midges zeker actief en kunnen je dag aardig verpesten, zou ik zeker nog aanschaffen!

  mvg Walter

   

  W. Bulkens
  Bijdrager
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Cape Wrath Trail #19593

  Hallo Jeroen.

  Leuk te horen dat je ook bijna vertrekt. Voor mij is het vertrek al op 2 mei aanstaande, vliegen van Schiphol naar Glasgow, dan met een busdienst naar Fort William. Hier heb ik een bed in de jeugd herberg gereserveerd en na de laatste inkopen, oa Smedge tegen de muggen en gas voor mijn kooktoestel gaat de tocht op 3 mei met de veerdienst van 12:00 uur van start. Ik wil 18 dagen wandelen en 20 mei in Cape Wrath aankomen.

  Ik ben net terug van een 4 daagse oefentocht door Zuid Limburg, zoveel mogelijk hoogte meters gemaakt en op campings geslapen om mijn gear te testen. De nachten waren extreem koud, op 19 april zelfs 9 graden vorst! Maar mijn slaapzak in combinatie met thermo ondergoed en mijn donsjas hielden mij prima warm.

  Ik heb zoals al gemeld inderdaad een Zpacks duplex tent gekocht. Super tent, ik vindt hem zoveel beter dan mijn Terra Nova laser!  Ruime nokhoogte van 110 cm op laagste punt, vloeroppervlakte van 130 bij 230 cm, opgezet in 2 minuten, geen doorhangen meer bij nat weer zoals silnylon doet. De cubenfiber neemt zo goed als geen vocht op, dus geen zware natte tent om s’morgens weer in te pakken. En dat voor een gewicht incl de haringen en opbergzak van 700 gram.

  Slaapzak en matje op je lijst zijn prima, ik neem geen kussen mee maar gebruik de waterdichte zak met reserve kleding als hoofdkussen , wat voor mij prima werkt.

  Ik heb eens gekeken naar de Gaiters die op je lijstje staan, ik bezit vergelijkbare en deze werken prima, om te zorgen dat je broekspijpen schoon blijven maar voegen niets toe aan het droog houden van je voeten. Al het water loopt op je neus van de schoenen en geen enkele schoen is bestand tegen de constante inwerking van zoveel vocht. Ik heb in de Jura met een vergelijkbare combinatie gelopen maar na 3 dagen regen was er geen houden meer aan en had ik constant natte voeten. Het regende wel constant en ook de hoge natte vegetatie werkte niet mee. Maar dat zal in Schotland niet anders zijn. Ik heb me afgevraagd of ik voor de Trail lichtgewicht trailrunners zou nemen omdat je toch geen droge voeten houdt of juist zou proberen de voeten droog te houden.  Ik heb gekozen voor het laatste, een paar nieuwe schoenen, merk Lowa met een brede rubber rand onderlangs stijfheid een B met daarbij een paar gaiters van Berghaus.

  Kijk maar eens naar het filmpje, ik hoop zo langer droge voeten te houden. Voor het doorwaden neem ik een paar sandalen van Teva mee. Op blote voeten door de steen bedingen is mij te link en pijnlijk. Gewoon schoenen en dan een vuilniszak over de sokken en broek, elastiekje eromheen bij het bovenbeen en dan de sandalen aan, droog en stevig. Bij te diep water gaat alles uit en wordt de oversteek in de onderbroek gemaakt.

  Als brander heb ik een MSR windburner gekocht, deze getest en hij is extreem zuinig met gas en super geschikt voor de Schotse omstandigheden waar het hard en veel waait. Geen gepruts met windschermpje om de warmte bij de pan te houden.

  Een waterfilter is een must en dan neem ik enkel 2 wegwerp petflessen mee  éen van 1 liter en één van 0,5 liter. Gratis en superlicht. Ik zal nooit meer dan 0,5 liter water meedragen, indien leeg gewoon vullen met waterfilter.

  EHBO, tekentang uiteraard! Maar ook een naaisetje, pijnstillers, nooddeken, jodium, tabletten tegen diarree, blaren pleisters, middel tegen muggen Smedge is goed, nagelknippertje. Vergeet bij het toiletgerief, het toiletpapier niet. Ik geef de voorkeur aan vochtige doekjes,zeker in dit natte klimaat, het papier droog houden is een heel gedoe.

  Bedenk dat je GSM vaak geen bereik heeft, en een smartfoon een enorme energiehonger heeft. Ik zou zeker een apart fototoestel meenemen.

  Ik heb 3 voedsel pakket vooruit gestuurd, zodat ik nooit boven de 12 kilo totaal gewicht uitkom tijdens mijn tocht. De uitrusting is 9 kilo totaal gewicht geworden.

  Je schrijft of je een boek  zou meenemen, voor mij zou dat toch echt teveel gewicht zijn. Genieten van de omgeving vervangt elk boek.

  Ik heb ook gekeken naar waterdichte handschoenen, maar in alle recensies die ik heb gelezen staat dat die nog moeten worden uitgevonden. Ze laten allemaal water door de een sneller dan de andere. Ik neem daarom mijn gewone handschoenen mee, deze zijn snel droog.

  Als ik terug ben zal ik op Traildino mijn wandelverslag toevoegen.

   

  mvg Walter

  W. Bulkens
  Bijdrager
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Cape Wrath Trail #17172

  Hallo Klaas.

  Dank  voor je uitgebreide reactie. Goed te horen dat je een Spot mee had, ik heb me eens georiënteerd en zal bij Verreweg een Delmore Inreach SE huren voor mijn eigen geruststelling maar zeker die van het thuisfront. Om het rugzak gewicht laag te houden ga ik 2 of 3 pakketten versturen met voeding en andere bruikbare zaken. Ik wil echt niet boven de 14 kilo uitkomen, kijken of dat gaat lukken. Blaren zullen zeker wel ontstaan maar ik heb er meestal weinig last van. Ik heb me wat meer verdiept in lopen in natte schoenen en vocht inwerking op de voeten, en ik ga voetencreme gebruiken, iets wat ik tot heden nog niet gedaan heb. Uiteraard ga ik deze winter nog testen hoe dat bevalt zodat ik ook een creme heb die voor mij werkt.

  Goed te horen dat de tweede helft van de wandeling makkelijker loopt dan het eerste  deel, geeft de burger hoop als het eens een dag tegen zit om toch gewoon door te gaan.

  De te lopen afstand per dag heb ik met 20 kilometer niet zozeer afgestemd op mijn loopvermogen maar op het doel om de tocht en omgeving echt te genieten. En als het weer tegen zit op tijd te stoppen en lekker in mijn tent of een bothy niets te doen en uit te rusten. Op mijn wandeling over de GR5 is het me al te vaak overkomen dat ik te veel kilometers op één dag aflegde en mezelf de rust niet gunde om er langer over te doen, omdat je toch een keer het eind wil halen.

  Rustdagen zijn wel niet zo mijn ding, vorig jaar 2 weken gedaan met een groep door de Vogezen. Na elke  2 of 3 dagen een dag rust. Rondhangen op een camping en jezelf vervelen, blij dat het de dag erop weer verder ging, met spierpijn van een dag niet lopen. Ik liep overdag  de afstand meestal alleen en zag de groep dan weer bij de volgende overnachtingsplek, maar het geheel had voor mij een te  hoog scouting gehalte met gemeenschappelijk maaltijden en zo.

  Handschoenen, muts en pet had ik al op mijn lijstje, inclusief middel tegen Teken en een muggennetje voor over het hoofd, mochten ze toevallig vroeg actief worden. Een windstopper is denk ik wel een goede aanvulling ipv een 2-de t-shirt.

  Ik heb nu een Laser Competition2 van Terra Nova, prima tent en zeker geschikt voor de tocht. Maar overweeg deze toch thuis te laten en een Duplex van Z-packs aan te schaffen. Behalve de gewichtsbesparing van een 800 gram verwacht ik van de tent ook het voordeel dat deze geen vocht opneemt en niet uitzakt in de regen zodat je hem niet hoeft na te spannen. Het cuben fiber belooft op dit gebiedt toch betere eigenschappen. Ik heb al een Arc-zip rugzak (62 L) van dit merk en die is mij dit jaar prima bevallen.

  De voorbereiding is altijd al leuk om in de stemming te komen, bedankt voor je reactie!

  W. Bulkens
  Bijdrager
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Cape Wrath Trail #17161

  Hallo Klaas.

  Ik ben ook van plan om de Cape Wrath Trail te gaan lopen, Glenfinnan variant zoals beschreven op deze website. http://www.walkhighlands.co.uk/cape-wrath-trail.shtml

  Hoewel ik een ervaren loper ben, zal deze tocht toch mijn zwaarste uitdaging tot nu toe worden. Ik ben bezig met de GR5, en zal deze in de zomer van 2017 voortzetten. http://www.traildino.nl/user/25474  Maar omdat ik nu aan de voet van de alpen sta kan ik niet eerder dan in juli of augustus starten. Daarom het plan opgevat om  in mei 2017 de Cape Wrath Trail te gaan lopen.

  Om te voorkomen dat ik mijn tocht moet inkorten of afbreken door verkeerd materiaal of een slechte planning probeer ik zoveel mogelijk te leren van andere  wandelaars die de tocht al gelopen hebben. Dus als je de belangrijkste leermomenten van je tocht voor mij zou willen aanhalen hoor ik deze graag.

  Ik lees dat je al heel snel, last had van blaren. Kun je aangeven wat hiervan de belangrijkste oorzaak was?  Nieuw nog niet eerder gebruikt materiaal zoals schoenen of sokken? Of omdat je natte voeten kreeg?

  Natte voeten zijn waarschijnlijk onvermijdelijk op deze tocht en waren er voor mij dit jaar mede de oorzaak van dat ik na 7 dagen Jura in de regen en ongeveer 250 kilometer wandelen besloten had te stoppen en niet verder te gaan de Alpen in. De weersverwachting van nog meer zware regen voor nog zeker 7 dagen gaf de doorslag.

  Nu heb ik een paar nieuwe gaiters gekocht, de Berghaus Yeti Insulated II.https://www.trekkinn.com/outdoor-wandelen/berghaus-yeti-insulated-ii-gaiter/650919/p?tqw=XS    Is er misschien iemand die deze al in de praktijk getest heeft en zijn ervaringen wil delen?

  Een ander steeds weer terug komend item is het rugzak gewicht. Ik zie dat je zonder eten en drinken op ongeveer 12 kilo zat. Wat was je totaal gewicht (incl eten en water) toen je begon en hoe heb je dit ervaren? Ik zit zelf nu net onder de 9 kilo(zonder eten en drinken), maar ben bang dat ik inzake kleding misschien wel te zuinig ben. Ik twijfel of ik aan een merino t-shirt, met daarover een merino trui en dan een hard shell gore tex jas ( Arcteryx Beta LT Hybrid ) wel voldoende heb. In noodgevallen zou ik nog mijn thermo ondergoed met lange mouw kunnen aantrekken. Ik heb enkel nog een reserve t-shirt mee. Bij de benen heb ik een thermo lange onderbroek, één wandelbroek aan en een dunne lange broek reserve voor bv overnachtingen in bewoonde wereld. Plus een regenbroek.

  Dan zie ik veel verslagen waarin overschatting van de dagafstand een grote rol speelt. Ik heb nu 20 wandeldagen in de planning voor de ongeveer 375 kilometer lange tocht. Dat is net geen 19 kilometer per dag. Welke afstanden heb jij gelopen per dag en hoeveel tijd was je daar aan kwijt per dag?

  Mijn doel is om alleen te gaan, maar dat is enkel omdat het heel moeilijk is om iemand te vinden die mee wil gaan en waarmee het dan ook nog klikt inzake karakter en wandelcapaciteiten. Hoe heb jij het ervaren om alleen op pad te zijn? Ik loop altijd alleen maar hier kom je door wel erg afgelegen gebieden waar hulp bij bv een verstuikte enkel niet kort bij is.

  Had je een SPOT of ander apparaat bij je voor om SOS mee te geven ingeval geen telefonisch bereik?

  Tot zover , veel vragen maar hopelijk heb je tijd om erop in te gaan.

   

  mvg Walter

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)