Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Tom Claessens
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Een late reactie maar misschien zag je mijn topic toevallig. Mijn vrouw en ik + kids zouden ook in komende jaar / jaren richting Schotland en Noorwegen trekken.

  Wij hebben ook de Oppland 2 SI als tent. Qua slaapmat zitten we ook op dezelfde golflengte.

  Het vuurtje dat wij gebruiken is de Primus EtaPower MF maar dit is zeer vergelijkbaar. Heeft wel een ingebouwd windscherm en bevat al meteen een pot en pan / deksel.

  Als slaapzak staat / stond de Baikal 750 ook op onze lijst. Na bezoek aan AS Adventure neigen wij meer richting dons zoals de Millet Dreamer Composite 1100 of een Gold Kazoo van TNF maar die is qua aankoop wel een stuk duurder. De Baikal, is qua pakvolume interessant maar gebruik je deze met liner of niet? Want de reden waarom wij naar dons neigen in plaats van de synthetische baikal is omwille van het temperatuurbereik. De Baikal heeft 10/6/-6 en de Dreamer Composite 6/1/-14. De verschillen zijn gering maar kan je even je keuze voor de Baikal toelichten? Wij hebben voor onszelf namelijk nog geen beslissing genomen qua slaapzak.

  Tom Claessens
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Ivo & Frank, bedankt voor jullie feedback.

  Voor de tent zijn we uiteindelijk voor de Nordisk Oppland 2 SI gegaan. Deze stond ergens opgesteld en hebben we uitvoerig kunnen testen. Groot genoeg voor 2 personen met voortent. Indien meer plaats nodig is, kunnen we de binnentent voor een stuk losmaken om de voortent ruimte te vergroten. Deze is uitgevoerd in 40D en via Hilleberg hadden we een leaflet in handen met de stoffen op (black, yellow, .. label als vergelijking). Op basis daarvan inderdaad besloten dat écht lichtgewicht (10D en lager) niet voor ons was.

  Qua slaapmat hadden we gedacht aan de Therm-a-rest ProLite plus. Aanvaardbaar qua gewicht en pakvolume, dik genoeg (getest in winkel) lijkt me zelfs voor een zijslaper en met R3.4 isolerend genoeg. Daar is ook nog altijd een mouw aan te passen mocht het nodig zijn (schuimrubber matje, space blanket achtig materiaal in de tent, etc)

  Als laatste qua slaapzak gaan we na wikken en wegen voor dons. Pak-volume kleiner, lichter en warmer. Momenteel geniet daar de Millet dreamer composite 1000 onze voorkeur. In combinatie met een liner toch geschikt voor temperaturen rond het vriespunt. Met de nodige extra isolatielagen om het lichaam zeker voldoende (voorlopig) voor de tochten die we voor ogen hebben. Al is een Gold Kazoo ook nog een optie maar is wel al meteen 100 euro duurder.

  Nog op zoek naar goede rugzakken en we zijn bijna klaar om te vertrekken 😉

  Tom Claessens
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Een probleem waar ik bij mijn GPSMAP 64s even achter heb moeten zoeken, is dat de SD-kaart in het FAT32 bestandsindelingsformaat geformatteerd moet zijn.

  Vanuit Windows 10 (het OS dat ik gebruik) heb je deze optie blijkbaar niet meer. Ik ging ervan uit dat het “exFAT” type dan compatibel was maar dat blijkt niet het geval te zijn. Je komt dan voor het probleem te staan dat Basecamp en je computer de SD-kaart herkent en je er zaken naartoe kan kopiëren maar de GPS zelf heeft geen weet van de inhoud op de SD-kaart.

  Al lijkt de formattering ook afhankelijk te zijn van de grootte van de kaart. Meer info op https://support.garmin.com/support/searchSupport/case.faces?caseId={f6af3290-19a5-11e0-7efa-000000000000}

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)