Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 27)
 • Auteur
  Berichten
 • JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  Inderdaad Ivo,

  Ik leef nog. Ik ben een huis aan het verbouwen.

  Hum meer dan half afgebroken en terug opbouwen (klein projectje)

  Voor een kaart van portugal ben ik ondertussen terecht gekomen op http://www.mediafire.com

  Groetjes

   

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  De download site van osm is reeds enkele dagen buiten gebruik door server problemen.

  Ik wou een kaart downloaden van Madeira (portugal). Iemand andere suggesties?

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36
  In reactie op: Luswandelingen #16828

  Je hebt een topo gids van GR sentiers met 16 lusvormige wandelingen in de provincie Luik. Ik heb ze bijna allemaal gewandeld. Is leuk, de éné al wat leuker dan de andere. Altijd tussen de 15 en de 25 km.

  isbn 978 2 930488 05 9

  Van enkele daarvan heb ik het spoor opgenomen op mijn gps. Dat kan ik je eventueel eens doorsturen.

   

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  Heel goed te doen in twee dagen. Ik vertrok de eerste dag om 15h00 en de derde dag was ik om 10h30 reeds in Kautenbach. Dat Debbie het iets minder zwaar vind dan ik is niet verwonderlijk gezien haar afgetrainde lichaam 🙂 en mijn reeds gevorderde leeftijd.

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  Best starten met een regio waar je redelijk gemakkelijk terug in de bewoonde wereld staat. Ik kan je bv in Frankrijk de Chartreuse of de Jura aanraden. Bij problemen ben als je wilt snel terug. Alle GR routes zijn zeer goed bewegwijzerd. De vraag hoe kom ik op mijn beginpunt en is er vervoer vanuit mijn eindpunt is natuurlijk belangrijk. Een lusvormige meerdaagse tocht waarbij je terug aan je auto terechtkomt moet je meestal zelf in elkaar steken.

  Kan je overweg met kaart en kompas? Of heb je ervaring met GPS gebruik? Je kan je ook aansluiten bij een meerdaagse activiteit van HA club zo leer je van andere hikers. Wat materiaal gebruiken ze. Hoe ver ga je op één dag waar te slapen enz.

  Als je de reisverslagen naleest is er wel iets bij dat je aanspreekt. Hierboven Europa en dan het land van je keuze.

  Het verslag van mijn wandeling in de Chartreuse en in de Jura in Frankrijk staan hier ook bij met vermelding van kaartmateriaal en link naar gps spoor. Zeker te doen voor iemand met een normale conditie.

  Veel succes

   

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  Ik zal er dus ook bij zijn. Plots tijd vrij gekregen begin september. Spaanse pyreneeën  ziet er kei mooi uit.

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36
  In reactie op: GR 16 #8316

  Ik liep een tijdje geleden de GR14 van Saint Hubert naar Bouillon. Met de auto ging ik naar Bouillon. Daar nam ik die bus van TEC tot in Libramont (Recogne) en dan nog een bus naar Saint Hubert waarna ik te voet naar Bouillon terug stapte. De opstap plaats in Bouillon is zeer gemakkelijk en perfect in google maps even op te zoeken.

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36
  In reactie op: Rivieren oversteken #6748

  Wat ik vervelend vond aan doorwadingen is al het werk dat je hebt. Schoenen uit, kousen uit, eventueel broek uit, ergens hogerop aan je zak bevestigen of een andere oplossing,  je rugzak los zetten, je stokken uitschroeven.  En na de doorwading, je voeten drogen, eventueel je broek terug aan trekken, je kousen terug aantrekken met toch niet helemaal droge voeten. Je rugzak terug  aandoen enz…. om dan een kwartier later terug voor een rivier te staan.

  Ik gebruikte in Ijsland eerst een surfsloefke en daarna neopreen sokken. Je voelt alle stenen er wel door maar het is lichtgewicht en snel droog.  Je kan ze gemakkelijk binnenste buiten draaien zodat ze sneller drogen. Ik deed deze s avonds ook al eens aan als mijn schoenen te nat waren.

  Ga toch ook eens proberen om met schoenen en broek aan er gewoon doorheen te gaan.  Maar niet met hike boots.

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36
  In reactie op: Hermeton 15 feb 2014 #6676

  Hey Pieter,

  Ik wou een stafkaart meenemen maar de wandeling ligt zoals altijd in een hoekje van een kaart waardoor ik er verschillende had moeten kopen.

  53 7-8 en 58 1-2 dacht ik.

  Ik heb mijn track op pc via basecamp uitgezet en alles op men gps gelopen.

   

   

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36
  In reactie op: Ivo's voorbeeld #6654

  Ik heb één en ander eens gewogen.

  Mijn laatst aangekochte zeer degelijke rugzak was een Lowe Alpine Cerro Torre TFX 65+15 .

  Hij weegt wel 2,7 kg.

  Toen ik lichter wou gaan heb ik in de Decathlon een Quechua Forclaz 50 ULTRALIGHT  gekocht voor nog geen 60 euro en die weegt 1,1 kg. Toch niet helemaal waterdicht. Maar is naar mijn mening een echt leuke rugzak waar ik al heel wat weektochten mee gedaan heb.

  Nu het eigen maaksel.

  Het draagframe weegt 1,1 kg en de zak 700gr

   

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36
  In reactie op: Ivo's voorbeeld #6638

  Ik zal het geheel één van de dagen eens wegen.

  Ik heb met deze combinatie langs de Hermeton gewandeld en ik was er heel tevreden mee. Ik was wel maar voor een WE geladen (een 10 kg zonder water)

  Ik heb wel een aantal mindere punten in de afwerking gevonden. De aanhechting van de banden op de zijkant van het witte achterpand moeten enkele cm hoger komen. Mijn waterzak (2lt) heb ik gewoon tussen de rode zak en het draagdeel gestoken. Na de overnachting heb ik de zak met mijn toch wel wat natte tarp gewoon tussen de banden aan de zijkant gestoken. Maar ik kan hem eventueel ook gewoon onder de zak tussen het witte onderpand en de zak steken. Kwestie van in de zak geen nattigheid te krijgen. De zak heeft bovenaan zo een waterdichte sluiting met clips en de gele banden lopen daar gewoon door, dus geen gevaar om links of rechts weg te glijden. De sluitingen van de gele banden bovenaan moet ik veranderen vermits ik in de verkeerde richting moet trekken om ze aan te spannen.

  De zak is van vrij dik materiaal. Die kan ik misschien in de toekomst nog vervangen door een lichter model. Ik had wel nog de mogelijkheid ongeveer 20 cm hoger vol te laden. Zal ik ook nog wel eens proberen.

  Dat witte pand  en ook de gele banden zijn afkomstig van een afgedankte bad tildoek van een passieve tillift uit het rusthuis.

  Alle gespen en dergelijke zijn ook gerecycleerd van allerlei zakjes die anders toch maar in de vuilbak terecht komen.

  Het tarpje heb ik nu toch al enkele jaren en ik lig er graag onder. Voor iemand zoals ik (173 cm) is het in orde.

  Ik vrees (al hoewel dat ook zijn charmes heeft) dat ik hele delen terug uit elkaar ga halen en herdoen met enkele kleine veranderingen.

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36
  In reactie op: Lambert 2008 #6628

  Dank u Debbie. Ik had deze ook zelf al gevonden. Waarschijnlijk moet er iets mogelijk zijn met dat cConvert programma maar ik had gehoopt dat iemand me door het bos de juiste boom kon aanwijzen.

   

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  Ik heb ook mijn tarpje (solo) bij.

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  Ik ga hier op het internet niet uit de doeken doen wat ik heb moeten doen om mee te mogen gaan van mijne sjoe. Het zou iemands anders zijn vrouw op bepaalde gedachten kunnen brengen.

  En voor alle duidelijkheid het was mijne sjoe en niet mijne shoe. Mijn schoenen zouden niet liever willen dan altijd met mij op stap te gaan.

  JanE
  Deelnemer
  Aantal berichten: 36

  Sven, zijn er domme vragen? Een beetje rond zoeken op het internet en deze site op tarpen had je wel al veel wijzer kunnen maken.

  In principe is een tarp een zeiltje. Dit kan van groot naar klein gaan. Zoals er verschillende soorten tenten zijn zijn er verschillende vormen van tarpen. De bedoeling is beschut te liggen en toch weinig gewicht te moeten meesleuren. Je ligt ook meer open ten opzichte van een gesloten tent, wat toch een aparte ervaring is.

  Afhankelijk van de vorm en de grote van de tarp heb je meer of minder kans om eens wat last te hebben van eventuele neerslag en wind. Bij een grote tarp waar je met verschillende personen onder ligt is het evident dat er plaatskes bij kunnen zijn waar de kans op wat nattigheid groter is dan bv. tussen twee anderen in.

  Je slaapt zonder binnentent meestal op een soort van grondzeiltje. Om je slaapzak en matras zo proper en droog mogelijk te houden is een bivy wel aangewezen . Alles hangt van het weer af.

  Je hebt ook tarpen waar een binnentent bijpast. Dit is dan een grondzeil met meestal voor de rest muggengaas hier kan je zeker zonder bivy in slapen.

  Als je een bivy ter beschikking hebt breng die dan mee zou ik zeggen.

   

  JanE

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 27)