Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)
 • Auteur
  Berichten
 • Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29
  In reactie op: quilts #22568

  Sorry mij verkeerd uitgedrukt, het is zeker niet de bedoeling, dat die blanket onder de mat wordt getrokken.. Dacht koord of elastiek onderdoor mat te trekken en daaraan de blanket te bevestigen.. Ongeveer wat Ivo postte.. Maar bedankt Dzjow voor de links..  Dit is wat ik zocht met die Pettycoat knoop : https://www.extremtextil.de/en/t-bar-for-cords-30mm.html

   

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29
  In reactie op: quilts #22566

  Vond het een tegenvaller dat er geen compressie zak bijzat. Maar ga een oude compressiezak, van mijn oude slaapzak gebruiken. Denk aan een ronde elastiek te nemen, met zo’n knoop zoals op een pettycoat.. En dan door die lussen, die in je 1e link extra laschen noemen..

  Ik wilde voor mijn vrouw gewoon een oplossing als zijslaper. Voor de eerste keer in de koude gaan slapen, neem ik voor haar nog een X-Lite van Cumulus mee.. En de blanket echt als deken gebruiken.

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29
  In reactie op: quilts #22539

  Ik heb mijn vrouw voor haar kerst een AS TUCAS blanket gekocht. Enigste vraag dat ik heb, hoe je hem bevestigd onder de matras door? Gebruik je een dun koord, dat je onderlangs de matras aan je quilt bevestigd? Of gebruik je elastiek? Wat werkt het beste?

  Ik had gedacht aan elastiek, als je dan wroet, komt volgens mij de blanket terug op zijn plaats.

  Koord heeft dan weer als voordeel, dat je dan altijd reserve bij hebt voor bv je tarp..

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Ik heb een Big Blue zonnepaneel gekocht van 28W/5V op Amazon. Die heeft een laadstroom tot 4A. Die 5V is belangrijk, omdat dat dezelfde spanning is als de meeste smartphones en digitale camera’s.

  Een powerbank mee opladen gaat idd goed, is waterdicht en je hebt 2 USB poorten waarmee je tegelijkertijd kan mee opladen.

  Positie naar zon is toch belangrijk.  Plat alle flappen open, kon ik bij bewolkt weer tot 2A laden.. Bij heldere lucht +3A..

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Probleem is dat ze zijdelings slaapt in foetushouding. Daarom zijn volgens mij alle mummyslaapzakken geen goede oplossing. Ik dacht eerder aan een comforter te gaan. In zomer kan ze die gewoon als deken over haar leggen, in koudere toestanden kan ze hem ‘dicht’ doen. Ik slaap liefst zonder bivakzak. Slaap er meestal bovenop.

  Mullerthal trail ’s morgens wakker geworden en voeten lagen letterlijk in een plas water, zonder er iets van gemerkt te hebben en donsen slaapzak was nog kurkdroog.

  In bivakzak ook ietwat condens, maar heel weinig. Voelt eerder wat klammig aan.

  Wij kruipen dus letterlijk in de bivakzak, als het echt slecht weer is.

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Trailstar.  Ik denk dat ik voor mijn vrouw 2 dingen nodig heb. Een grotere/ruimere slaapzak en bivakzak..

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Neen, langs de bovenkant. Slapen momenteel met een Cumulus X-light 200 zip. Persoonlijk denk ik dat het komt door de bivakzak waarin we slapen met matje in. Dat er gewoon te weinig plaats is tussen slaapzak en bivakzak. Matje is een Evolite. Dat vond ze het beste liggen in de Berghut Hamme.

  Denk gewoon dat ze anders eens zonder bivakzak moet riskeren, maar we hebben al elke keer gietende regen gehad, als we erop uit trokken. Vandaar bivakzak = Alpkit Hunka XL. Spijtig genoeg zijn de meeste bivakzakken breder aan de schouder en lopen dan taps. Voor een zijslaper is het volgens mij beter dat het in het midden nog altijd breed is, om de ruimte in de hoogte te hebben.

  Ze moet nu ook een winterslaapzak hebben en ik zoek een goede oplossing voor een zijslaper.

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Mijn vrouw is een zijslaper en duwt met haar bekken de dons plat. Daardoor krijgt ze kou. Wat is dan de beste oplossing een grotere slaapzak of een Comforter van Cumulus?  Momenteel doet ze een Merino lange onderbroek aan, maar eigenlijk zou dat je laatste oplossing moeten zijn..

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29
  In reactie op: Statief #21135

  Ik heb een  PEDCO ULTRAPOD 2, op aanraden HA-leden op de smoelboekpagina.. Best tevreden over. Ik heb er wel deze mount bijgekocht, Mengs DC38. Dit in combinatie met een Peak Design Capture Pro clip op mijn camera werkt perfect. De camera hangt vast aan mijn schouderriem, zodat hij niet meer bengelt.

  Die Pedco zet ik op de grond/… Of maak hem vast aan een boomtak of aan mijn wandelstok als monopod dan. Weegt 2 keer niks.

   

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29
  In reactie op: lichtgewicht koken #20982

  Die jetboil beker op de Esbit stove heb ik nog niet geprobeerd. Stel je voor dat het lukt.. De Esbit beker heeft een soort van flux-ring. Ik heb wel gezien dat ze ook van Firedragon vaste tabletten hebben, die kan je eerst gebruiken om je handen te ontsmetten.. Voordeel van Esbit vind ik weer, dat je dat gewoon uitblaast als je nog over hebt. Die Firedragon vaste blokken lukt volgens mij niet. Verschil vind ik wel dat je met Firedragon/ Eco brandgel volgens mij onder je tarp kunt koken.. Met Esbit zie ik dat eigenlijk niet zitten door de geur en dampen.. Geld ook voor brandspiritus. Vind die gel ook veiliger dan brandspiritus. Echter voorkeur gaat momenteel nog naar vaste blokken, met de performantie van een gel.

  P.S. Bedankt om te verplaatsen, staat hier beter.

   

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29
  In reactie op: lichtgewicht koken #20975

  Ik heb onlangs een Esbit combi gekocht met de alcoholbrander en esbit houder. Die weegt 430 gr totaal. Dan ben ik beginnen redeneren, op gebied van wat beste brand alcohol/vaste tablet en dus even testen.. Alcohol was 8-9 minuten voor water kookte, vaste tablet was bijna een kwartier. Voordeel vaste tablets vind ik dat je op voorhand kunt uitrekenen hoeveel je er mee moet nemen. Brandspiritus is overal te krijgen voor geen geld. Dan dacht ik aan bio-brandgel die ik gebruikte voor de fondue. Die gaf ongelooflijk veel hitte voor het beetje dat ik gebruikte en bleef lang branden.. Er is weeral een Amerikaan die daar een testje over heeft gemaakt.

  https://youtu.be/3nTevaGZ25U

  Daarbij zie je voor hetzelfde gewicht een veel betere warmte ontwikkeling. Je hebt hiermee ook geen roetaanslag of dampen.. Zijn er negatieve invloeden waar ik geen rekening mee hou of is dit inderdaad een goede oplossing. Ik dacht gewoon gel in een nalgene busje mee te pakken in de Esbit brander.

  Ik heb ook een Jetboil met alle toeters en bellen, maar wilde naar een meer compactere/lichtere brander gaan. Ik zie dit echt als een test, die Esbitcombo kost dan ook betrekkelijk weinig.

  Moest het me echt bevallen wil ik gaan naar een Evernew Appalachian combo, die weegt 172 gr vs de 430 gr van de Esbit. En kan ook gebruik maken om wat hout in te stoken.. (kost wel 170 Euro)

  Zijn er dingen die ik over het hoofd kijk met betrekking tot algemene veiligheid/voedselveiligheid?

   

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Heb die Eisleck op 3 – 4 dagen gedaan.. Zondag om 14.00 vertrokken, woensdag om 15.00 op de bus.. Waren toen wel veel omgewaaide bomen en pad soms omgeploegd door tractor.. Momenteel nog altijd virus in mijn bloed, anders graag.. Streek waar de 2 Ourthes samenkomen is toch wel ferm..

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Ik ben met vrouw en dochter in de 2 de week van juli, de Heilbronnerweg gaan doen.

  Plannen moeten veranderen door de vele sneeuwval en in plaats van Enzianhûtte, Rappenseehütte, Kemptnerhütte over de Heilbronnerweg, zijn wij onder de sneeuw en mist gebleven en afgebogen naar de Mindelheimerhütte.

  Ik vond dit met het gezin, het risico niet waard.. Volgende keer pak ik ook iets mee voor veilig sneeuwvlakte over te steken.. Steile wand met sneeuw en zonder stijgijzers, het kwam eigenlijk allemaal goed, maar kon gevaarlijk zijn.. De Heilbronnerweg is wel een aanrader..

  De info van Oberstdorf is bijna dagelijks up to date. Ik heb toen de bergwacht gecontacteerd en laatste weerbericht aan de parking van de Fellhornbahn.. Ik wist dat er ons sneeuw stond te wachten toen we vertrokken..

  https://www.oberstdorf.de/alpininfo/huetten/heilbronner-weg/

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Vroeger meer dan 10 jaar gelanglaufd en met gewone langlauflatten bergpassen overgestoken.

  Duits gastgezin verklaarde ons gek.

  Wat is het verschil met touringski’s? Beide vellen, enkel hiel los?

  Kan ik ergens info vinden voor ski techniek? Nieuwsgierigheid is weeral gewekt..

   

  Bananeman
  Deelnemer
  Aantal berichten: 29

  Ik heb onlangs met mijn vrouw de Mullerthal-trail gedaan. Weersomstandigheden waren de eerste ochtend mist, volgende nacht gietende regen.. Ik heb je raad uit het verleden opgevolgd en een ruime bivakzak gekocht (Hunka XL). Slaap nu met matje erin en lig op een soort folie te slapen. Slaapzak is een Cumulus X-Lite 200 ZIP. Bij deze grote luchtvochtigheid en nachttemperatuur onder de 5°C had ik ’s morgens bijna geen condensatie in mijn bivak zak.. Bij de Lee trail was het overdag dik 30 graten en ’s avonds in Bourscheid-Moulin aan het water koelde het ’s nacht snel af en vond ik het redelijk koud. ’s Morgens had ik echt veel condensatie in mijn bivakzak. Denk dat er een verschil is in condensatie door het grote temperatuursverschil overdag/nacht. Bij de Mullerthal trail waren de temperatuursverschillen veel kleiner..

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)