Aangemaakte reacties

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • SamSam
  Bijdrager
  Aantal berichten: 10
  In reactie op: Tarp #7015

  Vandaag de trailstar en ultra light ground cloth besteld!

  Wat mij zeer handig lijkt ook is dit: http://oookworks.com/OookBlog/

  Een deurtje voor de trailstar! Geen idee of het nog te kopen valt wel

  SamSam
  Bijdrager
  Aantal berichten: 10
  In reactie op: Tarp #7003

  Super initiatief ivo, dat “leen gratis mijn duomid kopie”! Ga ik zeker eens bekijken


  @toon
  , je hebt misschien wel gelijk, ik was vergeten dat er bij elk item apart een geschatte levertijd stond!

  Als het ongeveer 5 weken duurt vooraleer de tarp verstuurd wordt, heeft er iemand een idee hoe lang het dan nog ongeveer duurt eer de tarp hier in België is? Ik heb namelijk tot op heden nog geen ervaring met iets bestellen vanuit de VS. En hoeveel komt er maximum bij als je pech hebt ivm douane?

  SamSam
  Bijdrager
  Aantal berichten: 10
  In reactie op: Tarp #6998

  hm das minder. Om die reden ben ik aan het uitkijken naar alternatieven. De Berghut verkoopt de MSR Twing maar die is precies toch wat zwaarder en lijkt mij ook wat groot voor solo gebruik.

  Het zou wat dom zijn om de trailstar te bestellen en dan uiteindelijk toch nog iets anders te moeten kopen omdat hij er niet op tijd is, dan zit ik achteraf met 2 shelters.

  SamSam
  Bijdrager
  Aantal berichten: 10
  In reactie op: Sam #6996

  Dag Debbie,

  Je hebt waarsschijnlijk wel gelijk. Ik denk dat het gewoon eigen is aan mijzelf, ik ben soms iets té enthousiast en nieuwsgierig en dat is niet altijd een goede eigenschap. En ik ga ook eigenlijk wel akkoord met het feit dat het avontuurgehalte bij een goed voorbereide tocht er niet minder om is, het is eerder een andere soort ervaring/avontuur wanneer je niet volledig voorbereid bent (de filliberkes ervaring)

  SamSam
  Bijdrager
  Aantal berichten: 10
  In reactie op: Tarp #6994

  Perfect ivo, dat is de informatie die ik nog zocht! Merci

  Nu is het alleen nog de vraag of ze hem tijdig kunnen leveren. Ik heb me namelijk ingeschreven voor een aantal workshops tijdens de Alpine Arc’ademy van Arcteryx en ik heb het in mijn hoofd gestoken om daar met de fiets naar toe te rijden. Ik zoek dus de Trailstar te gaan gebruiken vanaf 1 Juni. Wat zijn hier de ervaringen ivm de levertijd? Kan het echt 8 of 10 weken duren of vermelden ze dat eerder als extreme waarde en komt dat niet zo veel voor?

  SamSam
  Bijdrager
  Aantal berichten: 10
  In reactie op: Sam #6993

  Dag Iedereen!

  Leuk initiatief deze website hier, Proficiat daarvoor!

  Een “durver” ben ik denk ik eigenlijk niet echt (wat ik soms wel jammer vind want dat lijkt mij wel handig :p ). Ik denk dat mijn voorlopig traject eerder het gevolg is van niet te willen wachten wanneer ik iets wil doen. Ik ben niet echt fan ben van wachten 🙂 We lopen hier immers ook niet voor eeuwig rond op deze schitterende planeet.

  Dat gezegd zijnde, de bergen in trekken zonder al de nodige voorbereiding is natuurlijk niet echt een goed idee en kan de kwaliteit van de tocht/reis naar beneden halen (zoals we zelf bijvoorbeeld ondervonden hebben in Sarek en op Petit Charmoz enz), maar toch vind ik het ook niet echt volledig af te raden. Je krijgt een extra avontuur factor (de zogenaamde jommekes factor) en het is in mijn ogen beter dan thuis blijven omdat je het budget nog niet hebt voor deftig materiaal/een goede voorbereiding of een begeleide tocht.

  Om toch ook nog eens een slechte ervaring ivm onvoldoende voorbereiding te delen: Op Toubkal heb ik een enorme “snowblind” ervaring gehad door zo stom te zijn om zonder zonnebril naar boven te gaan met alle gevolgen vandien.

  De Mönch heb ik samen beklommen met een vriend die klimschool heeft gedaan. Aangezien dit ongeveer een jaar voor onze alpinisme stage met Namaste was, hadden we niet echt de nodige kennis van zaken. Achteraf gezien waren we bijvoorbeeld niet correct ingebonden en waren we vooral totaal niet geacclimatiseerd (we hadden uit tijdsnood het jungfraujoch treintje genomen tot op 3400m) en onvoldoende gehydrateerd. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en is dat tot op heden 1 van mijn beste herinneringen,  maar ik besef ook dat je soms wel wat minder geluk kan hebben. We waren bijvoorbeeld door het gebrek aan acclimatisatie en hydratatie tijdens de afdaling enorm aan het afzien en de verzwakking van de concentratie, energie en moraal begon tegen het einde van de afdaling toegegeven wat gevaarlijk te worden. Die normaalroute is trouwens wel heel mooi en technisch niet moeilijk (graad PD).

   

   

  SamSam
  Bijdrager
  Aantal berichten: 10
  In reactie op: Tarp #6981

  Zeer veel interessante info hier!

  Zelf zit ik nog met 1 specifiek vraagje ivm de Trailstar:

  1) Is hij groot genoeg voor iemand met een lengte van 1m92 (solo gebruik)?

   

  Wel jammer dat er geen verdelers zijn en het momenteel (Maart/April) tot 10 weken kan duren eer je hem hebt

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)