Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • RenateNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8
  In reactie op: Solo trekking Nepal #19216

  Hoi Freya,

  Bedankt voor je reactie! Ik zat zelf al aan Annapurna circuit te denken. Het hoogste gedeelte van de trail wil ik in ieder geval samen met iemand of een groepje doen. Ik moet nog even kijken hoe ik contact met andere wandelaars kan leggen, online van tevoren of eventueel ter plekke in Kathmandu of onderweg.

  Je schreef dat Everest Base Camp volledig solo te doen is. Geldt dat niet voor Annapurna circuit?

  Groetjes!

  Renate

  RenateNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Bedankt voor de linkjes, ArneL!

  Beetje late reactie, sorry.

  Hoe kan ik hier wat foto’s laten zien? Het lukt me niet om een foto te uploaden.

   

  Groetjes, Renate

  RenateNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Beste Ignace,

  En ik ben ook heel dankbaar voor alle raad. Het had net zo goed minder goed kunnen gaan. Dat wist ik ook niet van tevoren 🙂

  Eigenlijk heb ik nu alweer zin om weer te gaan lopen! (als dat had gekund dan hihi) Maar dan echt lichter bepakt.

  Wat ik in het begin niet had moeten meesjouwen: een extra gastankje voor het koken (kon ik onderweg ook nog kopen in kleine supermarktjes), een derde broek (twee is genoeg, één voor overdag en één voor in bed bijvoorbeeld, uiteindelijk heb ik die ene broek bijna continu aangehad!), grote lompe sandalen (lichtgewicht slippers waren ook genoeg geweest, in de refuges kon je ook Crocs pakken, dus eigenlijk helemaal geen slippers nodig als je niet kampeert), verpakt gedroogd eten voor een week (onderweg kon ik ook telkens iets kopen of meenemen vanuit de refuges).

  Ja, uiteindelijk heb ik niet eens zo vaak gekampeerd, omdat het steeds kouder werd hoe hoger ik kwam in het gebergte, en mijn slaapzak toch niet voldoende warm bleek te zijn. Dus toch meer geld uitgeven aan een hele goede slaapzak, denk ik. Ik had een Lestra Arctic Extreme bij me. En volgens de Europese standaarden moest deze mij tot -5 graden warm kunnen houden. Dat klopte dus niet…

  M’n éénpersoons tentje, Vango Blade 100, heeft het heel goed gedaan! Hij kan goed tegen veel en harde regen en wind. Is ook zeer makkelijk op te zetten en af te breken. Ik had voor m’n tocht wel een paar gewone haringen vervangen door een paar rotspennen, omdat ik toch ook vaak op rotsachtig terrein zou moeten kamperen.

  Tja, misschien toch nog lichtere spullen en kleding die snel droogt? Zodat je tussendoor telkens even kunt wassen en je minimaal hoeft mee te nemen.

  Ik heb ook heel veel aan m’n waterfiltertje gehad, van CarePlus. Een klein filtertje met erbij een plastic afsluitbaar zakje dat je op het filter bevestigt. Die had ik in m’n broekzakken, zodat ik telkens bij een beekje even wat water kon drinken. Zo hoefde ik m’n rugzak niet telkens af te doen om m’n bidon te pakken, en dus ook minder water mee te slepen.

  Misschien ga ik volgende keer toch van hut naar hut, zonder tent. Zodat ik het gewicht onder de 10 kilo kan houden. Welk gewicht hebben jullie meestal? Ik was zo jaloers op die wandelaars met rugzakken van 8 kilo! 😉

  Groetjes,

  Renate

  RenateNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Nog heel erg bedankt voor alle tips vorige maand!

  Inmiddels ben ik weer terug van m’n wandeltocht. Ik heb de GR10 gedaan van Arret La Pierre St. Martin naar Gavarnie. Hier ongeveer twee weken over gedaan met twee rustdagen. Daarna ben ik over de grens gegaan naar Nationaal Park Ordesa. Totaal dik drie weken gelopen. Wat een schitterende gebieden heb ik gezien!

  Het was met 15 kilo op m’n rug een zware onderneming, zeker in het begin. Langzamerhand voelde ik me steeds sterker worden en ging het klimmen steeds beter en sneller. Het is inderdaad erg veel klimmen en dalen, en vaak ook steil en op lastige rotsige ‘paden’. Onderweg heb ik nog wat spullen achtergelaten om het gewicht wat te verlagen. Wat een diversiteit aan landschappen in de Pyreneeën! Op een gegeven moment werd het ’s nachts te koud voor mij om buiten te slapen. Ik kwam steeds meer in het hooggebergte. In de ochtend ijs op m’n tent. Hier liet mijn slaapzak het afweten! Dus toen van refuge naar refuge gelopen. Volgende keer ga ik licht bepakt en ook weer van refuge naar refuge. Nu weet ik ook weer beter wat ik beter thuis kan laten en wat ik echt nodig heb.

  Super bijzondere ervaring met veel fysieke en mentale uitdagingen. Veel verschillende emoties gevoeld. Van wanhoop naar euforie, angst, eenzaamheid, blijheid, verdriet, opluchting, geëmotioneerd door de schoonheid van de natuur, etc. Veel leuke mensen ontmoet onderweg. De meesten deden niet de GR10 trouwens, maar deden hikes van enkele dagen of bijvoorbeeld de camino de Santiago. Ik vond de GR10 wel goed gemarkeerd, op een paar plekken na. In Ordesa heb ik nog een stukje GR11 gevolgd. Geweldige natuur daar.

  Nogmaals, bedankt voor jullie reacties! 🙂

  Groetjes, Renate

  RenateNL
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Hoi Zergaloth,

  Dank je wel voor je tips en ook waarschuwingen!

  Ik heb op zich 5 weken de tijd maar zou dan kunnen beginnen met een week. Dan van daaruit kijken of ik verder wil/kan en ergens een langere pauze nemen (bijvoorbeeld in een dorp). Ik heb de tijd en zal het ook zeker rustig aan doen.

  Berichten zoals die van jou, daar heb ik nu heel veel aan! Dank je wel 🙂

  Waar ben je zelf toen voor het eerst heen gegaan?

   

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)