Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 22)
 • Auteur
  Berichten
 • Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  @veerle: de fietsen lieten we gewoon ergens achter waar het kon. Aan een paal ofzo. Onze (waterdichte) bagagetassen verstopten we in het struikgewas en ook eens onder de grond, meen ik mij te herinneren. Nu ja, vrienden van ons op de Lofoten legden zelfs nooit hun fiets vast met een slot. Zelfs de deur van hun huis deden ze nooit op slot. Om maar te zeggen dat de kans dat er iets wordt gestolen niet al te groot is.

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Ssst, niet te luid, Steve! 🙂

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Fantástische omgeving Debbie, ik zou er zo terug naartoe willen!

  Kvaløya en Ringvassøya deden wij met de fiets en op Ringvassøya maakten we een korte tweedaagse heen en terug naar de charmante hut Ringvassbu. Het is daar erg desolaat en zelfs de Noren kennen het nauwelijks. Volgens mij biedt Ringvassøya wel mogelijkheden voor een korte meerdaagse. Maar veel paden ga je daar zeker niet tegenkomen.

  Kvaløya (zeker het noorden) is zeer spectaculair en erg steil terrein, quasi ondoenbaar om daar ‘hoog’ te blijven lopen.

  Wat de Lyngen alpen betreft: een zuid-noord op het zuidelijke deel lijkt me wel doenbaar, maar op het noordelijke deel heb ik toch mijn twijfels. Die bergruggen lopen immers allemaal west-oost en zijn bijzonder steil.

  In ons album staat een klein plannetje van wat wij daar (maar) te voet gedaan hebben.

  Mocht je onze kaarten eens willen lenen, je laat het maar horen.

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  (bv lom waar ik woon heeft maar 300mm neerslag per jaar)

  Heel opmerkelijk. En het blijkt nog te kloppen ook!

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22
  In reactie op: Vogezen winter info #10172

  Persoonlijk zou ik toch een IGN-kaart (schaal: 1: 25 000) kopen. Alleen al om de mooie vormgeving en de goede detaillering. Dat bespaart meteen ook wat printerwerk. Het noordelijke deel is inderdaad wel mooi, maar veel minder spectaculair dan het zuiden. Ik heb in het verleden nog een Noord-Zuid traverse gedaan met de MTB.

  Wie van weidse uitzichten houdt, gaat dan ook beter naar het zuiden. Zoniet zit je hoofdzakelijk in de bossen. Als je op de kam blijft, kan het weliswaar bijzonder arctisch worden (ooit eens op de Honeck gestaan bij snijdende wind), maar gevaarlijk wordt het niet (als je bij mist tenminste wegblijft van de rand van het massief).

  Als je vanop de kam wil afdalen naar het oosten (meestal steil), zijn enkel de bredere boswegen geschikt voor langlaufski’s. Anders zijn sneeuwraketten een must.

  http://loisirs.ign.fr/top-25-et-serie-bleue.html

   

   

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Wij hebben dit vorig jaar ook gewoon met voertuigen gedaan . . .

  Niemand kan dit uiteraard verbieden, maar ik denk dat je wel begrijpt dat het ietwat indruist tegen de geest van het project. De bivakzones zijn in de eerste plaats bedoeld om een slaapplaats te bieden aan ’trekkers’ die te voet of per fiets op tocht zijn.

  Hebben dus gewoon gekozen om nog eens een nacht buiten te slapen en te genieten van de natuur en afwezigheid van andere mensen.

  Dan zal je wellicht ook wel begrip kunnen opbrengen voor het feit dat de bewoners van het andere tentje het niet zo fijn vonden dat de rust door jullie werd verstoord.

  Eigenlijk wilden jullie allebei hetzelfde (complete rust en eenzaamheid), maar werd dit onmogelijk door de aanwezigheid van de ander. Het is een klassiek voorbeeld van de vaak moeilijke evenwichtsoefening om de verwachtingen van de ene te verzoenen met deze van de ander. De ene verwijt de andere een gebrek aan respect, de andere vindt de ene dan weer te weinig tolerant.

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Dat is wel erg veel pech hebben. Voertuigen zijn er niet toegestaan, lees ik op bivakzone.be. Weet iemand of er daar beperkingen gelden wat betreft het aantal tentjes, zoals in de Vlaamse Ardennen het geval is?

  Wel een leuke streek daar, de Viroinval. Wij liepen er afgelopen herfst ook.

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Wij hebben ooit eens een gewei meegenomen in de rugzak. Geen enkel probleem ondervonden op de luchthavens. Het hangt nog steeds als een mooi aandenken aan onze garage en roept leuke herinneringen op.

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Het is onbegrijpelijk wie het idee heeft opgevat om precies dáár te gaan wandelen. Eén blik op de kaart volstaat om te zien dat het onmogelijk is om daar zonder glestjeroversteek weg te geraken. En dat die gletsjer niet het meest stabiele ding is, lijkt me nogal wiedes, aangezien hij uitmondt in een fjord. Wat was eigenlijk het initiële plan? Terugwandelen tot Lonyearbyen?

  Een extreem staaltje van onbezonnen op ‘expeditie’ vertrekken, dat is nu wel duidelijk.

   

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Dag Bertold,

  Het siert je in ieder geval dat je deze negatieve ervaring wil delen op het forum. Het zal potentiële bezoekers misschien twee keer doen nadenken alvorens ze naar zo’n gebied trekken. Wel vreemd dat je zegt dat er geen vuur was. Bedoel je dat er niemand gas mee had?

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22

  Interessante pagina inderdaad, waarvoor dank!

  @ Werner: we zijn content met de fietskar 😉 Al is onze dochter voorlopig nog net iets te klein.

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22
  In reactie op: Hardangervidda #7132

  Dag Lisanne,

  Zelf nemen wij naast onze bergschoenen altijd lichte sandaaltjes mee (van Teva). Die gebruiken we om rivieren te doorwaden en als extra schoeisel, bvb voor ’s avonds, als de moed me in de schoenen zakt om nogmaals in m’n bergschoen te kruipen.

  Mocht je het echt te koud hebben tijdens het doorwaden, zijn sealskinz-sokken een aanrader. Niet goedkoop, maar zeer efficiënt. Terwijl ik me te stoer voelde om dergelijke sokken te kopen, liep m’n vrouw fluitend door het ijskoude water 😉

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22
  In reactie op: nordisk tenten #6978

  @Woubeir. Dat moet ik tegenspreken. Bij ons loopt het ophangen van de binnentent met haakjes bijzonder vlot. Maar misschien dat er bij de nieuwe tenten net iets meer spanning op staat, dat kan.

  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22
  In reactie op: nordisk tenten #6975

  Even inpikken op het opstelgemak van de Nordisk Norheim 2:

  • voordeel: heel snel en makkelijk op te stellen. 2 haringen voor- en achteraan en de tent staat recht. De binnentent hang je op aan de buitentent. Wat zeer handig is, is dat je bij het inpakken de binnentent gewoon kan laten hangen in de buitentent, waardoor de volgende opstelling logischerwijze nog sneller verloopt.
  • nadeel: aangezien de binnentent niet op zichzelf staat, is het niet mogelijk om enkel de binnentent op te stellen. Geen open sterrenhemel dus.
  Kenneth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 22
  In reactie op: nordisk tenten #6959

  @mimal: bij hevige storm durft ze wel wat te zwieberen, maar ze hield tot dusver altijd goed stand. Je kan de tent sowieso goed strak zetten.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 22)