Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Statief #21156

  Bedankt voor de reacties.

  Ik kende het merk niet, maar de Sirui lijkt op verschillende vlakken een goed compromis. Ik heb ‘m aangeschaft en ga er volgende week op IJsland (Kerlingarfjöll) eens mee experimenteren.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ik ben geen dokter, maar voor zover ik weet is hallux valgus een veelvoorkomende afwijking die chirurgisch permanent kan opgelost worden. Alleszins, mijn echtgenote heeft een dergelijke operatie laten uitvoeren (door een gerenommeerde gespecialiseerde arts) aan beide voeten en heeft nu nergens meer last van.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Picos de europa #19806

  Een mooi verslag met heel wat foto’s over een tocht in de Picos in het naseizoen vind je hier: http://www.northernadventures.co/picos-de-europa.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Zelf geen ervaring met brandstof kopen in Isafjördur, maar een snelle google levert alvast dit en dit op.

  Een rondje Kerlingarfjöll kan op 3 dagen. Jokulsarglufur kan op 2 dagen, maar is wel geen lus. In het boekje van Paddy Dillon vind je allicht nog andere mogelijkheden.

  Met je 7 dagen zou je in principe de klassieker Hellismannaleid + Laugavegur + Fimmvörduhals geheel of gedeeltelijk kunnen doen (ik deed zelf Hellismannaleid + Laugavegur op 4 dagen – filiphaclaeys.exposure.co). Laugavegur is natuurlijk druk, maar het is wel een must.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Wildkamperen mag idd, maar als je in de buurt bent van een bivakzone zou ik er toch gebruik van maken. Toen ik er was leken de meeste mensen zich hieraan te houden.

  Tussen haakjes, er was een incident in juni 2016 dat zou kunnen leiden tot het verstrengen van de regels en de controle op Hornstrandir.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Volledig eens met Jelle. Ik ben ook bij de scouts geweest en vind kampen bouwen & vuur maken ook zeer plezant, maar in de de facto kwetsbare natuur van (sub-)arctische gebieden laat je het best achterwege.

  Als je het voor een wildernisbeleving niet al te ver noordelijk wil zoeken is Femundsmarka / Rogen ook een optie, zeker ietwat buiten het seizoen (ik was er 2x in juni, zie filiphaclaeys.exposure.co) en als je je over het water kan verplaatsen.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Groenland – ACT #18177

  Bedankt voor de reactie. Maakte je deel uit van een commerciële groep of heb je het zelf georganiseerd? Heb je de ACT gecombineerd met Ilulissat of iets anders?

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Groenland – ACT #17425

  Ja, heb ik al gelezen.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Al eens op wikiloc gekeken? Denk dat daar wel staat wat je zoekt.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37
  In reactie op: Noorwegen in december #17303

  Heb ook totaal geen ervaring met die periode van het jaar (december). En voor de Noren begint het wintersportseizoen pas half februari, met als hoogtepunt de periode rond Pasen.

  Persoonlijk zou ik wegblijven uit het westen, noorden en zuiden (logischerwijs blijft dan enkel het oosten over):

  • Westen: Teveel kans op storm en ander zwaar weer. Teveel losse sneeuw in de hoogte en teveel kans op regen in de laagte.
  • Noorden: Uiteraard nauwelijks daglicht.
  • Zuiden: Zeker in het begin van de maand nog veel kans op gebrek aan sneeuw (zie senorge.no, maar dat weet je allicht wel).

  In het oosten kan je bijvoorbeeld opteren voor Femundsmarka aan de Noorse zijde van de grens, in combinatie met Rogen aan de Zweedse zijde. Er zijn in dit gebied officiële hutten (waarschijnlijk gesloten in die periode) maar ook wind shelters (Rogen) en oude houthakkershutten (Femundsmarka) die gratis kunnen gebruikt worden.

   

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ik was er een paar maal in de zomer en eenmaal ’s winters, maar nooit voor een trek, dus echt concrete info heb ik niet. Ik kan wel volgende meegeven:

  • Krkonoše (Reuzengebergte) kan je voor een sneeuwschoentrek combineren met het wat lagere en meer westelijk gelegen Jizerské hory. Zie bijvoorbeeld http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9117916.
  • Krkonoše heeft in de jaren ’80/’90 veel te lijden gehad onder de zure regen. Toen ik er voor de eerste keer was begin jaren ’90 waren grote stukken woud dood. Ondertussen is er veel veranderd, zowel op vlak van luchtkwaliteit als op vlak van regeneratie van het bos.
  • Persoonlijk vind ik het gebied rond Labská louka wel mooi in de winter, door de vreemde structuren die ontstaan door een combinatie van sneeuw en wind. Ik was hier ooit eens bij ondergaande zon op een koude winteravond en dat was een magisch moment.
  • Om één of andere reden hou ik niet bijzonder van het gebied rond Harrachov.
  • Krkonoše is een beetje zoals de Vogezen. Op de kam zijn de hoogteverschillen beperkt maar kan de wind behoorlijk huishouden.
  • De top van de Snežka staat vol met gebouwen allerhande en vind ik een beetje een circus.
  • Ook mooi in de winter is Ceský ráj (in de buurt van Turnov). Ik was hier ooit eens in een zeer sneeuwrijk jaar. Sneeuw is hier echter helemaal geen garantie.
  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Een paar nabeschouwingen:

  • Uiteindelijk heb ik het traject Rjupnavellir – Landmannalaugar – Thorsmork gelopen op 2 + 2 dagen (richttijd is 3 + 4 dagen). Achteraf bekeken kon ik er in het tijdsbestek van mijn stopover waarschijnlijk ook Thorsmork – Skogar nog bijgenomen hebben.
  • De weersvoorspellingen waren slecht maar in de praktijk bleek daar niet veel van te kloppen: nauwelijks wind en enkel neerslag ’s nachts. Overdag bewolkt en droog of gewoon zonnig. Temperatuur tussen 0 en 10 °C.
  • Bagage heb ik in bewaring gegeven bij Geysir op het terrein van de luchthaven. Relatief duur (8 EUR / dag / stuk), maar praktisch.

  Ondertussen in Quebec aanbeland alwaar ik me vorig (verlengd) weekend al ledig gehouden heb met packrafting en hiking (mijn raft zat trouwens in de valies die ik op Keflavik in bewaring gegeven heb).

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Sorry voor het hijacken van deze thread.

  Ik zit wat in dezelfde leeftijdscategorie (48) en ben eigenlijk ook op zoek naar een compagnon de route. Denk dat ik qua ervaring, fysiek en ambities wat in het midden zit: zeker geen beginner, maar ook geen haantje de voorste.

  Alle info over waar ik zoal mee bezig ben vind je op filiphaclaeys.wordpress.com. Ambities voor de toekomst: Noord-Zweden en nog eens terug naar Hornstrandir en Groenland.

  Geef gerust een seintje indien interesse.

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ondertussen beslist om op 25 augustus te vertrekken en op 1 september door te vliegen naar Quebec. Bussen zouden dus geen probleem mogen zijn en hopelijk zal de grootste drukte van de zomer al wat voorbij zijn.

  Ik neem mijn 1-persoonstentje mee (dat in de rest van Scandinavië al wat stormen doorstaan heeft). Ook op IJsland maakte ik al eens 4 dagen stormweer mee (maar dan wel met een andere tent), ik weet dus hoe dat voelt…

  Mijn trekkingsgerief gaat achteraf mee naar Quebec en zal daar hopelijk tijdens de weekends ook van pas komen. Het eerste weekend van september is trouwens verlengd (labour day) en biedt dus al wat mogelijkheden.

  PS: Iemand ervaring met in bewaring geven van bagage in Reykjavik (in mijn geval: kledij voor Quebec + laptop)? Ik lees dat dit kan op de camping?

  Filip Claeys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Ik had geen piolet bij en had er ook geen nood aan. Wel wandelstokken.

  PS: Op het Mellomfjellet traject heb ik ook het extraatje over Riaren gedaan.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)