Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18
  In reactie op: Wandelstokken #8660

  Black diamond > decathlon. 2 delen met knijpmechanisme. Wreed content van.

  De stokken doen ook dienst als palen voor de trailstar.

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18
  In reactie op: quilts #8469

  Mij in 2013 dus de Quilt 450 aangeschaft.

  Tot heden geen koud gehad, ik moet toegeven dat ik nog geen echte frisse nachten heb mee gemaakt.

  Komende 2 maanden zal de quilt uitvoeriger getest worden. Half augustus Ordesa en MP, half september Fiz en eind september begin oktober Aosta. Ik ben zelf van het kouwelijke type 🙂

  Ik heb wel spijt dat ik er geen stuk heb laten aanmaken. Ik ben 1.82m en vind hem maar net lang genoeg. Voor mijn vrouw heb ik de Panyam 450. Deze is nog niet getest geweest.

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  In de pyreneeën ligt dit jaar veel sneeuw!

  3 weken geleden lag er aan de noordzijde op 2500m nog 2meter sneeuw.

  Je gaat sowieso veel sneeuw zien. ALs je de tocht wat plant, en je zie dat je hoge cols niet te vroeg in de ochtend over moet, dan zal het misschien nog mee vallen. Als de sneeuw wat platter is, kan je veiliger sporen zonder stijgijzers. vereiste is wel dat je uiteraard stokken mee neemt.

  ik zou stijgijzers meenemen. Als je het niet probeert, dan leer je het niet.

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  Wat betreft de sneeuwcondities. Ik heb deze winter/voorjaar niets opgevolgd. Na Dzjow zijn inbreng zou ik toch wat oppassen. Bepaalde sneeuwhellingen/cols zijn niet altijd een pretje in de sneeuw.

  Vorig jaar  was ook een jaar met redelijk wat sneeuw. Toen was ik bij de Ubaye uitgekomen omdat daar toen het minste sneeuw lag. Let wel, het was toen ook al 3 weken later op het jaar. op drie weken warm weer kan er veel smelten.

  Ik persoonlijk zou precies nu niet beginnen aan de TMB, tenzij je de sneeuwcondities eens grondig uitpluist.

  Tour de l’Ubaye zelfde verhaal. Op sommige plaatsen maakt een ‘beetje’ sneeuw een groot verschil met ‘een beetje meer’ sneeuw. En als de weersomstandigheden zo sneeuw dat je bijvoorbeeld na een koude nacht op pad moet, dan gaan de noordelijke sneeuwveldjes de eerste uren nog lekker hard liggen >>> stijgijzers geen overbodige luxe, eerder een must. Als er veel sneeuw ligt zijn lawines ook niet onbelangrijk >>> ook bij plotste overschakelijng van koud naar warm weer>>papsneeuwlawines.

  Tour des Monges: Als ik mij niet vergis ergens haut-provence – Alpes Hautes provence. Heb er een (oud) GR boekje van liggen. Weinig probleem met sneeuw daar. Let wel op dat is de schapenwei van Europa volgens mij. UIteraard begeleidt door die vriendelijke hondjes.

  https://picasaweb.google.com/116067761458101407790/UbayeConElAmigoElToonio2013

  Hier alvast wat fotos. Slechts een deel staan opgeladen zie ik. Er zijn geen fotos van een etappe met best wel veel (pap)sneeuw.

  In de Chartreuse kan je ook een mooie 5 daagse maken, mits wat gepuzzel. En desgewenst hier en daar een uitdagende passage.

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  Van De TMB heb ik ook nog een eigen marsplan liggen. begin oktober 2013 gelopen.

  Het was wel een eigen versie met hier en daar een aletrnatief stukje. 180km en 11700hm. We zijn vrijdagavond met de auto vertrokken, woensdagavond waren we terug thuis… dat was wel echt pittig.

  je gaat daar zeker nog stukken met sneeuw hebben. Col du Bonhomme, Col de FenĂȘtre,… de hutten zijn nog niet open, dus veel spoor gaat er vermoedelijk nog niet liggen…

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  vorig jaar eind juni de Tour de l’ Ubaye gedaan. zeer mooi!

  vrijdag, vroege avond vertrokken, donderdagavond terug thuis. Voor meer info wil ik je wel het marsplan sturen. Moet wel zeggen dat het een pittige tochtje was.

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  ik heb mogelijks wel interesse…

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18
  In reactie op: Waar trekken in maart #6634

  Alle GR’s aan de Middellandse zee. De Provence, de Lycian Way Turkije.

  In Corsica kan er op de Monti nog wel wat sneeuw liggen.

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18
  In reactie op: Tarp #6607

  Ik heb dit jaar een tarp in mijn bezit. Een kopie van de trailstar gemaakt door Ivo.

  Het groot oppervlak is relatief. Je kan gerust de tent opstellen terwijl er een stuk rots of stronk onder het zeil ligt. Zolang je maar de ruimte hebt om te liggen. Ik gebruik geen bivakzak onder de tarp. Enkel een quiltslappzak en lakenzak. Ik heb nog geen last gehad van druipende condens. Eenkel Ă©Ă©n zijde van de tarp hangt nogal fel door, maar ik denk dat het eerder een constructiefout is? Zelfs als de tarp open staat, is er onder de tarp geen condensvorming. Op de grond (gras) of slaapzak, enkel op het zeil. Ik heb ook al gemerkt dat de muggen bij schemer automatisch uit de trap blijven? Heel raar. Vliegen zitten wel graag in de tarp, maar dan in het puntje, waar het lekker warm is.

  Wat betreft de wandelstokken. Ik neem niemand mee op een tocht die geen wandelstokken mee heeft. In het hooggebergte absoluut een must. In de ardennen neem ik ook nooit stokken mee, maar daar neem ik ook geen trailstar voor mee, maar een gewone tent. Wandelstokken juist gebruiken is ook een vaardigheid en een gewoonte.

  Je kan beter een beetje meer kracht en conditie kweken, dan op elke gram te zitten zien.

   

   

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  WAt betreft waterdichte sokken.

  Eind december had ik mij Sealskins aangeschaft. Middelhoge waterdichte sokken. De bedoeling was om er mee te lopen. Ik heb ze aangetrokken over een dun paar lage sokjes. Vervolgens 40km trail rond Malmedy in heel natte omstandigheden. Na 5u voelden mijn voeten nog lekker warm en, afgezien van wat zweet, lekker droog. Mijn conclusie: toppie sokken! het zijn kleine maatjes. Ik heb mij een maat groter aangeschaft dan de fabrikant zegt.

  Dus, een combinatie met een simpele trailschoen zonder GTX, ideaal.

   

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  In 2013 mij toegelegd op het gebruik van Trailers. Ik had mij een topversie van de Salomons aangeschaft. In juni de Tour de L’Ubaye mee gedaan op een drafje… gevolg: flinke scheuren in de zool, hier en daar wat losgekomen. Scheurtjes bovenaan… Teleurgesteld in een schoen van 170 euro!

  Nadien mij voor een prikje trailers aangeschaft van Asics Trabuco, koopje voor 55 euro. Daar heb ik een tocht van 280km mee gedaan in en rond de Queyras. Toppie. Bijna geen slijtage.

  De Asics waren stabieler, hadden evenveel grip en de zool was evenzeer hard genoeg om doordrukkende stenen mee op te vangen.

  Getten om steentje buiten te houden moet je niet kopen. Heb je bijna geen last van.

  De tochten waren met rugzak van om en bij de 15kilo.

  Mijn conclusie: lage loopschoen met stevig profiel volstaat. Het hoeft geen dure schoen te zijn.

  Momenteel Saucony gekocht. Had in de Asics last van een drukpijn boven de grote teen…. tja. ze voldoen nog steeds om een uurtje of 2 te lopen, maar meer niet.

   

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  Heel dikwijls  ga je geen boswachter tegenkomen. Al meer dan 10 jaar gaan we met een groepje een 3-tal keren per jaar wildkamperen. Overal in de Ardennen. Meestal de periode voorjaar/najaar/winter.

  We zijn we gemiddeld 7 man en zetten toch al gauw 3-4 tenten op. Bovendien maken we telkens een pracht van een kampvuur. Ik ga hout vastpakken nu, maar we hebben nog nooit een boswachter gezien.

   

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18
  In reactie op: quilts #3538

  Ondertussen de quilt 450 besteld en reeds aangekregen. Een mailtje naar Polen en ze gingen hun best doen om het tijdig te leveren. in het begin spraken ze van 2-3 weken. nu was het nog geen week.

  Op het eerste zicht lijkt het mij in orde.  ik ben 1m81. De quilt lijkt mij van lengte maar ne juiste. zeer compact en licht. qua afwerking zou het hier en daar beter kunnen, maar dat was mij op voorhand bekend.

  Nu nog even wachten om te testen. Het lijkt mij in koude omstandigheden toch geen slechte zaak om de quilt te combineren met een bivakzak. Toch bij gebruik onder een tarp.

   

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  Ik heb dus inderdaad Ivo zijn trailstar overgenomen. Tot mijn grote spijt heb ik hem zelfs nog niet kunnen testen, enkel 2 maal opgezet in de tuin.

  Ik ben wel bezig met een extra laag coating op te brengen. Volgens Ivo was dit niet direct nodig, maar voor de veiligheid toch maar een laagje opbrengen. Ik heb een papje aangemaakt volgens de verhouding 1:14. Niet te dik dus. Eens de oplossing gemaakt, kan je deze dan eneige tijd bewaren? Of is het beter zo snel mogelijk te gebruiken omdat de white spirit de siliconen volledig oplost?

  berreman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18
  In reactie op: quilts #3508

  mannen,

   

  Merci voor de input! Nog Ă©Ă©n vraag rest mij over edze quilts. Wat met de bestelling en levering van de Cumulus? Gaat dit behoorlijk vlot? termijn? Dzjow, heb jij de jouwe rechtstreeks besteld bij Cumulus? Dus, ik concludeer de 450. Ik ben ene 1m81.5 groot. dus de standaardmaat zou moeten voldoen.

  Ik heb verschillende matjes, maar ben van plan om het te gebruiken met een ridgerest solite regular.

   

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)