Aangemaakte reacties

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • RobinVdBroecke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Heb je misschien tips over de mogelijkheden om te bevoorraden in de dorpjes? Ik zou deze keer mijn rugzak zo licht mogelijk willen houden door geen eten voor 10 dagen te dragen, maar vraag mij af of er degelijk voedsel voor hikers te verkrijgen is.

  RobinVdBroecke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Lid LDWA #8797

  Ik ben sinds een week terug van deze tocht, of tenminste een variatie ervan. De tocht is namelijk vooral fysiek bijna onmenselijk lastig. Hoewel we allemaal jong en zeer sportief waren, bleken de meeste tochten toch heel zwaar. De opgegeven wandeltijden zijn nogal optimistisch, houden waarschijnlijk geen rekening met pauzes en gaan er volgens mij vooral van uit dat iedereen meteen de beste en juiste route vindt. We hadden wel enkele groepsleden die iets minder getraind waren dan de anderen en ons dwongen af en toe wat meer pauzes te nemen, maar ook de sterksten hadden het lastig.

   

  Het navigeren is op zich niet zo een probleem. We hebben enkele keren op belangrijke momenten plots in dichte mist gezeten, maar dan komt het erop aan het kompas goed in te stellen en dan ook strikt de aanwijzingen uit het boek en de richting van het kompas aan te houden.

  Enkel de eerste dag ging het even fout. Op weg naar de beklimming van de Beinn Uird kwamen we in de mist terecht. We probeerden te navigeren aan de hand van het Queen Elizabeth Forest dat aan onze rechterhand moest liggen. Toen de mist optrok was er nergens nog een bos te zien en na heel wat puzzelen met de kaart en het terrein kwamen we tot de conclusie dat wat op de kaart als bos aangegeven stond in de realiteit terug Moorland geworden was. (Dit is tijdens de rest van de tocht ook vaak het geval, maar behalve de eerste dag geen groot probleem.) We waren dus veel te ver noordelijk afgeweken. Die dag heb ik toch geleerd om eerst en vooral altijd naar het kompas te kijken.

  De andere dagen hebben we alle ommetjes naar toppen die niet op de route lagen laten vallen, en ook 2 keer de WHW genomen. De eerste keer omdat we de ferry naar Inveruglas gemist hadden en de volgende pas om 10:30 ’s ochtends was, en de tweede keer omdat we gewoon een rustige dag nodig hadden.

  In ieder geval was het een schitterende tocht doorheen een prachtig landschap met ook veel mooi weer. Je kan echt vele uren stappen zonder een mens of zelfs een wandelpad of ander teken van beschaving tegen te komen. En op de top van een munro staan nadat je die langs zijn flanken bent beklomen zonder pad is echt een schitterend gevoel!

  RobinVdBroecke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Lid LDWA #8305

  Ik heb nul ervaring met kaart en kompas, maar er is wel nog wat tijd om dit te leren. Ik vertrek pas 29 augustus. Zijn er tips om dit het beste te leren en te oefenen?

  RobinVdBroecke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Lid LDWA #8298

  Ik heb vooral algemene vragen, zoals:

  -Is het navigeren moeilijk? Ik heb geen ervaring met wandelen zonder paden.

  -Moet men bij het minste slecht weer werkelijk steeds de low level route nemen?

  RobinVdBroecke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Robin #3785

  Inderdaad grotendeels gebaseerd op de beschrijving op jouw website. Alvast Bedankt voor de inspiratie 😉

  RobinVdBroecke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Wij slapen in tenten. Daarover had ik nog de volgende vraag: moet men ook betalen om in de buurt van de refuges te slapen? Langs de GR20 is dit namelijk het geval, en het betekent toch een tamelijke (nutteloze?) meerkost.

  RobinVdBroecke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Heeft er nog iemand hierover recente informatie? Ik heb van 9 tot 20 september een trektocht gepland met een groep vanuit Cauterets, die in principe ook die moeilijke passen aandoet.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)