Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • lieselot
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Wintertrekking #1579

  De kungsleden is goed te doen als eerste wintertrekking. Er staan veel hutten onderweg, als je op de kungsleden zelf blijft, is het gewoon de kruisjes volgen. Maar je bent natuurlijk niet verplicht om op de ‘officiële’ route te blijven.
  Voordeel van de kungsleden is ook: niet veel kans op lawinegevaar (wel als je de omliggende toppen gaat beklimmen natuurlijk). Er kan wel sterke wind staan met sneeuwstorm en white-out als gevolg, dus daar moet je toch wel wat op voorbereid zijn.
  Wij doen qua navigatie in de winter altijd (naast kaart/kompas) ook gps mee. Is soms wel handig als je in een white-out zit.
  Ik heb vorig jaar het info – weekend wintertrekking gevolgd en das zowiezo heel interessant! Maar had daarvoor al 2 wintertrekkings gedaan, waarvan 1 zelfstandig.

  Eerste keer ben ik meegeweest met Brent (toen nog te voet, nu xplorethenorth). Ze hebben heel mooie en verzorgde expedities daar. Check zeker eens hun site. En voordeel van de eerste mee te gaan met organisatie is, dat je eigenlijk héél véél leert. Nadeel is natuurlijk de prijs, maar door de dure zweedse hutten is de kungsleden zowiezo niet heel goedkoop. De finse hutten zijn veel goedkoper tot gratis.

  sarah-ann: ik stuur je nog een mailtje.

  lieselot
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Wintertrekking #1106

  Hallo,

  Ik heb er al 3 pulka-trekkings in Scandinavië opzitten.

  – Kungsleden (bv van abisko naar nikkaluokta): Heel indrukwekkende bergen, mogelijkheid tot leuke extra’s, mooie (maar wel dure) hutten/sauna, kungsleden zelf goed bewegwijzerd en dus relatief druk, in de zijdalen zelf navigeren (maar niet zo moeilijk), heel simpel qua logistiek (materiaalverhuur en openbaar vervoer)
  – Pallas nationaal park (finland): makkelijk qua navigatie, basic hutten (maar gratis tot goedkoop), minder hoge bergen, maar wel ook heel mooi, iets moeilijker te regelen qua logistiek
  – Urho Kekkonen National Park (finland): deze was mijn eerste wintertrekking, en had ik als groepsreis gedaan. Hier moet je meestal zelf navigeren, maar ook veel hutten te vinden, combinatie van sneeuwrijke bossen en open heuvels.

  Als je meer info wilt over 1 van de 3, laat maar weten.

  lieselot
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Als kiné kan ik alleen maar bevestigen wat hier al gezegd is.
  Eerst en vooral de ontsteking zelf laten genezen. Door te rusten, + eventueel anti-inflammatoire kiné. En héél rustig aan op te bouwen door te luisteren naar je lichaam. Eventueel kun je je conditie onderhouden op andere manieren, bv fietsen (als dat de pijn natuurlijk niet uitlokt)
  Belangrijk is ook om te kijken waar de ontsteking vandaag komt, hoe de stand van je benen/bekken en rug is, want dat kan allemaal een rol spelen. En dan kun je daarop inspelen door de ene spieren te stretchen en andere op te trainen. Daarvoor heb je inderdaad een goeie sportarts/sportkiné nodig.

  En dat van die voeding is ook een goeie tip!

  lieselot
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Lieselot #983

  @ Steve: Wij zijn elkaar niet tegengekomen in de Vercors, want ben daar nog nooit geweest…. 🙂
  Voorlopig enkel wintertrekkings in Lapland gedaan.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)