Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 37)
 • Auteur
  Berichten
 • Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Heel wat vragen #25974

  Hey,

  Ik ga niet op al je vragen antwoorden, maar ik kan er toch een paar beantwoorden.

  Ivm Engeland, welke downs bedoel je? The North Downs, The South Downs? Op de website van de ldwa kan je op hun interactieve kaart mooie lussen uitzoeken. Dat gebruik ik als ik van plan ben niet zomaar 1 route te volgen maar verschillende te combineren. Ik bivakkeer telkens in Engeland en heb nog nooit problemen gehad. Officieel mag het niet. Ik trek alleen en wandel zeer graag bij valavond en zet bijgevolg mijn tarp al niet om 16u00 op, en zorg er voor dat alles mooi opgeruimd is als ik vertrek. Ik zou geen hangmat meenemen, de South Downs zijn hoofdzakelijk kalkgraslanden, je hebt hier en daar wel wat bos maar ik denk niet genoeg om zomaar gemakkelijk een geschikt plaatsje te vinden. The North Downs zijn meer bebost en daar zou het misschien wel kunnen, afhankelijk van de hoeveelheid bramen die ertussen groeien. Engeland is niet de meest beboste regio in Europa…

  Wat je gewicht betreft. Je kan ongelooflijk veel thuislaten. Al dat camera-gedoe dat tonnen weegt. Ik gebruik mijn smartphone en daar kan je prachtige foto’s mee maken. Je bewerkt ze met een app en ze zien eruit alsof ze met je zware camera zijn gemaakt. Een hamer, wasspelden, je kaartenlezer… allemaal dingetjes waarvan je denkt dat het niet veel weegt, tot je die allemaal samen zou wegen. Een t-shirt met lange mouwen heb je niet nodig als je ook al een thermisch t-shirt met lange mouwen meeneemt. Zo allemaal van die dingen, dingen die je dubbel kan gebruiken. Het materiaal kost allemaal veel, nu en dan eens iets kopen wanneer je budget het toelaat, zo doe ik dat ook. Als je al in een hangmat slaapt, kan je er misschien eens over nadenken om op termijn een tarp te kopen ipv een zware tent. Nu heb je een super zware rugzak, op termijn een lichtere… Ivm je slaapzak, anderen zullen je daarover meer info kunnen geven. Ikzelf gebruik een Z-packs slaapzak, ik ben daar zeer tevreden over maar je moet ervoor zijn (die hebben geen kap)…

  Als je een tocht maakt waar je iedere dag een winkel tegenkomt hoef je telkens maar voor 1 dag eten mee te nemen. Neem niet meer mee dan nodig is. Je maakt geen expeditie naar Nepal of zo hé…

  zo, ik heb je ruwweg wat mogelijke antwoorden gegeven op een aantal van je vragen.

  groeten, Roos

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Kahtoola crampons #22722

  De crampons zijn ondertussen toegekomen en ze zitten goed. Door de brede tip van de Altra’s sluit het niet allemaal mooi aan, maar eens aan gegespt zitten ze stevig aan mijn voeten.

  Debbie, ik ga proberen af te komen. Ik voel me vaak angstig tussen een grote groep mensen, vandaar dat ik er zo van geniet om buiten het seizoen alleen de natuur in te trekken. Indien ik niet op die vergadering geraak, wel, dan is het niet van slechte wil.

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Kahtoola crampons #22620

  Ivo & Dzjow,

  Nen dikke merci voor de info! Mijn twijfels/onduidelijkheden zijn weggenomen…

  Die klip is wel handig. Als die past in het metalen ringetje vooraan de Lone Peaks (net voor de veters) is er zelfs geen probleem met de getten. Dan haak ik die aan de veters vast. Ik ga die plaatjes er mee bij bestellen. In dat deel van de alpen zijn er geen sneeuwvelden die er jaarrond blijven liggen denk ik, en die sneeuw kan misschien wel wat plakkerig zijn. Nu is het nog wachten op een nieuwjaarskadoo om ze te bestellen en dan is het wachten tot ik ze kan testen op de paarse Via Alpina… Can’t Wait…

  Ivo, ik ga niet komen naar de algemene vergadering. Ik ben nl nog geen betalend lid…

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Kahtoola crampons #22571

  Ivo, merci! Dan ga ik me daar niet druk over maken. Ik draag van die kleine ‘Dirty Girls’ getten, misschien dat deze ook wat bufferen. Heb jij er van die anti sneeuwophoping plaatjes erop zitten? Of is dat bij flexibele crampons minder een issue?  Mocht je in het Gentse wonen wil ik wel eens langskomen om ze te passen. Ik ga er idd even zoet mee zijn. Ik heb een maand en een half de tijd…

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Duoslaapmat #21230

  Dag Sofie,

  Bij jouw derde reden kan ik inkomen, maar de eerste twee zijn een soort van drogredenen.

  Dat 1 matje is eigenlijk een mat dat je moet opbergen, en het is wel dubbel zo groot hé. In een rugzak kan dat een onhandig ding worden door het volume dat het inneemt. Een kleiner volume in elke rugzak kan daardoor praktischer zijn.

  Dat 1 matje dat je moet opblazen en leeglaten. Je gaat evenveel moeten blazen hoor als bij twee aparte matjes. Het lijkt me eveneens onhandig om in jullie tentje zo’n groot oppervlak te moeten opblazen terwijl jullie erbij zitten en ook eventueel je bagage als het buiten regent. Het kan wel hilarische situaties opleveren, dat moet ik toegeven. Twee aparte matjes zijn dan ook praktischer bij het opblazen, lijkt me.

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Duoslaapmat #21227

  Er bestaan ook riempjes om twee enkele matrasjes aaneen te houden, een coupler kit. Thermarest en Exped hebben er oa zo eentje in hun gamma.

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47

  Hoi,

  Het gewicht is 624gr en het pakvolume is 5225cm3 (oftewel diameter 16cm en lengte 26cm). Een herstelset zit er niet bij.

  Ik gebruik het niet meer omdat ik een tijd geleden de overstap heb gemaakt naar ultralight trekken.

  Mocht je nog vragen heb, stel ze maar.

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Bear canister #21212

  Debbie, ik heb er totaal geen ervaring mee, maar wil je enkel meegeven dat Zpacks ook een, uiteraard ultralight, ‘bear bagging kit’ heeft. Of die goed is weet ik niet.

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47

  Hoi,

  Ik gebruik een zonnepaneel voor langere tochten waar een gps nodig is. Ik bivakkeer in het wild en vaak is dat mijn enige manier om aan elektriek te geraken, gebruikt voor Suunto, Smartphone (gebruik ik als gps en fototoestel) en powerbank.

  Ik gebruik een GoalZero Nomad 7 zonnepaneel. Het is niet licht (425gr), maar levert wel wat en kan tegen wat. Technische gegevens ken ik niet, twee voorbeelden in de praktijk om je een idee te geven:

  Verleden jaar langs Via Dinarica: comfortabel om dagelijks Suunto op te laden (dat was mijn gps), smartphone gebruikte ik zelden, fototoestel en e-reader hoefden ook niet veel opnieuw opgeladen te worden, de powerbank heel regelmatig.

  Dit jaar langs de Sendero Historico was het niet voldoende omdat ik tracks bijhield op Suunto, Smartphone overdag opstond omdat ik die gebruikte als gps (Viewranger), fototoestel en om blog te schrijven, plus om een powerbank bij te laden. Om het tekort te compenseren laadde ik regelmatig bij als ik in een café zat. Zoveel gebruik van elektronische toestellen op tocht ga ik in het vervolg dus niet meer doen.

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47

  Linjo,

  Verleden jaar heb ik een deel van de Via Dinarica gewandeld, van Prenj tot in Albanië, waarschijnlijk niet het stuk dat jullie gaan doen.

  Qua GPS heb ik toen de Suunto Traverse gebruikt in combinatie met de geprinte kaartjes van de Via Dinarica-website. En dat was voldoende. Op de Traverse laad je de GPX-files in, activeer een route en dan is het eenvoudig de pijl volgen, die duidt de richting aan die je moet gaan. En dat is prima gelukt.

  Ik ben net terug van Spanje waar ik het grootste deel van de GR1-Sendero Historico gewandeld heb. Die was ook niet altijd goed gemarkeerd en hierbij heb ik de Viewranger-app gebruikt waar je de gpx-files kan in opladen en de LandscapeMap offline kan opslaan. wanneer nodig zocht ik mijn positie, op die manier verbruikt het niet veel energie, en die positiebepaling was heel accuraat. En bijkomend, op die manier hoef je geen extra gewicht van een andere gps mee te sleuren. Een smartphone neem je sowieso toch mee (ga ik van uit).

  Qua waterzuivering. Ik heb indien nodig de sawyer minifilter gebruikt, waar ik heel content van ben. Maar meestal dronk ik het water ongezuiverd omdat het toch zuiver genoeg is. Wat niets met zuivering te maken heeft maar wel met water zijn elektrolyten. Aangezien het in de Balkan in juli meer dan warm kan zijn zou ik zeker extra elektrolyten meenemen om het verlies ervan bij het zweten te compenseren. Een kwestie van uitdroging te voorkomen.

  In verband met die brandstoffles, dat weet ik niet. Ik neem geen extra brandstof mee. Ik kook met takjes die ik onderweg vind en gebruik daarbij de TrailDesigns Sidewinder stove. Veel hout heb je niet nodig (verbazend weinig eigenlijk) omdat het een heel efficiënt kacheltje is. En ik zit er niet mee in om af en toe eens niet warm te eten wegens regen. Misschien ook een optie.

  Een blog die de moeite waard is: http://www.reiske.nl  Zij heeft verleden jaar de volledige route gewandeld van noord naar zuid en heeft daarvan een blog bijgehouden. Daar kan je zeker nog bijkomende info op vinden. Je kan haar misschien vragen welke GPS en kaarten zij heeft gebruikt.

  Groetjes, Roos

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Montenegro #19424

  @Debbie: Ik zou mij daar toch niet te veel van aantrekken. Het mag dan officieel verboden zijn, als je heel discreet bivakkeert, geen vuur maakt en vooral geen afval achter laat doe je het beter dan de Durmitor mountain rangers zelf. Ik was met een mountain ranger aan de Skrka hut en ik stond versteld van het stort dat zich achter de hut bevond waar ook hij zonder verpinken zijn afval bovenop kegelde. Ik begrijp dat ze in de balkan niet dezelfde budgetten hebben als in de ‘klassieke alpen’ om alles clean en tidy te houden. Ik zou wel bij de hut of een mountain ranger passeren om de ‘Durmitor NP’ permit te betalen en en passant te vragen of het ok is om discreet te bivakkeren. Misschien kan dit alles niet en heb ik gewoon te veel vertrouwen in de redelijkheid van mountain rangers 🙂

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Montenegro #19324

  Waarschijnlijk valt het aantal toeristen wel mee in Durmitor in de zomer, zeker in vergelijking met de kust. Bij mij was het omgekeerd. Ik kwam van de bergen elders waar ik geen wandelaars tegen kwam en dan viel het me op dat er in Durmitor wel andere wandelaars waren, maar ook niet veel, behalve aan dat grote meer, black lake als ik me niet vergis (daar komen de bussen toeristen toegestroomd om een foto te maken).

  Ik heb wild gebivakkeerd in Montenegro en nooit problemen ondervonden. Daar zou ik me geen zorgen over maken.

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: Montenegro #19322

  Ik ben afgelopen september oa in de bergen van Montenegro gaan wandelen. Ik kan het sterk aanraden. Ik heb de White Trail van de Via Dinarica gevolgd van in B-H, helemaal Montenegro door tot in Albanië. Als je daar wil gaan wandelen is de Via Dinarica een mooie leidraad als je van een beetje avontuur houd: geen goed gemarkeerde route, de paden zijn niet altijd super duidelijk (maar vaak wel), maar met de hulp van een gps en een gezonde dosis bergervaring is het goed te doen. Op de website vind je veel info, gpx-files enzo.

  Je kan je ook houden aan de drie NP in de bergen: Durmitor, Biogradska Gora en Komovi. Daar is het duidelijker wandelen, maar zul je ook meer wandelaars tegen komen in de zomer. Eens daarbuiten kom je naast herders nauwelijks iemand tegen.

  Als je voldoende tijd hebt is het aan te raden om het Prokletije gebergte net over de grens in Albanië mee te pikken (dan heb je wel border permits nodig) en het Sutjestka NP net over de grens in Bosnië (daar zijn wel een aantal mijnenvelden, maar die zijn op de website en het terrein goed aangeduid, het is maar dat je het weet).

  Roos Muylaert
  Deelnemer
  Aantal berichten: 47
  In reactie op: compressiekousen #19052

  Dankjewel voor de info!

  Compressiekousen tijdens de inspanning zie ik niet direct zitten om puur praktische redenen. Namelijk dat ik graag met merino sokken wandel. Synthetische kousen stinken al na 1 dag. En ik draag Altra trailrunners omdat die veel ruimte bieden aan de tenen, en daarin compressiekousen dragen, lijkt me, heft dat voordeel op doordat ze zo spannen. Ik zou ook kunnen kiezen voor ‘calf-tubes’ tijdens de inspanning, maar mijn (misschien ongegronde) intuïtie zegt me dat het vocht in de voeten minder gemakkelijk afgevoerd kan worden doordat het wat gevangen zit door de compressie-tube erboven. Dus kom ik uit bij compressiekousen vlak na de inspanning om te helpen bij het herstel.

  Ik zal eens gaan informeren bij Runners’ Lab hier in Gent. Daar verkopen ze ook redelijk wat compressie dingen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 37)