Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 27)
 • Auteur
  Berichten
 • Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Dag Ivo,

  Bedankt voor de tip!
  Als ik de fotos van de vercors bekijk zouden we toch op zoek zijn naar een iets uitdagender terrein. Niet dat het daar niet prachtig is natuurlijk 🙂

  Ik dacht eigenlijk iets te doen in het Parco naturale di Fanes-Sennes-Braies, om ook enkele via ferrataroutes mee te pikken, daar je daar kan zorgen dat ze deel uitmaken van de tocht. Maar 11 uur rijden voor een 4-5 daagse is ons toch iets teveel, en we waren op zoek naar dergelijk terrein ietsje dichter.. En die redelijk goed ligt. Het ziet ernaar uit dat de vecors als grotendeels sneeuwvrij is. Zijn er al plekken in de alpen op dit moment +- 3000 alt die geen lawinebedreiging meer vormen?

  dankje voor de tips!
  Mathieu

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Vercors in november #14079

  Bedankt allen, voor de tips.

  We zijn uiteindelijk diep in de alpen geweest en we hebben een lus in de buurt van de mont Buet gedaan. Het was gewoonweg prachtig weer (wel met koude nachten, maar daar waren we op voorzien), er lag weinig sneeuw (hier en daar wel wat verijst) en prachtige vergezichten op de groten der alpen. We hebben ook de cheval blanc overgestoken aan het vieux emosson meer (welke trouwens totaal gedraineert lijkt, er was geen water meer te bespeuren), om erna een lange graatwandeling naar beneden te maken. Kortom prachtig!

  Pas gisteren hoorden we het nieuws van Parijs, wat wel voor gemende gevoelens zorgde op de terugreis.

  groeten,
  Mathieu

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ja klopt, woubeir. Maar als ik dat ticketje toon weet hij natuurlijk niet of ik er 28 dagen mee gestapt heb, of een heel jaar lang elke dag 20 km hé…

  Maar inderdaad, ik ga La sportiva nog eens rechtstreeks contacteren!

  Debbie: Is er zoiets als een schoen op het verkeerde terrein gebruiken, in de zin van: kan het dat C schoenen op 14 dagen (er was eigenlijk juist een heel klein kapje in het rubber toen ik deze zomer vertrok, maar ik heb dat laten lijmen door een professioneel schoenmaker) van in orde naar kompleet kapot kunnen gaan, door verkeerd gebruik? we hebben heel wat droge en scherpe steen gezien in de pyreneeen dit jaar, kan dat door zoiets zijn, dat ik daar beter een b/c voor koop omdat die minder rap verslijten op rots en steen? of zouden C/D schoenen net de robuustste moeten zijn en daar ook allemaal goed tegenkunnen?

  bedankt allen voor de reacties!

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Hoi,

  Sorry voor de late update!
  Ik heb de schoenen terug opgestuurd naar de mensen van de berghut, die op hun beurt foto’s naar de leverancier van La sportiva in belgië gestuurd hebben. Het antwoord van de leverancier was kortzichtig en ongepast: ‘Dit kan niet, ik geloof het niet, deze schoenen zijn langer gebruikt geweest’. Dus: het is onmogelijk dat mijn schoenen ZO verslijten op zo een korte periode. Dit is wel het geval, dus mijn woord tegen het hunne, dus volgens mij zit er een fabrieksfout in het spel. Anyhow, het doet er niet meer toe, repareren doen ze voor 199 euro, en over mijn lijk 🙂

  Gelukkig zijn de mensen van de Berghut er met een hart, en ik heb 30% op mijn volgende paar gekregen. Nu zat ik te twijfelen tussen enkele opties:

  – Hanwag Alverstone GTX (B/C): Mijn bergkompaan heeft deze gekocht op hetzelfde moment toen ik de trango’s kocht. Is nog geen schrammetje aan. Lijken me goede schoenen.
  – Hanwag Friction GTX (C/D): Dezez zagen er online ook veelbelovend uit.

  Mijn twijfelpunt met deze schoenen is namelijk dat ik schoenen wil waar ik in de zomer mee kan gaan rondtrekken in het hooggebergte, alsook enkele 3000-ers / makkelijke 4000-ers mee kan doen (lange stukken ijs of sneeuw zonder bevroren tenen, stijgijzers, stijle sneeuw / ijspassages). Ik wil ook graag schoenen waar ik geen koud in heb bij bvb trektochtenin oktober, of vogezen in de winter ofzo.

  Maar ik wil geen overkill schoen voor wat ik er ga mee doen! 🙂

  bedankt!
  Mathieu

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Bedankt voor je reactie ivo. Wat bedoel je juist met of het rubber verlijmt is met de ondergrond? Er is een duidelijk onderscheid te zien tussen zool en rubber. Voor ik deze schoenen kocht had ik lowa renegades. Zijn zeker 5 tochten meegegaan, over rots steen en sneeuw, zonder dat na een kort zo een drastische verschijnselen boven kwamen..

  Gr!

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Bedankt Ivo en Joery, geeft me inderdaad een goed idee! Ik laat de stijgijzers en ijsbijl thuis denk ik.

  Hoe zit het met de toppen die ik noemde? Zijn in de zomer handschoenen aangeraden +3000 meter?

  We willen ten zuiden van de Aneto doortrekken, en de route nemen naar de top zonder (veel) gletsjer. Daarna lijken estang negro en zo me wel een goede weg.

  bedankt!

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: 2-daagse Parc Ordesa #12517

  Hoi Bas,

  Ik heb vorig jaar een groot stuk van die route in tegengestelde richting gedaan toen ik van de breche kwam. Schoon stuk! kan ik alleen maar aanraden. Ik weet wel niet hoe het zit met het stuk dat ik niet gedaan heb. De Faja’s zijn ook zeker de moeite, toen we afdaalden in de ordesa vallei, ook in juli, stonden de wanden in bloei met gele bloemen.

  Ik zou zeker de Faja de las flores nemen (de hoogste dus). die lijkt mij veiliger dan de lager liggende Faja Racon, waar twee stukken clavijas inzit. Doe je beter niet als beginner!

  Je kunt met de bus naar het begin van de ordesa vallei vanuit Torla (ongeveer elke 30 minuten geloof ik). Ik denk wel dat het te doen is in 2 dagen, mits vroeg opstaan. Eens op het plateau gaat het wel wat rapper, daar het niet meer zo stijl is.

  Wij hebben denk ik de warmste nacht van de reis gehad bij de Goriz in de tent (buiten lage campings gerekend). Speciale slaapzakken zul je niet nodig hebben denk ik.

  koop je een kaartje van het ordesa gebied van editorial alpina. daar staat alles van de tocht die je wilt maken in detail in!

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  En oja, wat voor mij een absolute trigger was om de ecrins te gaan opzoeken waren volgende fotoverslagen van Bruno Morez

  https://picasaweb.google.com/110891209684458898699/ParcDesEcrinsSummer2010?noredirect=1

  https://picasaweb.google.com/110891209684458898699/ParcDesEcrins2009?noredirect=1

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ik denk dat het een beetje afhankelijk is van waar je in de ecrins zit. Heel lokaal kun je hier en daar wel een niet-technische top meepikken die niet over een gletsjer loopt denk ik. Ik zou eens de cols bekijken van de wandeling die je doet en de aangrenzende toppen, en dan op camp to camp opzoeken voor eventuele moeilijkheden?

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Fysieke conditie #12110

  Merci voor de vele antwoorden!

  Ik heb wel wat ervaring (ik lees veel over dingen omtrent trektochten en probeer dat dan in realiteit uit te voeren, bvb weersvoorspellingen, sneeuwcondities, juiste plek tent, …). Even mezelf als factor uit het oog verloren! Ik denk indedaad dat het een kwestie van te rap te stijgen is. Eens terug op de parking was mijn hartslag terug normaal. Hier in Gent hou ik alles ook vol als een normaal, gezond mens.

  nogmaals bedankt!
  M

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Bedankt voor de tips allen!

  we gaan toch ietsje later vertrekken, waarschijnlijk 14-17 mei. enig idee of die condities dan al sneeuwschoenvrij kunnen zijn? of is dat onmogelijk te voorspellen op dit moment?

  groeten!
  M

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Bedankt voor jullie reacties!

  wat doe ik het best? voor ik vertrek even de office du tourisme contacteren ivbm het weer en zo ter plekke? zouden stijgijzers en ijsbijl nog van doen zijn? en ook: de veiligste tocht naar het plateau, moet ik daar iets van weten?

  enkele links zijn altijd zeer welgekomen!

  bedankt!
  Mathieu

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Hoi,

  ik zou hier graag op inpikken:

  ik plan een 5tal dagen te gaan trekken in de week van 20 april. Ik zat eerst aan de vogezen te denken, maar logistiek en budgettair ligt me dat wat dwars (meer eurostop ritten richting de alpen dan dat er naar de vogezen rijden).

  Ik dacht dan ook aan de vercors om een tocht te gaan doen. Ik heb echter geen ervaring in een trekking zo vroeg in het seizoen in een hooggebergte. Wel ben ik 2 jaar geleden begin juli naar de pyreneeen geweest. Bleek een harde winter geweest te zijn, overal nog sneeuw boven de 1500 meter. Dus ik ben wel iéts gewend geworden met die reis, maar ik vroeg me af hoe het nu bijvoorbeeld zat met lawinegevaar en dergelijke in de vercors? Ik heb al gelezen dat dat een relatief lawineveilig gebied is, maar ik hoor het graag nog eens van mensen die het zelf ervaren hebben. en als dit nog zo is in de lente.

  dank en groeten!
  Mathieu

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Dag Ivo!

  merci, is een grote hulp inderdaad!
  ik vertrek morgen, de piolet en de stijgijzers gaan mee, just in case.

  groeten!
  Mathieu

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Deze week nog micropur forte gekocht in de avventura. verkoper vertelde me dat hij ze eigenlijk niet meer mag verkopen omdat er een CE te weinig opstaat (ofzoiets). Ik weet niet wat er waar van is, maar daar kun je dus nog micropur forte kopen. Ik ga overigens ook naar de Pyreneeën hiermee.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 27)