Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • s0lar
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6
  In reactie op: Winterbestemmingen #4670

  Bedankt!
  Inderdaad zeer handig.
  Al zal ik deze winter wellicht niet verder dan Eifel/Ardennen gaan wandelen.

  s0lar
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6
  In reactie op: GPS systemen #4669

  Ik heb ook al verschillende GPS-toestellen gehad.

  Eerst een Etrex Venture met zeer beperkte kaartmogelijkheden en een trackgeheugen voor 10 tracks met maximaal 250 punten per track.
  Mijn kameraad met wie ik wandel en fiets heeft een nieuwere Etrex met uitstekende kaartmogelijkheden, helaas nog steeds maximaal 10 tracks, zij het wel met 500 punten per track.
  Om te fietsen hebben we beide een Edge 800 met ingebouwde batterij maar niet echt geschikt om te wandelen, trackgeheugen is wel minder beperkt.
  Nu heb je keuze bij Garmin uit de Oregon. Dakota, …
  Je zou ook kunnen zoeken naar een iets ouder Etrex model voor een goede prijs.

  s0lar
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Ik heb de rugzak van mijn fiets- en wandelkameraad (50 liter fastpack lightwave) even getest om na te gaan of 40-50 liter genoeg zou zijn.
  Zonder overdreven te proppen was die al vrij vol maar er kon nog wat bij.
  Vandaag enkele buitensportzaken bezocht en uiteindelijk bij de berghut een Deuter ACT lite 40+10 gekocht. Ook een Gregory Z40, Black Mountain (geen idee welk model), Osprey Exos 46 gepast en natuurlijk de lightwave van mijn kameraad maar de deuter stak er qua draagcomfort toch bovenuit.
  Morgen al eens wandelen met een volle rugzak. Bedankt voor de antwoorden en ik bespreek de rugzak als ik enkele weekends op wandel ben geweest.

  s0lar
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Passen is inderdaad de beste optie maar in het 35 a 40 liter segment vind ik vaak slechts een 2-tal modellen. Meerdere winkels combineren kan natuurlijk.

  Als low-carber eet ik zo goed als geen koolhydraten, ook niet op bvb lange fietstochten of in dit geval wandelingen.

  De tochten die ik wil doen zijn steeds 2-daagse wandelingen met overnachting. Ik vertrek zaterdag, doe een lus van 2 dagen en arriveer zondag op dezelfde plek.
  Het fietsseizoen is helaas voorbij dus moet ik op zoek naar een alternatief.

  s0lar
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Welke 40 liter rugzakken zijn aan te raden? De deuter ACT lite 40+10 lijkt ook handig, niet te zwaar en zeer aanpasbaar.
  De komende dagen ga ik toch eerst nog mijn gerief in zakken steken en zien hoeveel liter het is, daarna beslis ik of ik voor 35-40 of 40-50 liter moet gaan.
  Meestal zal ik niet solo gaan en dan kan de tent verdeeld worden.
  Qua eten dacht ik aan ne salimi, kaas, noten en desnoods zo een vriesdroog maaltijd. Daar moet ik wel ne dag of 2 mee doorkomen. Brood eet ik ni. Hoe zit het met water? 3 liter genoeg en is Ardens rivierkeswater drinkbaar na koken?
  Alvast bedankt.

  s0lar
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Ik ben eveneens op zoek naar een lichtgewicht rugzak.
  Mijn eerste vraag is hoeveel liter.
  Het zal mijn eerste meerdaagse tocht worden ook. Altijd gefietst en makkelijkere dagwandelingen zonder echt bagage mee te nemen. Veel lichtgewicht spullen heb ik al van een fietsverleden, nu fiets ik enkel met de koersfiets maar nu het weer niet meer toelaat om te fietsen, ga ik maar wandelen de komende weekends. Steeds zaterdagmorgen vertrekken en zondag terug naar huis. Zaterdag op zondag overnachten in een tent met een kameraad.
  Hoe groot (volume) moet de rugzak zijn? Ik hoopte eerst 30 liter maar zal eerder 40 liter worden. Mijn kleren die ik wil meenemen passen makkelijk in 12 liter zak en dan reken ik dat ik mijn minst-warme kleren aanheb. Mijn tent past ook in een 12 liter zakje, zelfs 10 als het echt moet. Slaapzak zal zo’n 8 liter zijn. Slaapmat is ofwel een z-lite of korte neoair met desnoods nog een heel dun matje van 3mm van 50 gram.
  Toiletspullen en EHBO nog en kleine kookset (esbit).

  Ik vind die casimir 36 van TNF wel mooi en licht.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)