Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  https://www.youtube.com/watch?v=dSsAEWkmBFU

  En als dat niet mocht lukken, dan zijn er nog muskietennetjes en antimuggenmiddeltjes. Ik gebruik graag Smidge tegen muggen, knutten en teken. Maar geloof me, je niet ergeren en accepteren dat ze er nu eenmaal zijn, werkt het beste!

  Succes!
  Jennes, http://www.voetsporen.nl

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ik gebruik al enkele jaren een tarp van DD Hammocks en een rugzakje. Over de tarp ben ik zeer tevreden, zowel het gewicht als de kwaliteit. Ik heb ook nog een lichtere tarp, maar bij regen en wind geeft deze weinig beschutting. De rugzak gebruik ik alleen maar voor enkele kilometers als ik naar m’n tuin loop, geschikt voor situaties waarbij je niet zo zuinig hoeft te zijn op je spullen, maar zeker niet voor de grammenjager die het beste uit high-tech wil halen.
  Zoals Ivo al aangeeft, is DD Hammocks groot geworden met hangmatten, maar ze produceren veel meer bushcraft en hiking materiaal.

  Wandelgroeten, Jennes
  http://www.voetsporen.nl

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  In een eerdere topic heb ik de Bushbuddy beschreven. Zeker de moeite van het overwegen waard als alternatief op een open kampvuur. Overigens is in het informatiecentrum van Glaskogen gas verkrijgbaar, je zou er kunnen informeren of dit nog klopt.

  Jennes,
  http://www.voetsporen.nl

   

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Nu we toch enigszins afwijken van de topic vraag, door de kookpot te combineren met de brander, wil ik mijn combinatie ook even onder de aandacht brengen.

  Ik gebruik de Primus PrimeTech pan van 1 liter. Ooit gekocht in combinatie met een lichtgewicht gasbrandertje. Deze wordt geleverd met een plastic beker die precies in het pannetje past, waarbinnen weer een gascartridge van 100 gram past. De beker is te gebruiken om uit te eten en beschermt de binnenkant van het pannetje.

  Maar sinds een aantal maanden heb ik de Bushbuddy aangeschaft. Een lichtgewicht houtbrander die door Fritz Handel met de hand gemaakt wordt in Iskut, in het hoge noorden van Canada in de buurt van Alaska. Hoewel de Bushbuddy net iets te hoog is om in het pannetje te passen, is de combinatie in gebruik echt geweldig. Met 2 handjes gebroken droge dooie takjes heb je in zeer korte tijd water aan de kook. Brandmateriaal is gemakkelijk te vinden, in Schotland heb ik ook iemand met gedroogde heide heel snel water aan de kook zien brengen. Je hoeft geen benzine, alcohol of gas mee te nemen en je hebt na het eten nog een gezellig en veilig kampvuurtje zonder schade aan de bodem. De buitenkant van de brander blijft namelijk lekker koel. Eventueel kun je een Trangia gebruiken ipv hout wanneer je veel regen verwacht en niet buiten kunt koken. Echt een aanrader! Kijk maar eens naar dit YouTube filmpje.

  De beste wensen voor het nieuwe jaar!

  Jennes,
  http://www.voetsporen.nl

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Hoi Vincent,

  Op deze pagina vind je een overzicht van wat er zoal te vinden in in Drymen. Onderin staat het adres en telefoonnummer van Walk Wild Loch Lomond. Ik zou hun bellen. Er schijnt een Walker’s Shop te zijn en ik vermoed dat dit ‘m is.

  Wandelgroeten, Jennes
  http://www.voetsporen.nl

   

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ik heb als notoire zijslaper de donsverdeling 50/50 laten doen door Cumulus. Het verschil kan ik helaas niet meten omdat ik geen referentie slaapzak heb met een originele donsverdeling. Ik heb echter tot nu toe geen enkel probleem gehad met tocht.

  Wandelgroeten, Jennes
  http://www.voetsporen.nl

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Begin jaren 90 van de vorige eeuw, liep ik ooit van Eupen naar Clervaux. Toen werd mij ook eens verteld dat het mogelijk is om vrij te kamperen op openbare rijksgrond, zoals de berm van een openbare weg. Dat vond ik een vreemde stelregel, in de praktijk ging ik toch liever van de berm de bosjes in! 🙂

  Wandelgroeten,
  Jennes

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Dry Shower #13277

  Bij Claire’s in de winkel en wellicht ook via de webshop. Verder zie ik dat Google ook hits geeft op andere webshops als Jacobusse, MTBGigant en Wiggle.

  Wandelgroeten, Jennes

  http://www.voetsporen.nl

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Kijk! En zo leer ik weer dat “Dubbel en dik” hetzelfde is als “Dubbel en dwars”!

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Jan, je linkje naar “worst rating” voor Hilleberg tenten leidt naar een inlogpagina met wellicht een uitdieping van de beoordeling. Maar als ik naar de algemene rating pagina van tentmerken kijk, krijgt Hilleberg 11 punten en staat daarmee op de tweede plaats op de scoretabel: http://www.ethicalconsumer.org/buyersguides/traveltransport/tents.aspx

  Ik vrees dus dat ook jij er niet onderuit komt om een Akto aan te schaffen… 🙂

  Wandelgroeten, Jennes

  PS, De Akto van mij is nog door een Zweedse werkneemster gemaakt, is bijna 15 jaar oud en nog zo goed als nieuw.

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Tja, de Wet van Meden en Perzen is al een beetje in onbruik geraakt in deze contreien. Er wordt zelfs over nagedacht deze af te schaffen, maar dat schijnt onmogelijk te zijn…

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Een andere website die misschien iets meer inzicht biedt is http://www.ethicalconsumer.org

  Ik houd er altijd rekening mee, maar het is voor mij geen wet van Meden en Perzen. Ik houd er dus ook altijd rekening mee dat ik kleding, en andere spullen, in huis heb die gemaakt zijn door kindertjes in fabrieken die, in mijn ogen, onder erbarmelijke omstandigheden voor een schijntje geproduceerd zijn. Ik kan het namelijk niet goed controleren. Ik ga  niet alleen uit van een leefbaar loon, maar ook milieu en duurzaamheid staan bij mij hoog in het vaandel.

  Ik draag graag Fjällräven en omarm hun filosofie, maar elders heb ik wel eens gelezen dat ze ook zusterorganisaties in China hebben waar hun filosofie niet geldt.

  Tegenwoordig draag ik graag shirts en ondergoed van Icebreaker. Hun ethiek is een stukje reclame, maar het product komt wel van de andere kant van de wereld.

  Ik draag sinds jaar en dag oa Meindl schoenen. En sinds kort ben ik heel blij met Identity Meindl. Hiken doe ik op dit moment met Lowa schoenen. Ook zij vertellen iets over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Ook mijn nieuwe rugzak heb ik aan een ethische test onderworpen. Osprey is eerlijk en open over hun verantwoordelijkheid. Maar het blijft lastig om dit allemaal uit te zoeken en te beoordelen.

  Het liefst zie ik de wereld andersom, bijvoorbeeld een label dat zegt: Dit product is gemaakt onder omstandigheden die in de westerse wereld niet zouden worden geaccepteerd, is belastend voor het milieu en is gaat kwalitatief niet lang mee. Maar helaas moet ik zoeken naar labels zoals eko, fair trade, etc, etc…

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: De Bloedsteen Queeste #12565

  Vroeger liep ik met een complete DSLR camera en een paar extra lenzen te zeulen, tegenwoordig neem ik “genoegen” met een goede fotocamera met een vaste (tele)lens. Alle indrukken leg ik bijna automatisch vast op de gevoelige sensor. Deze, en ook een paar eerdere wandelingen, heb ik gemaakt met het avontuur vooropgezet. Het doel en de weg is enigszins bekend, alleen het avontuur onderweg nog niet. Meestal komt het avontuur vanzelf.

  De beschrijvende, of liever verhalende stijl, heb ik bewust gekozen. De meeste wandelverhalen zijn gericht op feitelijke (toeristische) informatie en de gebruikte spullen. Maar ooit zei een kennis van ons schamper dat hij in onze verhalen (toen nog Arjen & Sandra’s Voetsporen) het zweet, de ruzies en de tranen miste. Dat was een grapje, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Daarom probeer ik nu indrukken en beleving te beschrijven. De hoofdpersoon is gereduceerd tot “wandelaar” en het wandelgebied wordt mythisch ipv een geocoördinaat.

  De persoonlijke reacties zijn dan ook wel geslaagd te noemen. Ik heb al met diverse wandelaars contact gehad die mijn voetsporen volgden met het avontuur in gedachten, of dit van plan zijn te gaan doen.

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Laatst nog een week onder zeer natte omstandigheden gelopen (regen, storm, moeras en riviertjes). Oudere schoenen met goretex laten het dan afweten, nieuwere schoenen doen het dan beter. Daarnaast gebruik ik nu standaard in dit soort omstandigheden gaiters (of gamaschen). Daardoor worden de schoenen sowieso niet in z’n geheel zeiknat. Verder gebruik ik merinowol sokken. Deze zijn vochtig aan het einde van de dag, maar niet nat. Als ik de schoenen uittrek, laat ik de sokken nog even aan om de lichaamswarmte gelegenheid te geven de sokken te drogen.

  Jennes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: GSM voor outdoor #12071

  Ik maak gebruik van de Samsung S5 Active. Een duur apparaat, maar wel aardig toegespitst op je wensen (en die van mij). Hij heeft 2 energiebesparende standen en geeft aan hoe lang de batterij dan meegaat. In standby is dit gemakkelijk 12 dagen. Het ontvangst is aardig goed, alhoewel ik een vergelijking met de aloude Nokia mis die naar mijn idee vroeger veel beter was toegerust op ontvangst dan de huidige smartphones. Hij kan goed tegen water en stof (IP-67, stofvrij en dompeldicht) en is beschermd tegen vallen en stoten. Werkt niet met gewone handschoenen, maar wel met speciale handschoenen. Qua vorst heb ik ‘m nog niet getest, maar ik verwacht dat alleen de batterij minder presteert in de kou. Er zit standaard een GPS en outdoorapp met kompas op.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)