Aangemaakte reacties

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Ik voel me er ook niet zo goed bij. Vorig jaar ben ik op reis gegaan naar de Ardennen. In een relatie en je echter niet alleen en het is inderdaad een ervaring!

  Heb al nagedacht om mijn uitstoot te compenseren via credits, maar heb niet zoveel vertrouwen in die bedrijven

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  We hebben ook flybags gekocht die we als regenhoes gaan gebruiken. Bij mijn rugzak zat er standaard ook al een in, maar volgens commentaren op de website was deze te klein voor een volgeladen rugzak.

  Onze vliegmaatschappij is RyanAir, en ik heb al verhalen gehoord over ingedeukte koffers en kapotte onderdelen, dus het lijkt mij wel de moeite waard. Niets lijkt me zo vervelend als op je bestemming aankomen met een kapotte rugzak

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Wij hebben sneldrogende handdoeken gekocht bij de Decathlon. Je kan daar kiezen tussen verschillende maten en kleuren en ze zijn goedkoper dan bijvoorbeeld de AS Adventure.

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Bij mij valt dit toch buiten budget. Als het koud wordt, zal het eerder slapen met kleren aan zijn of een lakenzak. Dit is wel wat extra gewicht, maar dit kan ik ook nog gebruiken moest ik in een hostel overnachten die er toch minder netjes uit ziet

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Ik heb een beetje hetzelfde probleem met die slaapzakken. Het is moeilijk om eruit wijs te geraken. Mijn geleende slaapzak had zogezegd een comforttemperatuur van 3°C. Dit weekend was het ’s nachts volgens het weerbericht 5°C maar ik heb geen oog toegedaan door de koude.

  De gemiddelde nachttemperatuur in midden-Zweden zou wel een pak hoger liggen dan die 5°C, maar ik begin nu wel een beetje te twijfelen aan die slaapzak. Persoonlijk vind ik een mummie slaapzak ook minder aangenaam als zijslaper, maar goede rechte trekkingsslaapzakken zijn precies beperkt – zeker als je een beperkt budget hebt.


  @FrankB
  laat het zeker weten als je een keuze gemaakt hebt

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14
  In reactie op: merino wol #19760

  Ik heb nu twee paar nieuwe sokken gekocht, een warm paar van Bridgedale voor ’s avonds en een paar met wol dat ik eens ga uitproberen tijdens een wandeling binnenkort

  Bedankt voor de tips!

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Bedankt voor de tip Linjo. Op 2dehands had ik al gekeken voor een rugzak. Ik zal nog eens verder zoeken voor de rest 🙂

  Het lijkt me dat er veel te zeggen is over slaapzakken en dat niet iedereen dezelfde voorkeur heeft (dons vs. synthetisch) afhankelijk van ervaring en plaats waar je naartoe gaat. Vond het wel heel interessant te lezen dat ze de vulling niet gelijk verspreiden. Ik slaap zelf ook op mijn zij, waardoor dat precies wel een probleem kan opleveren. Ben echt benieuwd wat mijn geleende slaapzak gaat geven dit weekend. Het is zeker geen lichtgewicht – meer dan een kilo-, maar liever dat dan kou bij een goedkope slaapzak waar de temperaturen niet van kloppen

   

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Debbie, i.v.m. met de slaapmat.

  Ik heb een zelfopblazend matje gekocht van Thermarest. Volgens de R-waarden en dit artikel, zou het een 3-seizoensmatje zijn. Volgens  de gemiddelde nachttemperaturen in het stuk van Zweden waar ik naartoe ga, zou dit meer dan voldoende moeten zijn. Het was inderdaad wel een goed artikel om beginners te helpen kiezen, want heb me erop gebaseerd bij het maken van mijn keuze

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  De test is uitgesteld naar dit weekend 🙂 Dan kan ik direct ook de tent en de slaapmat uitproberen.

  Op onze reis blijven we in midden Zweden, dus van de bergwind gaan we slechts weinig last hebben waardoor ik zo’n jas niet zie opbrengen tenzij ik op termijn meer trektochten ga ondernemen. Ik ga er echt nog even mee afwachten, aangezien ik al enkele regenjassen heb en ik deze jassen sowieso niet veel draag. Als deze trekking meevalt en ik nog zo’n paar reizen overweeg, zal ik me echter echt eens verdiepen in deftige regenjassen 🙂 Ik zal dan zeker kijken naar het coatingstype en het aantal lagen 😉

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Ik heb ergens een slaapzak kunnen lenen die ik deze nacht eens ga uitproberen 🙂

  Sowieso ben ik ook nog niet direct van plan om te gaan trekken in de bergen of in de winter, dus als het me bevalt, koop ik op termijn wel iets duurzamer met een betere bescherming.

  Debbie, bedankt voor de informatie omtrent de windshells. Voor als het echt begint te gieten, heb ik momenteel zo’n plastieken poncho gekocht ter aanvulling van mijn K-way. Als die kapot is van de wrijving is dat geen ramp. Een week of twee voor we vertrekken, zal ik het weerbericht eens goed bestuderen en als blijkt dat dat onvoldoende is, ga ik op zoek naar een  deftig exemplaar.

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Dat er geen risico was op bevriezing had ik inderdaad al opgezocht. Wat warme kledij voor ’s avonds lijkt me echter niet overbodig. De K-Way heb ik deze morgen uitgetest en die liet wel nog wat wind door, dus ik ga nog eens kijken naar een windshell (de K-Way is trouwens vrij zwaar 🙂 )

  Ik vrees soms vooral een beetje voor het mentale en fysieke aspect. Ik ga wel eens graag gaan wandelen en hou wel van de natuur, maar trekking is totaal iets anders. Door een spierscheur in mijn voet kan ik me momenteel ook niet voorbereiden, wat ik een beetje probeer te compenseren door veel te lezen en te zien dat ik de juiste spullen mee heb :p

  Welke merken zijn aan te raden bij een windshell?

   

  Gemma
  Bijdrager
  Aantal berichten: 14

  Dankjewel voor de reacties allemaal!

  Die regenkledij ziet er wel deftig uit. Heb van hetzelfde merk iets gevonden wat ook beschikbaar is in een kleinere maat, de highlander Stow & Go Packaway Jacket. http://www.regenkleding-expert.be/highlander-stow-go-regenjack). Aan de andere kant is dit wel erg gelijkaardig aan mijn K-Way dus ik ga daar eens de specificaties van proberen opzoeken.

  Mijn schoenen zal ik nog eens moeten testen of deze waterdicht zijn. Ik hou inderdaad niet van natte voeten 🙂 Volgens de website zouden ze waterdicht en ademend zijn en zit er een Texapore membraan in (https://www.asadventure.com/nl/p/jack-wolfskin-schoen-traction-texapore-3712C42005.3856.html). Ik heb geen idee of dat goed of slecht is.

  Over de slaapzakken twijfel ik nog, aangezien ik liever met een halve kilo meer op mijn rug loop dan een paar nachten liggen te bibberen in de tent. In de link van Ivovm staat ergens in dat die comforttemperaturen meestal niet erg betrouwbaar zijn, waardoor ik wat twijfel of zo’n dunne slaapzak effectief voldoende warm gaat zijn. We gaan waarschijnlijk naar Midden-Zweden (we zoeken nog een gebied in de buurt van Stockholm waar we landen).

   

   

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)