Aangemaakte reacties

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Dag 2: Luswandeling vanuit Marvaõ https://wp.me/p6mTIY-89

  Op deze tweede dag werd er een luswandeling gemaakt vanuit het heuveldorpje Marvaõ. Het gaat in deze tocht van 20 km naar de Spaanse grens en het dorpje La Fontañera, waarbij er oude smokkelroutes worden gevolgd. Het pad daalt naar de vallei van  de Rio Sever om opnieuw steil te klimmen richting Marvaõ.</p>

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Dag 1: Portalegre – Marvão https://wp.me/p6mTIY-7o

  Op deze eerste dag starten we in een gehucht van Portalegre. Het weer wil niet echt mee en de heel tijd wandelen we in tamelijk dichte mist. Samen met het spel van groen en oranje lijkt het wel alsof het herfst is. We volgen een bospad en een veldweg door de kurkeiken. Na een tijdje komen we door enkele dorpjes en moeten we richting een stuwmeer. In het kleine dorpje Portagem nemen we de middeleeuwse baan naar Marvão, dat op een heuvel op 855 meter hoogte ligt.

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Na het afronden van Hadrian’s Wall Path, Offa’s Dyke Path en de GR 221 in Mallorca (zie boven) ben ik nu begonnen aan de Serra de Saõ Mamede in de Alto Alentejo in Portugal. Een kleine introductie over dit mooie wandelgebied

   

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Dag 8: Deià – Esporles https://wp.me/p6mTIY-6E

  Deze 8ste en laatste dag voert ons naar een van de hoogtepunten van de GR 221. De Cami de s’Arxiduc, een pad dat 800 meter hoog werd uitgehouwen voor de Habsburgse aartshertog Ludwig Salvator, een liefhebber van natuur en Mallorca, en geweldige uitzichten biedt op Deià, het Tramuntana-gebergte en Valldemossa, onze volgende bestemming. Dit is opnieuw een pittoresk kunstenaarsdorpje. Na Valldemossa houdt de bewegwijzering even op. Er volgen nog twee kleine beklimmingen naar ongeveer 700 meter hoog. Daarna daalt het pad en volg je nog een goed uur een asfaltbaan naar Esporles.

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Dag 7: Sóller – Deià https://wp.me/p6mTIY-6r
  <p style=”text-align: justify;”>Op deze 7de dag doen we een eerder korte route van Sóller naar Deià. Niet via het officiële pad, dat hadden we al enkele dagen eerder gedaan, maar wel via een alternatief dat ons naar de eenzame boom brengt, waar we in de buurt in een omgebouwde finca kunnen genieten van fruitsap met zich op de bergen. Vervolgens dalen we, met zicht op zee, tot we het in het prachtige Deià aankomen.</p>

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Dag 4/5/6: Sóller en omstreken https://wp.me/p6mTIY-6c

  We bleven enkele dagen in Sóller en konden zo het stadje en de omstreken verkennen. De eerste dag bleven we in Sóller zelf, waar we onder andere het natuurhistorisch museum en botanische tuin. De twee andere dagen gebruikten we om een mooie wandeling naar Port de Sóller en naar Fornalutx, een klein dorpje met smalle, steile steegjes in de Sóller vallei, te maken. Daar zagen we ook nog onder andere een kapel gezet door een leerling van Gaudí.

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11
  In reactie op: National trails in UK #25365

  Klinkt inderdaad boeiend. South Downs Way hebben wij deze zomer twee stukken gedaan. Eastbourne – Alfristone en Alfristone – Lewes. En daarvoor nog wat gewandeld in de omgeving van Hastings. Was inderdaad best mooi, maar had het gevoel dat we met Beachy Head en de Seven Sisters het beste van de trail hadden gehad. Klopt dit?

  Over spoorwegwandelingen gesproken, er is er nu blijkbaar ook een nieuwe in Wales, van Shrewsbury naar Swansea en langsheen de Brecon Beacons.

  https://www.theguardian.com/travel/2019/feb/05/walking-the-heart-of-wales-line-trail-railway-line

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11
  In reactie op: mezelf voorstellen #25298

  Hallo en welkom. Ik ben zelf recent nog in die regio gaan wandelen (wel met Bollendorf als uitvalsbasis) maar is heel mooie wandelstreek.

  FTSTTLB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Voor de liefhebbers van de GR221, Mallorca of zee, zon en bergen: Heb nog twee wandeldagen afgewerkt, waarvan zeker dag 3 tot mijn favoriete wandeldagen in het algemeen behoort.

  Dag 2: Lluc – Tossals Verds https://wp.me/p6mTIY-5z
  De refugi van Son Amer wordt verlaten met zowaar een hele reeks wolken als gezelschap. Eerst klim je in een bos, tot de boomgrens bereikt is en je nog hoger gaat via een sneeuwtrappenpartij, de ses Voltes d’en Galileu. Je ziet enkele indrukwekkende sneeuwhutten en komt op de hoogste colls van de hele wandeling (Coll des Prat en Telègraf). Daarna daal je terug via een puntig pad, tot je in de afgelegen refugi van Tossals Verds bent.
  Dag 3: Tossals Verds – Sóller https://wp.me/p6mTIY-5R
  Waarschijnlijk een van mijn favoriete wandeldagen aller tijden. Vanuit het groene Tossals Verds ga je via het hoge pad naar de twee enige meren van Mallorca, waar je naast het meer van Cúber wandelt. Van daaruit is het nog een kleine honderd meter stijgen naar de Coll de l’Offre, waar je zicht hebt op de baai van Sóller. Daarna daal je 800 meter, onder andere via de indrukwekkende camí de Barranc de Biniaraix. Nog enkele kilometers later kom je aan in Sóller, een van de meest bezochte en gewaardeerde stadjes in Mallorca.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)