Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Auteur
  Berichten
 • Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Welke waterdichte jas #28682

  Hey ik post hier maar even aangezien ik ook een vraag over jassen heb. Ik heb steeds 2dehands goretex jassen gebruikt tot nu toe. Aangezien ik binnenkort voor het eerst een langere trail wil gaan lopen (Te Araroa) zoek ik nu toch een iets deftiger model. Maar moeilijk om te kiezen tussen de verschillende fabrics, layers, zips of niet, etc!

  Wat ik zeker wil: armpit zips voor ventilatie, een kap die goed meebeweegt en het zijzicht niet te veel bederft, uitstekend water/windproof (weer kan uitdagend zijn in NZ zag ik), duurzaam (langer dan 5jaar iig!)

  Wat minder belangrijk is voor mij: gewicht, packability, winter condities (ik ga heel zelden in de winter hiken)

  Vraag: Is een 3L overkill voor zo’n trek? Is de duurzaamheid van een 3L zoveel beter dan 2L?

  De Patagonia Torrentshell die hier aangehaald werd lijkt me alleszins een goede optie voor me. Nog tips van modellen in die richting?

  Mijn budget: 300 zoiets, eventueel meer als dat ten goede gaat van de duurzaamheid.

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Te Araroa paklijst #26840

  Idd de papieren kaarten zijn goed! Maar ik wou ervan profiteren om wat meer de GPS te leren gebruiken. Op de Via Dinarica kon ik niet zonder GPS, en dat lukt wel min of meer, maar ik ben zeker nog geen expert 🙂

  Dank Serrel voor de uitleg! Hoe stuur je de link?

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Te Araroa paklijst #26837

  Hey dank je! Ik zal het eens uitproberen in Basecamp. Voor mijn Etrex heb ik al een SD kaart, dat komt dus wel goed. Gaat de GPS niet trager en/of gebruikt hij meer batterij als je een grote kaart gebruikt? Ik selecteer nu elke keer juist de kaartlagen die ik precies nodig heb in Basecamp, maar misschien hoeft dat niet?

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Tentstok herstellen #25970

  Beetje laat antwoord. Heb geen tijd gevonden om dit in orde te brengen maar wil dat binnenkort wel doen.

  Het tentje is een MSR Zoid1. Diameter van de stokken is 0.354 inch (8.9916 mm) en materiaal Aluminum DAC Featherlite (specs vond ik op rei.com terug https://www.rei.com/product/682293/msr-zoid-1).

  Ik neem aan dat ik dus de 9mm stokken kan bestelen? ( hier dus https://www.extremtextil.de/en/tent-poles/segments-dac-nsl-featherlite.html)

  Ik zal ondertussen ook eens contact opnemen met MSR. Dank iig voor de info 🙂

   

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Afstanden en campings #25422

  Dank voor de respons. Beetje verwonderd wel van de educatieve opzet. Ik kom zeker niet naar dit forum om te leren hoe ik een tocht moet plannen, maar eerder voor uitwisseling en delen van ervaringen tussen trekkers. Trouwens, over de educatieve opzet: ik zou juist denken dat je door het vinden van tools, zoals bijvoorbeeld een afstanden tabel, leert hoe je deze kan repliceren op tochten waar je juist deze info niet kan vinden. Maar ik begrijp het idee verder wel om het zelf uit te pluizen in een vertrouwde omgeving zoals België.

  Wat betreft bivakkeren op gesloten campings: zo uiteraard is dat niet als je toestemming vraagt. Toch benieuwd of sommigen dit reeds doen in België.

   

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Ik trek graag in de herfst omdat er dan veel te rapen valt, oa paddestoelen. Ik neem daarvoor altijd wat olijfolie mee die ik op voorhand gekruid heb. Vaak voeg ik een chilipeper, peper, zout, wat Provençaalse kruiden en look toe. Met die basis kan je heel wat bereiden, van gebakken champignons tot lekkere soep enz…

  Als ik echt veel ga bakken neem ik soms arachideolie, die kan beter tegen de hitte. Andere optie is gerookt spek meenemen. Met het vet van de spek smeer je je pan in en het spek gebruik je als voedsel 🙂

   

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Estland – RMK trail #24392

  Ik heb een zeer kort reisverslag ingezonden met wat meer nuttige info. Link naar beeldmateriaal: https://linjohike.blogspot.com/2018/11/estonia-rmk-trail.html

  Was zeer toffe wandeling iig 🙂

   

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Estland – RMK trail #24048

  De visitor centre van het NP was zo vriendelijk om hun Engelstalige data uo te daten voor ons hike. Ik deel dus graag de laatste info over de RMK trail die wij in September dit jaar zullen lopen:

  http://loodusegakoos.ee/where-to-go/hiking-route/oandu-aegviidu-ikla-hiking-route

  Inclusief Exel Km sheet!

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26
  In reactie op: Estland – RMK trail #23973

  Dank je voor de converter. Achtergrond kaarten heb ik al, die zijn makkelijk te vinden. Maar idd blijkbaar niet veel info te vinden over deze route op hiking advisor tot nu toe. Als ik wat vind zal ik het wel delen hier.

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Hey goede tip ivm whisperlite! Dank je. Ondertussen heel wat info bijmekaar gehaald. Ik maak wel eens een post ervan als ik wat meer tijd heb.

  Dank voor de kaartentip Debbie, maar de kaart die ik via  de outdooractive app kreeg had toch wel meer detail in dit geval. Ik ga het dus toch met die proberen.

  Claire (van Reiske.nl) ging haar waypoints met waterplekken nog eens bijmekaar zoeken. Misschien niet op tijd voor ons maar weliswaar voor andere nuttig later.

   

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Hey bedankt voor je tips. Je hebt inderdaad niet het stuk gelopen dat wij van plan zijn. Wij beginnen veel noordelijker en gaan vooral het Kroatische deel lopen.

  Ik ben nu Outdooractive app aan het uitproberen op mijn smartphone. De gpx van de via dinarica zat hier blijkbaar al in. Volgens mij iets vergelijkbaar dan Viewranger neem ik aan. Als dat goed werkt spaart dat kosten uit voor een gps. Dan investeer ik wel in een zonneoplader. Zon zullen we vast genoeg hebben.

  Ivm water las ik dat voor het Kroatisch gedeelte we weliswaar zullen moeten afgaan op waterbakken aan de hutten. Dus zal best gefilterd moeten worden. Ik zal eens rondkijken voor zo’n filtersysteem iig. Goede tip ivm elektrolyten, het word idd heel warm daar.

   

  Zo’n stove lijkt wel leuk, maar ik ga het toch proberen met mijn whisperlite. Ik probeer de kosten wat te dekken. En sowieso kook ik vaak op houtvuur s’avonds als het veilig is. Ik hou wel van ‘bourgondisch kokkerellen’  tijdens trektochten en dat lukt niet super met een brander 🙂

  Ik had al een mail gestuurd naar de eigenaar van die blog. Als ik nuttige info krijg deel ik ze hier wel.

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Toen ik net begon te werken had ik ook klein budget, toen heb ik veel 2dehands gekocht. Je kan soms goed materiaal vinden van de ‘pro’ trekkers voor niet veel geld.  Ik heb zo deftig materiaal voor goede prijzen kunnen krijgen, o.a. hardshell jas, MSR tentje, brander… Je ziet al snel als je met iemand te maken heeft die zorg heeft gedragen voor zijn materiaal en ik heb nog geen slechte ervaring meegemaakt.

  Check de hiking forums in België of ook op 2dehands.be voor berichtjes.

   

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Ik dacht eigenlijk eerder aan bemande hutten, alhoewel een etappe in een onbemande lijkt me ook wel goed. Ik dacht sowieso even te kijken op refuges.info hiervoor. Dank voor de link naar de reisverslagen iig, ik ga er eens naar kijken.

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Ik gebruik die website niet voor paden maar het kan zijn dat je er een stuk met verder kan. Ik heb nog altijd liever een stafkaart, vindt ik overzichtelijker.

  Om afstanden te berekenen gebruik ik dit: https://www.amazon.co.uk/Gelert-COM070-Map-Measurer/dp/B0010E57MG Dat is wel niet zo precies, en houdt niet rekening met de hoogteverschillen. Alhoewel meestal schat ik gewoon de afstand in op zicht. Maar dat komt omdat ik ongeveer weet wat voor afstand/hoogteverschil ik aankan. Een andere website die je kan helpen afstanden en hoogteverschillen te zien van GR’s: http://www.gr-infos.com/gr-fr.htm

  Trouwens andere handige website voor je trek te plannen is: https://www.camping-frankrijk.nl/kaart

  Zo zie je al de campings in de buurt, handig als je een keer wil douchen en relaxen op camping (de ‘camping municipals’ zijn meestal goedkoopste en degelijk). Als ik je een tip kan geven, alhoewel ik zelf niet zo’n ervaren trekker ben: print de kaarten die je nodig hebt op A3/A4, en duid er campings en schuilhutten op + de zones waar je niet mag bivakken omdat het rustgebieden zijn (meestal zijn deze zones aangegeven op de kaart zelf, anders op de website van de nationale parken waar je door gaat trekken). Het voordeel van je kaarten te printen is dat ze langer mee zullen gaan en je bespaart wat gewicht & volume + je moet niet elke keer dat ding uit elkaar vouwen . Kost je beetje voorbereidingstijd maar het is het waard.

  Sorry voor wat gebrekkig Nederlands, Frans is mijn beste taal 😉

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Voor een overzicht van hutten in de Vogezen (en andere streken in Frankrijk): https://www.refuges.info/

  Vooral handig voor de gratis schuilhutten.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)