Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 224)
 • Auteur
  Berichten
 • FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Leuke theoretische discours…. die echter enorm afhankelijk is van omstandigheden (en reisgenoten). Zo vele factoren spelen een rol. 10 ponden in de rugzak? Bij foerageren? Water onderweg? Spierkracht? Vetmassa in het lichaam? Genieten ipv afzien in vele aspecten? Eiwitten voor spierherstel? Koude/ hitte/ regen? Risico’s? Financiën voor UL? Zovele factoren…
  Maar petje af…. niet mijn manier…. zo zou ik het niet willen. Ik zou gek worden.

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Die 3 seizoenen tent in de winter minder belangrijk dan de rest van de uitrusting ( goede(binnen)slaapzak, (reflecterende onder)mat, kleding).  Je gaat niet naar 2000 m hoogte. Je weet ongeveer welke temp je kunt verwachten in diverse streken. Al zou dat tegen kunnen vallen. -10 graden zal je niet snel tegenkomen, tegenwoordig. Regen bij 2 graden kan erger zijn dan droogte met -4. En als het te erg wordt ga je naar de plaatselijke herberg om daar te eten en op te warmen 😉

   

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Ik heb wel een mooi uitvalsbasis adres daarvoor als je dat wil (liften is daar ook heel makkelijk)

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Maar je kunt ook kiezen voor 2-3 dagtochten daar vanuit een uitvalsbasis en een 2-3 daagse trektocht in het eveneens imposante naastgelegen Certascan (minder bekend maar ook geweldig) ondernemen waar ook onbemande berghutten zijn die niks kosten

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Aigüestortes is denk ik het mooiste gebied, geweldige 5 daagse rondtocht (5-6 uur per dag bij doorlopen, maar wat relaxen op al die mooie plekken zou ik aanbevelen) langs berghutten mogelijk…. (en achteraf n paar dagen Barcelona is ook heel leuk).
  Een van de mooiste routes die ik ken. Met enorme imposante uitzichten, geweldige natuur, watervallen en stroomversnellingen. Met tent ook te doen…. dat is wel goedkoper en je hebt dan alle vrijheid om je mooiste plek te kiezen.

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Het voordeel van mijn Renegades is (naast goede ondersteuning, en toch relatief(!) licht) de lederen buitenlaag met die gtx binnenkant. Die buitenkant behandel ik met Nikwax (op aanraden van de sportzaak) om het leer goed te houden en meer waterprotectie te geven. Bevalt me uitstekend. Beter dan de veel lichtere halfhoge Merell schoenen daarvoor. Die heerlijk liepen, redelijk waterdicht, wel wat minder, maar op langere afstanden/ met zwaardere bagage toch sneller vermoeide voeten (en sneller zwikkend, m.n. bij afdalingen).

   

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Mijn (Goretex binnenwerk) Iowa Renegade schoenen lekken niet echt. Vele schoenen gehad (ook zwaar ingevette puur lederen), waarover minder tevreden.. Maar het oudere exemplaar van deze schoenen (ik heb nu nieuwe) lekt nu wel meer…. 100% blijvend waterdicht lijkt een utopie. En van vele factoren afhankelijk. Als je lange tijd in water staat zijn ook deze Renegades niet blijvend waterdicht.

  Sommigen zweren bij lichtere schoenen…. en maken zich niet zo druk op nattere voeten. Ik wel.

   

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231
  In reactie op: aankoop tent #25683

  zelf zou ik voor een veel grotere luifel (toch wel erg fijn/ luxe bij regen -wat je belangrijk vindt), 2,5 persoons en 3(4) seizoenen gaan voor 100 euro  en 1 kg meer… (500 gram pp extra bij 2 personen? ach ja…. bespaar dan op andere zaken… of train wat extra 😉 . Doorzakken van het doek bij regenweer is erg vervelend als je naar buiten moet om na te spannen. Ik heb t gehad met dit soort mooi weer tentjes en natte slaapzakken.

   

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231
  In reactie op: aankoop tent #25682

  https://www.oppad.nl/?uitrusting=test-msr-hubba-hubba-nx-koepeltent-2015 moet toch duidelijk zijn… mooie lichtgewicht tent

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  ik snap totaal niet waarom zo een waterzak met slang nodig zou moeten zijn… tenzij je in een groter gezelschap loopt (niet mijn voorkeur wat keuzevrijheid betreft)

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  En als je je druk maakt koop een mooi verstelbare rugzak met watervoorziening (hoeveel water wil je in die zak?) – als Highlander 65/85+10 – voor 129 euro die best wel goed is… al is het geen Berghaus (die ik ook bezit, maar te klein voor deze reis) heb ik er goed me kunnen lopen in de Kaukasus.

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  misschien gewoon bovenop vastgespen als je dat persé wil… warm wordt t toch wel bij zon…. maar wil je persé niet stilstaan bij de bloemetjes en bijtjes om wat slokken uit je fles aan de zijkant te nemen? (die je sowieso tijdens het wandelen kan pakken) 2/3 flessen verdelen zich mogelijk makkelijker.

  ik heb een ‘straw’ mogelijkheid in mn rugzak…. maar nooit gebruik van gemaakt… maar ja als je in een gezelschap met een bepaald tempo loopt…. anders zou ik zeggen waar maak je je druk om.

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231
  In reactie op: Waterfilter sawyer #25527

  ik zie binnen in een witte ring zitten (met ontluchtingsgaten?) eigenlijk zou zo een ring lang mee moeten gaan (langer dan de zak zelf 😉 ga er mee naar een bergsportzaak. zelf heb ik nooit last gehad van lekkage, ook niet met halve liter pet flesjes.

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231

  Ook bij mijn katoenen/ polyester jas gebeurde dit op een gegeven moment… idd bij de naden, misschien dat bepaalde compartimentenvormen binnenin bestaan die dit tegengaan?

  FrankB
  Bijdrager
  Aantal berichten: 231
  In reactie op: National trails in UK #25305

  Ik reed ooit door Schotland richting York met een excursie en zag toen ongebruikte spoorweg (met viaducten en al) in een schitterend gebied. Inmiddels 20 jaar geleden, maar het bleef me bij als iets aantrekkelijks om te gaan volgen, en verder te gaan Schotland in.
  Heeft iemand hier enige kennis van? Ik zou ook niet meer weten waar precies….

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 224)