Aangemaakte reacties

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Bregt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Vogezen zonder tent #24276

  Intussen al paar weken terug, en het was de moeite.

  We zijn gestart in Saint-Hippolyte, een wijndorpje in de Alsace. In 4 etappes gewandeld naar Metzeral, waar we dan met de train terug naar onze wagen in Colmar gingen. Dan nog een korte road trip langs de wijnvelden waar volop werd geoogst. Gezellige bedrijvigheid in de dorpen. We hadden een stop in Hunawihr en maakten daar nog een wandeling tussen de velden naar Riquewihr.

  We hadden wat pech met de gite d’etappes. Die waren ofwel gesloten ofwel volzet, behalve in Le Clausmatt, maar daar waren we de enige gasten. Dus we verbleven de andere nachten in een hotelletje. Lekker eten en goede wijn.

  Etappe 1: Saint-Hippolyte naar Le Clausmatt (19km)
  Starten met een stevige klim naar <span class=”st”>Château du Haut-Kœnigsbourg, waar we dan op de GR5 terecht komen. Indrukwekkend kasteel en panorama over de Alsace wijnvelden. Zeer druk. </span>Verschillende landschappen wisselen af en na nog enkele burhcten en heel veel toeristen te zijn gepasseerd, een terrasje in Ribeauvillé. Vandaar saaie weg naar gite d’etappe Le Clausmatt.

  Etappe 2: Le Clausmatt naar Le Bonhomme (25km)
  Lange en zware etappe, niet altijd boeiend wegens veel bos. Veel toppen zijn bebost en bieden weinig uitzichten (bvb Le Grand Brézouard, die we herdoopten tot Vré Zwaar). De gite d’etappe 7km voor Le Bonhomme was helaas gesloten voor werken, dus staken we door naar het eerstvolgende dorp Le Bonhomme. Gelukkig worden de landschappen opener naarmate we dichterbij kwamen. Mooie vallei. Overnachten in de enige kamer die nog over was in Le Bonhomme, phew!

  Etappe 3: Le Bonhomme naar Col de Calvaire (9km)
  Korte etappe om dan in Col de Calvaire wat uit te rusten en een wandeling langs Lac Blanc te maken. Gite d’etappe Le Blancrupt was volzet, dus overnachtten we in een kamer in Les Terrasses du Lac Blanc.

  Etappe 4: Col de Calvaire naar Metzeral (22km)
  Mooiste etappe, langs de Route des Cretes en de kam van de Vogezen. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld Gazon du Faing en de Hohneck. We rustten uit aan de meren onderweg. Overnachting in hotel Aux Deux Clefs in Metzeral waar we ook weer geluk hadden en de laatste kamer kregen.

   

  Straffe tocht. Prachtig weer. Lekker eten.

  Volgende keer bereiden we iets meer voor, en boeken we de gites op voorhand. Al zullen we de etappes dan niet op basis van uithouding op het moment zelf kunnen bepalen.

  Bregt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Chartreuse eind juni #12569

  Tocht vroegtijdig moeten afbreken wegens val en serieus last van linkervoet (na de val nog 2u moeten afdalen). Bezoek aan dokter en ziekenhuis, en kreeg rust voorgeschoteld. Ik ben dan maar naar huis teruggekeerd. Zo’n hele dag niks doen, is niks voor mij. Samen met de gigantische vertragingen met de TGV (zowel op heen en terugreis, samen net geen 5u vertraging) moet dit wel de zieligste trip zijn die ik ooit gemaak heb.

  Prachtige streek wel, ik was onder de indruk. Het zicht vanop de Charmant Som was fantastisch. Ik zag de Mont Blanc. Volgende keer beter. Ideale streek om alleen te hiken. Gelukkig had ik m’n tent mee want in Le Sappey was behalve de camping alles nog gesloten bvb. Twee gîtes gedaan en beide erg leuk. Jammer van het weinige wandelen. Ik moet wel es teruggaan. 🙂

  Bregt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Chartreuse eind juni #12467

  Ik vertrek woensdag. Het weer ziet er momenteel fantastisch uit.

  Nog een vraagje, is het nodig om veel cash mee te hebben, of is geld afhalen in de 3 grote dorpjes mogelijk?

  Bedankt!

  Bregt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Chartreuse eind juni #12306

  Bedankt allen.

  Met het ongeval in Corsica in het achterhoofd zien sommige familieleden het niet zitten dat ik alleen op stap ga. Ik gok dat het eind juni beter weer zal zijn, maar op zich weet je dat nooit en daarmee overtuig ik niemand natuurlijk. M’n tocht is natuurlijk niet zo uitdagend is als de GR20.

  In Roemenië heb ik ook eens geluk gehad doordat een ferm onweer snel opkwam. Een Roemeense vriend wist gelukkig een schuilhut zijn (Bucegi) maar we hebben toch 10 minuten voor ons leven gerent in hevige regen en bliksem om doorweekt aan te komen, maar met zicht een spectaculair schouwspel aan de hemel. Ik voelde mij tot we konden schuilen niet op mijn gemak.

  Bregt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 9
  In reactie op: Chartreuse eind juni #12191

  Zou het voor La Scia nodig zijn om te reserveren? Want dat ligt wat tussen twee grotere plaatsen in.

  Ik denk dat ik de eerste van de OpPad besproken sangles zal proberen…

  Klik om toegang te krijgen tot op2-2008-wandelen-chartreuse-info.pdf

  Bedankt voor de motivatie! 🙂

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)