Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • nmeynen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Erph, Thomas, Serrel, Debbie en Arvid, jullie zijn allemaal erg hard bedankt voor de tips. Die komen zeker van pas wanneer het zover is. Helaas blijkt dat niet voor nu te zijn, de griep zet een kruis door onze plannen. 39,5┬░ koorts is geen goede reisgezel. Plan B is een verwarmde plaats in een dorpje in de Vercors en (er van uit gaande dat het tegen dan al wat beter zal gaan) dagtochtjes. De goesting om die tocht een andere winter te doen zal er waarschijnlijk enkel groter mee worden en dan forum zou hier tegen dan nog moeten zijn dus echt bedankt – ik ga dat nog goed kunnen gebruiken.

  nmeynen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  nogmaals dank, die link is best handig. Zeker uitdaging, is ook de bedoeling ­čÖé

  heb jij kaart 3237OTR soms? ing 1:25000. de 3236OT heb ik maar de 3237OTR vind ik nergens. Misschien kan ik hem van jou overkopen?

  nmeynen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Bedankt, Serrel, dat is nuttige informatie. Denk dat we dan maar beter de tent op zetten en enkel eten in die cabanes. Is daar een haardvuur? Veel hout is er op dat hoogplateau niet, denk ik, maar je weet nooit. Als 15km te veel is dan zetten we gewoon ons tentje op. We hebben 4 dagen, zou moeten lukken. We hebben ook stijgijzers bij.

  nmeynen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Mijn vraag is sterk verbonden met dit debat, dat mij al veel verder kon helpen. Waarvoor dank. Ik dacht het hier te posten, om zo rechtstreeks de “Vercors in de winter experts” aan te spreken. Ik stap met een vriend de laatste 4 dagen van maart over het hoogplateau van de Vercors, de GTV, te vertrekken in Villard-de-Lans. Ik vraag me momenteel 3 dingen af:

  1) sneeuwraketten: kopen (welke?), huren (waar?) of tegen kleine vergoeding lenen van iemand hier? Je zou ze ook daar kunnen huren, maar we maken geen lus en zijn per openbaar vervoer in Grenoble, dus echt super handig is dat niet (want hoe krijg je ze dan terug in Villard-de-Lans?) Advies?

  2) ik hoop toch 1 of 2 topjes mee te pikken. Is Le Grand Veymont te doen? Op dit moment ligt er nog 150cm sneeuw op het plateau – maar ik twijfel aan de hellinggraad van die berg en of je er “gewoon” naar de top kunt stappen, zonder koorden/alpinisme dus.

  3) we pakken ons tentje wel mee, maar hopen in die onbemande cabanes te eten en misschien ook slapen. Welke drukte moet ik me daarbij voorstellen, zo eind maart? In Frankrijk is het dan nog geen paasvakantie, maar hier wel.

  Alvast dank voor elke nuttige tip

  nmeynen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8
  In reactie op: GR 16 #8303

  hoi

  vorige week liep ik GR16 van herbeumont over bouillon tot Bohan (grens met Frankrijk)┬á– waarna het me┬á4 uur duurde om in 4 keer van Bohan terug te liften tot Herbeumont – maar het kan (als je geduld hebt). die bus is dus de betere optie. ┬ámocht je meer tijd en zin hebben: de stapdag NA bouillon vonden we het mooiste en de zwaarste. als je in ons land naar een opeenvolging van steile paadjes zoekt kun je haast niet beter treffen dan bouillon-bohan langs de GR16.en van bohan is er ook een bus naar een andere bus die dan tot libramont gaat – zie website TEC want die komt slechts 3 keer per dag en als je die mist kan┬áhet dus 4u liften worden..

  nmeynen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8
  In reactie op: GR10 #8302

  Hoi Simon, ik kan enkel bevestigen dat kaarten nodig zijn maar ik bevestig ook dat kopies handig zijn om gewicht te besparen. kleurencopies, tweezijdig, op geowon papier die je in je kaartenhouder steekt: zo deden wij het meestal. nog een tip: neem foto’s van dat ene hoekje op die andere kaart die je maar even nodig hebt – om kosten te besparen. Wel zorgen dat je dan een fototoestel met goede batterij en reserve hebt en zeker niet voor systematisch gebruik, dat verbruikt veel energie. maar het kan de aankoop van een kaart besparen waar je slechts 2km over stapt..

  succes

  nick

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)