Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)
 • Auteur
  Berichten
 • Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48

  Sven, ik denk dat je dat voor jezelf moet uitmaken, maar ik ben wel geneigd om akkoord te gaan met Veerle. Zo heb ik mijn drysuit pas aangekocht tegen dat ik bij koudere temperaturen ging varen, dus dat waren wat extra kosten. Een nieuwe en betere peddel? Geld uitgeven. Drijfvest die straffer water aankan? Zeiltje om mee te spelen? Op cursus? … Dokken.

  Ach, ’t hangt natuurlijk van jezelf af, maar packraften is niet goedkoop. Maar wel fun : )

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48

  He Arend! : )

  Ik was overlaatst naar deze van Rab aan het staren als “snelle aankoop om gewoon wat mee te spelen”. Kleiner dan 9×9, maar je kan hem in Duitsland of de UK kopen en dus dat wil zeggen: géén onverwachte invoertaksen. Ze hebben hem ook groter (+- 9×9) maar dan zit je al richting de 500 gram. Kan je bijna beter voor een Trailstar gaan denk ik.

  Of je maakt zelf een flat tarp. Op dit moment hebben ze best licht silnylon bij extrem textil. Wat het voor een tarp waard is weet ik niet goed. Wil je een low budget lichte bivakzak dan zou ik hem ook zelf maken. Of laten maken door iemand die je kent en zijn stikkunsten voor jou wil inzetten : )

   

   

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: Golite Jam #15737

  Ik heb de Montane Ultra Tour 55 hier vers van de pers aangekregen (maat M/L). Kan hem pas over een paar maanden echt ten volle testen maar we zouden hem eens naast een Golite Jam moeten leggen om het verschil minutieus uit te pluizen. Het rugpand lijkt me in ieder geval wat stijver dan dat van de Jam, de topsluiting is anders als ik me niet vergis (twee mogelijkheden) en het voorvak bestaat volledig uit heerlijke stretch. Oh, en hij is mooier : )

  55 liter blijft nog altijd wel echt een grote tas. Zo op het zicht lijkt het zelfs alsof Montane de zijzakjes en het voorvak niet in de berekening van hun totaal volume heeft meegenomen, want als ik mijn Sea to Summit 60L drybag er naast leg zie ik weinig verschil. Nu ja, het is ook “maar” een verschil van 5L, maar toch. In ieder geval benieuwd of ie me gaat bevallen in de toekomst…

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: Slovenië #13664

  Ik gok dat je ondertussen al meer weet, maar als je wil hoor ik eens bij mijn kinesist. Die zijn net terug van het Triglavgebergte. Volgende date met de kine is eind volgende week. Wat ik er voorlopig uit kreeg was dat “het onderweg goed aangeduid was”, maar da’s niet bijster gedetailleerd. Ik moet eens doorvragen : )

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48

  Chili sin carne met gierstpuree

   

  Ingrediënten:

  zie hier  (maar NIET: het groentesap, de zure room, de rijst en de limoen)

  + eventueel ook 1 zakje tomatensauspoeder/persoon van Knorr voor extra “tomaterigheid”

   

  Werkwijze:

  recept ongeveer maken volgens bovenstaande link, maar dit doe je anders:

  – sowieso alles heel fijn snijden en kwistig zijn met de kruiden

  – géén groentensap in kappen en zo veel mogelijk vocht laten uitkoken

  – kleine bonen wellen redelijk, maar grote uit blik niet zo goed bij mij, dus: grote bonen kook ik apart, dan water afgieten en de bonen met de staafmixer tot bonenpuree malen. Die puree meng ik onder de afgewerkte chili sin carne. Dit maakt de saus meteen ook wat dikker.

  – gierst in een aparte pot tot puree koken

  – op het einde meng je de gierstpuree onder de saus

  – eventueel bijkruiden, al dan niet met extra salsasaus

   

  Op droogvel uitsmeren en laten drogen. Nadien goed fijn crunchen want dit welt niet zo goed. Even laten doorkoken op tocht met een zakje tomatensaus en eventueel afwerken met parmezaanse kaas.

   

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48

  Kokoscurry met wortel en broccolli

   

  Ingrediënten:

  lekker afsmakende kokosmelk, ajuin, brocolli, wortel, currykruiden(mix), rijstvlokken (biosupermarkt)

   

  Werkwijze:

  1. ajuin, broccolli en wortel heel fijn snijden/raspen

  2. groenten in pan kort wokken in de currykruiden

  3. kokosmelk bij kappen en laten sudderen (eventueel aanvullen met kokos van de blok)

  4. ondertussen rijstvlokken gaar koken

  5. rijstvlokken onder currymengsel doen

  6. eventueel nog bijkruiden of wat vocht laten uitkoken

  7. mengsel op droogvel kieperen en laten drogen in droogoven

   

  Droge boel fijn crunchen en op tocht laten wellen in kokend water. Bij een juiste vochtbalans wordt het een heerlijk smeuïg papke, mmmm…

   

   

   

   

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48

  HIEPERDEPIEP HOERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Eindelijk. (Merci Debbie, ik was hier al aan ’t knoeien en bijbehorend foeteren geweest)

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: Packraftbestemmingen #11410

  Net terug van wat Debbie bovenaan noemde: trein tot Houyet en daar de Lesse in.

  Als je na Gendron doorgaat tot Anseremme kom je inderdaad die 2 stuwen tegen (1 nabij Chateau de Walzin en de andere aan camping Villatoile). Op google satteliet zijn ze goed te zien. Omdragen is ok als je niet vies bent van wat prikkeldraad en de verbodsbordjes voor “kajakkers hier niet uitstappen” negeert. Je hoort beide stuwen goed voordat je ze ziet. Een honderdtal meter links voor stuw 1 en ook voor stuw 2 staat dus zo een bordje (anno 2015). Daar ergens er uit kruipen en langs de prikkeldraad boot omdragen. Er is niet veel plaats dus mogelijk moet je in een goed bebost seizoen zelfs de packraft even aflaten.

  Verder af en toe schone steile rotsjes en – in tegenstelling tot de zomer – heerlijk rustig, zonnig en vlot packraftbaar. Ik heb meteen ook weer wat PR-technische vragen er bij in mijn hoofd dus die volgen komend weekend.

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: Kledij bij packraften #11023

  Hé jongens,

   

  Ik wil bij deze graag even de laatste vraag van Debbie terug in de ether lanceren:

  waar hebben jullie je zwem/drijfvest gekocht?

   

  Ikzelf huppel momenteel rond in zo een eenvoudig ding van de Decathlon (licht gewicht, 50N en geen zakjes of andere tralala).

  Allemaal goed en wel, maar na 3 x op het water wil ik toch wel zakjes op mijn vest om enkele zaken op mijn lijf bij me te dragen. In de regenjas ging het ook wel, maar dan zit ik me tijdens pauzes wat te frustreren als ik een koekje wil omdat ik onder al die lagen moet zoeken.

  Is er ergens een winkel in of rond België waar je een arsenaal aan korte lichtgewicht vesten met zakjes kan passen? Of een webwinkel waar overal het gewicht bij staat? Die kajak.nl is nog boven Amsterdam, wat dus een fijne daguitstap zou worden en een eerste buitenlands avontuur voor de boot : )

  Verder lijkt 50N me eigenlijk wat flut, maar meer N is allicht meer vestgewicht…

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48

  Kiezen is iets wat je voor jezelf moet doen vind ik. Misschien kan je via Google Afbeeldingen op zoek gaan naar wat volgens jou écht enkele hele mooie plaatsen zijn in de Cevennen en daarvan dan bekijken of het haalbaar is (niet te moeilijk, weersgewijs ok, te combineren met de rest…). Of: zet er wat tijdsdruk achter, want over 15 dagen is het al april en de helft van de pret zit (voor mij althans) in de voorbereiding : )

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: Packraftbestemmingen #11005

  Dank voor de tips. Als ik nen echte pro ben zal ik dat laatste van Ruben eens gaan doen, maar vandaag ben ik dichtbij gebleven.

  Zodoende: getest en goedgekeurd voor starters: de Demer van Diest tot Langdorp (3u peddelen zonder pauzes).

  Trein Antwerpen – Diest is nog geen uur. In Diest volg je vanaf het station de Turnhoutsestraat (of -baan?) tot ze overloopt in de Fabrieksstraat.  Dan een grote brug onder en dan vrijwel meteen vlak voor een paar huizen links af een geasfalteerd pad dat uitkomt op een bruggetje over de Demer. Daar kan je er in (toen ik er was althans).

  Vlak voor Zichem kan je kiezen welke arm van de splitsing je neemt.

  Altijd vlak water met lichte stroming toen ik er was. Steile oevers die vrij hoog zijn dus zicht op omgeving is helaas beperkt. Quasi geen plaatsen waar je er uit kon om pauze te nemen wegens die steile oevers dus.

  Het hoogtepunt was met stip in Testelt: 2 héérlijke versnellingen met serieuze golfkes. Je kan daar niet uit, dus eens je er bent moet je ze gewoon doen.

  Verder weinig soeps. Er uit gaan in Langdorp is geen sinecure wegens dus die steile oevers. Vandaag had ik het beter net voor het dorpje gedaan i.p.v. er achter: kniediep stond ik mijn voeten in de kleihelling te steken opdat ik nadien de boot quasi verticaal er uit kon heffen…

  Anyway, over ’t algemeen redelijk saai en vooral een oefening om de spieren wat te kweken, al mogen die versnellingen in Testelt niet onderschat worden. Er kruisen wel veel fiets- en wandelknooppunten die regio, dus – mits je de steile oevers kan beklauteren – kan je wel snel overschakelen op de benenwagen. Van Langdorp wandel je nog een drietal km tot aan het station van Aarschot (je kan ook tot Aarschot peddelen). Ik vermoed dat het in de zomer met groenere oevers mooier is.

   

  Verder vond ik nog deze webstek: http://www.kajaktourtochten.be/. Sinds enkele jaren niet meer geupdate wegens overlijden van de maker maar nog handig ter inspiratie als het eens een dagtocht dichtbij mag zijn.

   

  Of dit filmpje over de Demervallei: misschien is het een beetje Biesbosch in het klein daar: http://www.een.be/programmas/dieren-in-nesten/de-demervallei

   

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: Packraftbestemmingen #10978

  He jongens,

  Mijn packraft is deze week toegekomen en ik wil hem zo veel mogelijk gaan testen. Weekends zitten er voorlopig niet in, dus het zullen eerst daguitstapjes worden. De tips van hierboven ga ik eens uitpluizen of ze met de trein vanuit Antwerpen over en weer te doen zijn, maar heeft er nog iemand andere gebieden/rivierdelen die je met de trein/bus/fiets als dagtrip kan doen?

  Biesbosch lijkt me met het openbaar vervoer precies wel mogelijk maar een echt riviertje zou ook wel fijn zijn.

  Man het kriebelt hier! : )

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: MYOG Tarptent #10944

  (onze vorige posts hebben mekaar overlapt)

  Mijn ervaring is dat in een ontwerpproces vaak goeie oplossingen worden gevonden als:

  – je hands on bezig bent op ware grootte

  – en als de oplossing eenvoudig is.

  Moest ik jou nu zijn dan kocht ik lekker goedkope en lichte muskietengaas (http://www.extremtextil.de/catalog/Mosquito-Net-Polyamid-155-mesh-qcm-25g-sqm-ultralight::1014.html) en speldde ik het eens gauw op de TS zoals je helemaal op het einde laconiek bedenkt. In welke mate muggen er dan onder door kunnen kruipen tussen de sprietsels van het gras weet ik niet…

   

  Met je tekening ben ik nog niet helemaal mee, maar dat komt morgen wel met een fris hoofd.

  Verder weliswaar respect voor al dat mathematisch denkwerk. Pfieuwie.

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: MYOG Tarptent #10943

  Toon,

   

  Ik ben geen technisch specialist, maar wat ik me wel afvraag / bedenk:

   

  1. Is het gewichtsvoordeel van jouw ontwerp versus de trailstar al het werk waard? Gezien je lengte kan je helaas niks met een mini TS.

   

  2. Als ik het goed begrijp is jouw ontwerp een variant op een bestaand ontwerp en ga je dus inderdaad wat warm water uitvinden. Mijn allereerste MYOG-project was ook een “variant op iets”, weliswaar minder precies doordacht als het jouwe. Dat project ligt nu verknipt in de schuif wegens failure… Ik bedoel maar: zorg dat je echt suuuuuuuuuperzeker weet dat het qua functioneren / kwaliteit wordt wat je wil dat het wordt. Sinds mijn misbaksel zou ik alleszinds  iets bestaand kopiëren i.p.v. zelf iets uit te dokteren.

   

  3. Hoe hard kick jij op het technisch afwerken van de hele zaak? Want daar ga je een grote dosis van nodig hebben : ) En hoe goed zijn uw silnylon-sewing skills? Ook altijd handig als je die al wat hebt.

   

  4. Zijn er echt al zo veel muggen waar je naar toe trekt in juni? Twee jaar geleden op een stukje kungsleden weinig last van gehad in die periode, maar misschien was ik toen gewoon lucky bastard.

   

  5. Deze stof van extex heb ik in huis en voelt echt heerlijk aan, maar is wat te teer misschien. http://www.extremtextil.de/catalog/Ripstop-Nylon-tentfabric-silicone-coated-20den-36g-sqm::1202.html

  Valt het te overwegen om een lichtere TS te maken?

  Bijv. door lichtere stof, het gebruiken van je nooddeken als grondzeil waardoor je grondzeilgewicht uitspaart (geen idee of mensen dat effectief doen en misschien richting stupid light gaat) …

   

  Tot slot: zelf hou ik er niet van als één mijner magistrale plannen op flauw enthousiasme wordt onthaald. En toch doe ik het hier gewoon zelf. Laat dat de pret echter niet derven en de bomen van het bos niet minder zichtbaar maken. Toi toi!

  Griet
  Moderator
  Aantal berichten: 48
  In reactie op: Outdoor voeding. #10906

  Ik noem dat zelfs heel spartaans en kan dat voorlopig nog niet. Respect!

  Welke winkel precies voor de sour cream? Of welk merk? Niet dat ik u wil stalken, maar foodshoppen is een uit de hand gelopen hobby hier… Snoepjes, zot zeg! De theorie er achter is wel schoon : ) In de Colruyt verkopen ze trouwens ook gezouten cashewnoten voor geen geld in de chipsrayon. En bij Carrefour zijn van die overheerlijke kaasbolletjes te vinden: binnenin heerlijk zacht en kazig, rondom licht krokant. 1 pakje van 80 gram = 2 x lekker snacken. Jums!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 42)