Aangemaakte reacties

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Het is beslist een solo versie, maar de silnylon van 2015 was veel dikker en had een dikkere coating. Bij mijn gewicht heb ik ook de spankoorden gerekend. En ik ben er niet spaarzaam mee geweest (zie foto).

  Maar je kan zeker met twee onder deze tarp slapen!

  Zie foto: https://goo.gl/photos/6vQ89cEwd81PqQT77

  f.

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Update: nieuwe prijs!

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Dag Jonathan

  De ideale optie is inderdaad een degelijke donzen slaapzak (een betaalbaar exemplaar van het Poolse Cumulus bijvoorbeeld — http://bitly.vdaele.be/1RIVwKJ ) of een lichtere/goedkopere donzen slaapzak in combinatie met een synthetische quilt die je dan over je donzen slaapzak heen drapeert (op die manier vermijd je vochtophoping net onder het buitenste laagje van de donzen slaapzak).

  Als je wil werken met het materiaal dat je nu hebt, probeer rekening te houden met de volgende zaken:

  • Een worm in een worm, dat kan net. Een worm in een worm, in een worm, dat wordt de hele nacht worstelen met textiel. Te vermijden.
  • Je kan de tweede synthetische slaapzak opengeritst over de andere draperen. Zo voeg je heel veel warmte toe.
  • Beperk je niet tot thermisch ondergoed! Het is een fabeltje dat je met zo weinig mogelijk kleren moet slapen in een slaapzak. Doe dikke kousen aan, hou je hiking broek aan (doe ik altijd), hou je fleece aan en vooral: doe een dikke muts op je kop!
  • ’s Avonds na de maaltijd een liter warm water opwarmen om dan dicht bij je lies te bewaren is een buitengewoon heerlijk extraatje!
  • Vergeet niet je schoenen in een plastic zak aan je voeteneinde te bewaren. Bevroren schoenen zijn vreselijk!

  Good luck!

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Bedankt voor de evenwichtige review!

  Ik ben zelf een tevreden gebruiker van de nieuwe WakaWaka Power +.

  Bescheiden maar efficiënt. Weegt, incl. USB-kabeltje, slechts 145g. Precies even groot als een iPhone. Kost 70 EUR. Kan ook gebruikt worden als (hangende) zaklamp.

  Bovendien dient een aankoop nog eens een goed doel.

   

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Verdorie. Vooralsnog geen iOS ondersteuning. Intussen behelp ik me met GaiaGPS. Zie http://blog.gaiagps.com

  Heb je die app ook geprobeerd, Kenny?

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Ik lees dit topic een jaartje later. Ik vroeg me af hoe de zelfgemaakte quilts jullie bevallen? Zijn er foto’s?

  Ik ben zelf wat aan het speuren op het net omdat ik zo’n MYOG-project ook wel eens zou willen proberen! Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog nooit zelf iets van mijn materiaal gemaakt hebt.

  In eerste instantie zou een synthetische quilt voor gebruik in een MLD eVent bivakzak me interesseren. Die moet comfortabel (ev. met kleding) blijven tot iets onder het vriespunt. Toepassing worden klassieke tochten in de Alpen en Pyreneeën met tarp/trailstar op hoogte (soms eens op een top slapen in de bivakzak enzovoort).

  Ik zou bijvoorbeeld een zelfbouwpakket kunnen bestellen bij Ray Jardine, maar ik weet niet goed welke materialen hij gebruikt. De kost incl. verzending zou op 110 EUR neerkomen. http://www.rayjardine.com/ray-way/Quilt-Kit/index.htm

  Hebben jullie advies?

   

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16
  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16
  In reactie op: Golite Jam #10534

  Hmm… Ik was aan het kijken voor een Golite Jam rugzak of zelfs een Shangri-La tentje, maar de zaak lijkt failliet verklaard!

  http://bizwest.com/despite-retail-failure-golite-founder-hoping-for-comeback/

  Zijn er waardige alternatieven voor lichtgewicht rugzakken? Ik heb een geweldig exemplaar gevonden bij Laufbursche, maar die kost een fortuin. http://www.laufbursche-gear.de/products/huckepack/

  Exped heeft inderdaad enkele betaalbare lichtere (geen lichtgewicht) rugzakken tot 60L. Ook Berghaus heeft een hele mooie van 80L (1000g!), wat wel een beetje veel is.

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16
  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Prijs is inmiddels verlaagd naar 290 EUR.

  Fre
  Deelnemer
  Aantal berichten: 16

  Ik ben erg nieuwsgierig naar deze Berghaus Expedition Light 80l. Hij is enorm groot (80l) maar toch betrekkelijk licht: 1500g. Maar dit is het bijzondere: de rugzak heeft een frame dat kan worden uitgenomen zodat hij nog maar 1kg weegt. Dat gaat toch al naar de ultralight-kant. Het bovenste gedeelte kan je oprollen als je niet al te veel gerief meeneemt (zomertrip)

  Het is moeilijk om aan deze zak te geraken. Ik heb al verschillende winkels in België gecontacteerd, maar niemand doet ze binnen.

  http://eu.berghaus.com/expedition-light-80-rucksack/420958.html?dwvar_420958_color=Q76&cgid=75-litre-plus#cgid=75-litre-plus&start=2

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)