Aangemaakte reacties

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Net terug van dovrefjell en heb daar nog eens kunnen genieten van mijn favoriete maaltijden !!

  Patatskie:

  Een knorr dubbel chicken soep klaarmaken op de klassieke wijze (eventueel met meer water als je meer honger hebt). Als dit klaar is de soep aandikken met purree uit zo’n zakje.  Grote voordeel is dat je iets makkelijk iets meer of minder kunt klaarmaken. Soms neem ik nog één verse groenten mee die mee de pot in gaat. Ik dacht zelfs gehoord te hebben dat de Albert Hein purree met kruiden zou hebben. Smaakt altijd, en superlicht.

  Eventueel beetje bij te kruiden/zouten naar eigen goesting.

  Kan ook gemaakt worden met andere soepjes

  Couscouskie:

  Een knorr 4 fromage maaltijd klaarmaken in extra veel water (1 l ipv 500 ml) en hierin nog een extra bouillonblokje laten oplossen. Als alles klaar is het te veel aan water laten opnemen door couscous, effe laten staan, en klaar is couscouskie. Ook hier kan je de hoeveelheid couscous bepalen en dus een beetje naar u honger eten klaarmaken. Kan je ook met de andere maaltijden van knorr doen. Bouillon is echt wel nodig, anders is er te weinig smaak in. En ook hier kan je verse groentjes verwerken indien mogelijk.

  Onbijt

  Als ontbijt neem ik meestal crunch museli 175-200g met melkpoeder mee die al mooi voorverpakt zijn.

   

  Niemand goede ervaring met brood te bakken “in the field” ??

   

  Klaas

  Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Lijken mij zeer stevige bootjes, kan je mee op vlak water en wat wildwater. Is vrij compact en draagbaar (trein, openbaar vervoer, op reis), ik kan er m’n kleine mannen in kwijt :-). Lijkt me toch veel handiger dan een vouwkano (die beter is op vlakwater, maar dan weer veel minder op wildwater).

  Dus ideaal all round bootje, waar ik zowel in gent een toerke kan doen, een weekendje de ourthe kan gaan afvaren, en meenemen naar zweden op reis.

  Echt niemand ervaring mee ?

  Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Ammaai da’s een interessant artikel.
  Lijkt me interessant al deze plaatsen eens op te zoeken en te analyseren voor de (toch wel altijd zeer theoretische) lawine-kennis te bekijken op terrein.

  Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  of wel wachten op de laatste ontwikkelingen van hydrophic down, zit volgens mij wel toekomst in. Maar duurt miss wel effe voor het te verkrijgen is.

  http://rab.uk.com/reference/technology/down-insulation/rab-hydrophobic-down.html

  Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9

  Dag Bart,

  Dit waren we vorig jaar ook van plan, we wouden dit met ezeltjes doen om de kinderen geen bagage te laten meesleuren, en omdat het gewoon leuk is. We hadden toen contact met deze mensen http://www.anes-pyrenees.com/, zeer vriendelijke mensen, heb ik eens ontmoet tijdens een tocht daar. Kunnen zeker verder helpen als je het met een ezel zou doen.
  De tocht in de pyreneeen is toen niet doorgegaan, maar we hebben hetzelfde gedaan in de ardeche, met Raoel een andere ezel. Was zeker een aanrader. Kinderen vonden het leuk (tot km 12 toch 😉

  Klaas

  Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Klaas Hubrechts #4306

  @janDM

  Ik heb 6 maanden in Brasov gewerkt, dus de ideale uitvalbasis om elke weekend een van de omliggende bergen te verkennen.
  Ja, je kan me steeds mailen klaas.hubrechts()gmail.com

  Klaas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Klaas Hubrechts #4305

  @Dzjow,
  We zijn vertrokken met eigenlijk geen voorbereiding.
  Eerst naar Krakow gevlogen en na een korte citytrip naar Cisna gegaan.
  Vandaar vertrokken richting czerenina, daar in de tent geslapen en ontdekt dat we onze pompje van de benzinebrander vergeten waren (bij het testen in belgie op de tafel laten liggen 🙁 ). Dus volledig zelfvoorzienend rondtrekken werd moeilijk. Toen nog 2 nachten buiten geslapen en voor de rest in hutten. We hebben nog de Polonina Wetlinska, Carynska en bukowska overschreden. Nadien zijn we dwars door het bos via Bukowiec naar Muczne geweest.

  Nadien nog 3 dagen in een oud station aan de grens met slovakije geslapen, en overdag opzoek gegaan naar grote carnivoren (beer, wolf en lynx). Van alle drie veel sporen gezien (soms zeer vers), maar geen beesten. Wel een wolf gespot vlakbij Bukowiec ook een oeraluil en steenarend, … .

  Vandaar zijn we via Slovakije naar de bewoonde wereld gewandeld, en met 2 nachttreinen en een tussenstop in Praag terug in belgie geraakt.

  Bieszczadzki, is echt wel mooi, geen oerbossen zoals in Bialowieza, maar jong bos vol met grote zoogdieren. In de zomer zit dit overvol met poolse toeristen, maar in de winter bijna geen kat. Hutjes zijn wel open, en sommige best wel gezellig. Ook in de dorpjes wel altijd iets gevonden om te slapen (al was het maar op de zolder van een bezinningstehuis waar het binnen sneeuwde).

  Maak ook dat je steeds je ID bij hebt, zeer veel controle (grens Oekraïne).

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)