Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 134)
 • Auteur
  Berichten
 • boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Het is veel handiger om met een maatje, partner(m/v) of dergelijke te wandelen en te reizen. Deze kan dan de spraakfunctie op zich nemen. Bovendien is het nog veiliger en socialer dan solo. Ik ben zelf nog mooi van “old skool” kaart en kompas.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Inderdaad zullen we het moeten uitzitten. Het is als een “white out”, je weet alleen waar je zit, niet waar je naar toe gaat of hoelang deze toestand duurt.

  Courage gewenst!

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Mogelijk valt het mee in de Ardennen, maar nu mag ik de Belgisch-Nederlandse grens niet meer over. Blijkbaar leef ik zo’n 200 jaar te laat.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139
  In reactie op: 4-persoonstent #27661

  Hallo Jan, een lichte 4 persoons tent , dat heb ik een tijd geleden eens uitgezocht. Ik kwam toen op[ de Wechsel Voyager , die lijkt mij  de ideale combinatie van gewicht en ruimte. Of een tipi van Robens waarvan de Green Cone 4 de lichtste is. Soms kan het verstandig zijn om je gezelschap te splitsen in een lichte 2 persoons in combinatie met een lichte 2 of 3 persoons en span dan eventueel een tarp tussen beide tenten.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Gelukkig kunnen we de grenzen weer over. Kan iemand zeggen of de campings in België weer open zijn, met name in de Ardennen?

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Er was , een tiental jaren geleden, een soort “richtingenstrijd” over de heupgordel tussen enkele Engelse en Amerikaanse hikers. Terwijl de Amerikanen beweerden dat de heupgordel vrijwel helemaal boven het heupbot moest zitten, stelden de Engelsen dat ongeveer 1/3 boven en 2/3 onder de rand van het bot de ideale plaatsing zou zijn.

  Wie er gelijk heeft? Dat blijft natuurlijk persoonlijk en is proefondervindelijk  vast te stellen. Iets anders ligt het wanneer de gordel eigenlijk iets te stijf/onflexibel  (of juist veel te slap) is en daardoor druk/wrijfplekken gaat veroorzaken. Dan moet je een andere gordel proberen.

  Bij training en vooroefening verdient het de aanbeveling om met stappen van niet meer dan 1 kg omhoog te gaan wanneer de vorige belading zonder problemen is verlopen. In jouw geval dus te beginnen met 8 kg.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Zoals Ivo al stelt, het gemak van beweging is bij een broek belangrijk, zeker bij het lopen van langere afstanden, Een  Defensie of g -1000 broek voldoet dan absoluut niet: te zwaar, te stijf, te langzaam droog en te stroeve knieën. Een goede test is om te proberen een trap op te lopen met steeds 1 trede overslaan.

  Behalve hardloop tights brengen merken als Salomon en Inov-8 ook hardloop-broeken uit. Die vallen iets wijder zodat er nog een tight of lange onderbroek onder kan en dat maakt ze geschikt voor kouder weer.

  Als ex-defensie medewerker heb ik wat moeite met de opmerkingen over camo-prints. Het Belgische leger gebruikt de “Jigsaw-woodland” camo met de karakteristieke roestbruine vlekken. Het Nederlandse leger is bezig over te stappen van de Engelse woodland-versie naar een patroon van kleine vlekjes dat eruitziet als een iets lichtere en groenere variant van de bekende Duitse Flecktarn.

  Intussen is de functie van camo minder het verbergen dan wel het herkennen van de eigen troepen. Dit om het beruchte “friendly fire”te voorkomen.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Er valt nog veel moois op de wereld te ontdekken. Zo kwam ik op de tent Samaya 2.5 gezien bij serieuze zaken als aventurenordique en tentes4saisons. Het design van deze tent spreekt me erg aan, het prijskaartje wat minder.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Alles wat over de Scarp 1 gezegd kan worden en een goede recensie erbij, staat al op starthiking.nl   Meer kan ik er niet over schrijven zonder de kans te lopen om commercieel te worden.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Hallo Ivo,

  Kortgeleden heb ik een paar Inov8 G-260 Terra Ultra schoenen gekocht in de maat 46,5(UK 11,5) en die passen mij perfect. Dus heb ik belangstelling voor jouw schoenen,

  indien nog beschikbaar. Mijn been is gelukkig met de laatste technieken weer geheel gerepareerd.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Hallo Debbie,

  Gelukkig kan ik toch deze lastige vraag met een paar tips beantwoorden. De ene is: kijk eens op de site van helsport.no en dan bij de outlet. Jammer dat het vrijstaande tentje van vorig jaar er niet meer bij is. De volgende tip is de Big Sky Chinook 1plus(kan de hond of smalle partner ook nog mee) Deze zag ik bij sackundpack.de en bij bigskyinternational.(european warehouse).

  Deze tent krijgt jubelende reviews van Duitsland tot en met Australië, maar is bij ons nagenoeg onbekend. succes gewenst!

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Als het echt voor weinig geld moet: ik heb nog een ongebruikte tent liggen. Het is de Wild Country Aspect 1 compleet met extra stokjes. Wanneer je alleen de buitentent zou gebruiken, heb je een superlichte optie. Mag weg voor 80 euro. Bij interesse zal ik hier adresgegevens plaatsen.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Aanvullinkje: ik bedoelde greenline.de.com uit het Duitse Rostock.

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Ward,

  natuurlijk wil ik eigenlijk je twijfels niet vergroten, maar ik wil je wijzen op het volgende matje: Klymit Insulated Static V lite. Die heb ik onlangs gekocht bij greenline voor een prijs die 50 -80 euro beneden de thermarests ligt . Ik heb het matje nog niet echt getest, alleen zo op de grond voel je al het weldadige effect van de warmte-reflectie. De R-waarde is 4,4 en het gewicht 555 gram en het materiaal 30D. Er is een zwaardere versie van 70D, 150 gram meer en 10 euro goedkoper. Het vullen gaat met opblazen of met de uitstekende ZAYO handpump die door backpackinglight forum was aanbevolen. Die pompzakken vind ik maar een enorm gepruts. Denk er maar eens over na…

  boelo
  Bijdrager
  Aantal berichten: 139

  Het is al snel appels met peren vergelijken, wat er hier gebeurt. Neem Icebreaker: een cult en mode merk dat met een enorm budget aan reclame aan marketing is opgebouwd teneinde in de “Mercedes positie” te geraken. Daar zijn verkoopprijzen dan ook naar. Aan de andere kant Decathlon dat merkt dat zijn klanten ook wel iets op gebied van wol en merino willen hebben en dus begint om de grondstof uit het minder bekende, dus minder prijzige, Zuid Afrika te halen in plaats van Australie of Nieuw Zeeland.

  Een betere vergelijking zou zijn die met Woolpower: vrijwel dezelfde prijsklasse als Icebreaker, maar uiterst functioneel assortiment. Alle kleuren mits het maar zwart is(met dank aan Henry Ford). Exclusieve leverancier aan brandweer, hulpdiensten en ook wel hikers. Productie vindt plaats in Zweden en de Baltische Staten en niet in China zoals Icebreaker is gaan doen. Woolpower heeft een uiterst strenge kwaliteitscontrole waarbij op elk kledingstuk de naam van de medewerker wordt vermeld. Maar het beste van Woolpower is wel dat ze een eigen vezelsoort hebben ontwikkeld: merino met een beetje kunstvezel gemengd waardoor een sterker en sneller drogend materiaal onstaat.

  Deze markt is natuurlijk best gecompliceerd. Zo is er het merk Supernatural bijvoorbeeld, bedacht in Honkong, geproduceerd in China zoals Icebreaker maar een lagere prijsklasse en soms met mengweefsels zoals Woolpower. Een paar jaar geleden heb ik het geprobeerd maar ik vond de kwaliteit en pasvorm nog niet erg overtuigend.

  Dat kan inmiddels wel ingehaald zijn. Zo kan je ook het spul van Decathlon wel “the benefit of the doubt” geven, nog niet perfekt maar ze kunnen snel bijleren. En wat mij betreft, ook nog een geniaal mengweefsel ontwikkelen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 134)