Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • kleppergt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Bedankt voor de info!

  We hebben de plannen omgegooid en gaan een ronde maken in de Chartreusse vanaf Saint Pierre d’Entremont. Meer dan voldoende uitdaging te vinden daar.

  kleppergt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Dank je wel. De tour des bauges had ik nog niet bedacht. Dat is een goede om eens te bekijken.

  De mogelijkheden zijn wel groter geworden nu ik erachter gekomen ben dat een auto huren met 3 personen helemaal niet zoveel duurder is als met de bus vanuit Genève de Alpen in. Dat maakt het ook mogelijk om vlot op precies de plaats van bestemming uit te komen.

  kleppergt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Volgens opgave van Cumulus is de bafflehoogte van de Panyam 450 – 6cm en van de Panyam 600 – 8cm.
  Ik kan niet helemaal inschatten of ze hetzelfde bedoelen als mijn vraag maar het lijkt me wel plausibel.
  Ook geven ze aan dat als ik meer dons willen hebben in de 450 de hoogte van de baffle naar rato hoger wordt. Een tussenmodel van 525 gram zou dan op 7 cm komen.

  kleppergt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Bedankt voor alle adviezen. Dat helpt wel.

  Ik ga denk ik voor een opgewaardeerde panyam 450. Ik kan mij wel vinden in de beredenering van Ivo. Een quilt valt  voor mij af vanwege het gemis van de hoofdkap en ik ben nogal bewegelijk in mijn slaap.

  Aangezien ik toch nog een paar vragen heb gesteld bij Cumulus heb ik de vraag over de hoogte van de baffle bij de 450 en 600 ook maar even gesteld.

  kleppergt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Alvast bedankt voor de respons!


  @ivovm
  :

  Tot nu toe ben ik nog niet echt uitgedaagd qua temperaturen. Veel verder dan iets onder het vriespunt is het niet gekomen en dat was ook nog eens bij rustig weer. Ik heb niet veel  ervaring met meerdaagse kampeertochten vandaar de onzekerheid over de keuze van de slaapzak.

  Mijn huidige slaapzak is Ayacucho Ignition 1200L.Volgens opgave is de  comfortemperatuur 3⁰ C en limiet -2⁰ C. Net onder het vriespunt ging het wel maar had dan wel extra kleding nodig om het een beetje warm te houden en echt comfortabel was het niet.  Ik ben een zij-ligger en over het algemeen heb ik het eerder te warm dan te koud. Ik slaap in een MSR Hubba Hubba NX.

  Het komende jaar zullen tochten niet langer duren dan een week. In de toekomst wil ik graag een keer een langere tocht maken zoals Pyreneeën van kust tot kust.

  Ik hoop in het voorjaar een tocht te kunnen maken in de Vercors of Schotland. Van de zomer in de Franse alpen en in het najaar in de Vogezen. In de winter zal ik voorlopig niet zo gauw de bergen in gaan en zal een tocht niet verder gaan dan Ardennen bij goed weer.

  Met laaggebergte bedoel ik misschien eerder middelgebergte bedenk ik mij net…

   

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)