Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Koen en Truus
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Wij zijn net terug van een vierdaagse wandeling in de Vercors (14-17 april). Even een kort verslagje.

  De link naar het tochtverslag van de week voordien (zie post Arvid deed ons vrezen voor een dik pak sneeuw. Het was de vorige week zeer warm geweest en de dooi was duidelijk ingezet. Bij ons vertrekpunt (Vallee de Combeau) was echter nauwelijks nog sneeuw te zien, ook niet op de noordhellingen. We besloten daarom zonder sneeuwraketten te vertrekken. Dat bleek de juiste keuze. Ook hogerop op het plateau (1800 m) was de sneeuw al flink gesmolten en goed dragend. Sneeuwraketten waren niet nodig. We kwamen later een groep wandelaars tegen met sneeuwraketten in de hand. De winter was duidelijk voorbij: de marmotten waren wakker, de krokussen stonden in bloei en de korhoenen waren aan het knorren.

  We hebben een tocht gemaakt van Vallee de Combeau naar Pas de l’Aiguille (dag 1), vandaar naar Fontaine des Serrons (dag 2), vervolgens via GR naar Fontaine des Bachassons (dag 3) om tenslotte van het plateau af te dalen naar Archiane (dag 4). In Archiane hebben we een lift gezocht terug naar onze wagen. Gemiddeld hebben we denk ik driekwart van de tijd op sneeuw gewandeld. De vele sneeuw maakte het vaak lastig stappen en moeilijk om het pad te vinden. Het landschap van de Vercors is echter goed geschikt om zelf je weg door te zoeken, zolang je op het plateau blijft tenminste. De eerste twee dagen hadden we een prachtig lentezonnetje, de laatste twee dagen vrij veel wind en regen. De temperaturen bleven echter boven het vriespunt.

  Het was onze eerste kennismaking met kamperen onder een ’trailstar’ tarp (met dank aan Roos!) en dat was een super ervaring. De laatste nacht kamperen we boven op de rand van het plateau in hevige wind en het ding gaf geen kik.

  De Vercors is een prachtig gebied, zeker in dit seizoen. We keren zeker nog eens terug naar deze streek, misschien volgende winter.

  Koen en Truus
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Bedankt voor de tips! Ik vreesde er al voor dat de sneeuw grotendeels gesmolten zou zijn. In dat geval nemen we de sneeuwschoen mee en laten we de pulka thuis.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)