Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Eric
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Trekkings in Ijsland #6753

  Hallo ‘allen’,

  Heb ondertussen de eerste 9 dagen kunne vastleggen van mijn reis in Ijsland.

  Ga dus de volledige 9 dagen wandelen van Rjupnavellir naar Skogar wandelen en heb mijn boekingen al in de hutten kunnen maken.

  Bedankt Kasper en de anderen die me aangeraden hadden om ze in omgekeerde volgorde te doen, maar heb toch om organisatorische reden de ‘normale’ richting’ genomen, wou nog op het laatste veranderen omdat ik de voordelen inderdaad zie vanuit Skogar te vertrekken maar had toen al mijn hutten al gereserveerd, en wou niet terug van het begin beginnen.

  Ik had nog een paar praktische vraagjes :

  ivm voedsel meenemen voor de hutten, waar kan men het best trekkingvoedsel kopen, in buitensportzaken zoals a.s. – adventure en K2 veronderstel ik, maar zijn er dikwijls andere meer economische oplossingen, wat is jullie ervaring hiermee ? Het voedsel via de bussen laten droppen in het midden van de trekking lijkt me aangewezen, maar blijkbaar een risico wegens niet altijd op het afgesproken tijdstip en plaats aanwezig zijn, en dan ben je mijns inziens wel gezien.

  Ik weet niet of een gewone klassieke slaapzak (type silkbag), in de hutten voldoende is of best een volwaardige slaapzak meenemen wegen gebrek aan dekens daar ?

  Welk kaartmateriaal heb ik nodig om de volledige 9 dagen te wandelen ?

  Ik heb nog 9 dagen na mijn trekking beschikbaar en twijfel nog om naar het Hornastrandir te trekken (heb al contact met Westours genomen, die vliegtuig en boot kunnen reserveren).

  Die raden me wel aan om zeker een gps mee te nemen, maar ik heb daar helemaal geen ervaring mee, dus dat gaat geen meerwaarde geven ?

  Een tweede optie zou zijn om in  Snaefell and Lonsoefi een georganiseerde trekking te doen, maar die is vrij duur.

  Denk ook dat de Hornstrandir trekking vrij desolaat is en iets apart, wat me wel aanspreekt !

  Vraagje aan Debby, kan Erik hier nog meer over vertellen over deze trekkings, want ik heb nog niets van hem vernomen via dit forum ?

  Alvast bedankt voor jullie bekomende info en hulp !

  Groetjes,

  Eric.

  Eric
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Trekkings in Ijsland #6564

  Hallo Debby en Kasper,

  Bedankt voor jullie info over de voeding en overnachtingen.

  Wat heeft jullie doen besluiten om te beginnen in Skogar, ik zou dit doen omdat de meeste mensen het in de andere richting zullen doen of is er nog een andere reden ? Op de ‘verzamelpunten’ of hutovernachtingen komt het in principe op hetzelfde neer.

  Is jullie indruk nu dat de route niet te commercieel is, want dat is mijn grootste bezorgdheid, over het landschappelijk karakter ben ik overtuigd, dat het meer dan de moeite is.

  Ik zou ook starten omstreeks 26/06/2014 dit om de grootste ‘drukte’ te vermijden

  Eric
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5
  In reactie op: Eric #6539

  Hallo Sven,

   

  Het is wel geen typische wandelbestemming.

  Heb dat toen gedaan in combinatie met familiebezoek.

  Uitvalbasis was Banaue in het Noorden. Best een gids inhuren in het lokaal toerismebureau, voor veiligheid en ook omdat het niet evident is om in de rijstvelden te wandelen, niveauverschillen e.d.

   

  In ieder geval een unieke tocht, de rijstvelden daar immers zijn Werelderfgoed !

   

   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)