Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 81)
 • Auteur
  Berichten
 • Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: Rugzak kiezen #23299

  Exped lost dit probleem deels op door verstelbare schouderbanden te combineren met twee verschillende bevestigingspunten voor de load lifters.

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: Duoslaapmat #21470

  Hoi Sofie,

  Ik en mijn vriendin gebruiken de Exped Hyperlite Symat Duo. Voor zover ik weet, is dit de enige écht lichtgewicht tweepersoons mat die er bestaat. Toen ik hoorde dat hij uitkwam, hebben we met smart gewacht en hem direct aangeschaft. Er bestaat ook een lichtgewicht hoeslaken voor de mat, mocht je dat fijn vinden. Wij gebruiken die zelf ook. Samen met de mat en het hoeslaken hebben we ook een tweepersoons donsdeken van Cumulus gekocht: de Comforter XL 700.

  We zijn heel erg tevreden met dit tweepersoons systeem. Ik of mijn vriendin zal er nog wel eens een blogpost aan wijden, want er is inderdaad weinig over te vinden. De mat ligt erg comfortabel en een groot voordeel is dat hij twee luchtkamers heeft waardoor ik mijn kant wat harder kan opblazen dan de kant van mijn vriendin. Voor dat opblazen gebruiken we trouwens de Exped Schnozzle Bag waarmee het zo gepiept is en welke bovendien ook als drybag gebruikt kan worden. We zijn ook zeer te spreken over de tweepersoons deken. De dons kan in de breedte bewegen, dus we maken de kant van mijn vriendin altijd wat warmer dan mijn eigen kant. Het hele systeem komt aardig in de buurt van ’thuis slapen’ en wij vinden het echt een enorm stuk beter dan twee losse matjes en dekens of slaapzaken. Bijkomend voordeel is ook nog dat het bij elkaar nóg iets lichter is dan onze individuele lichtgewicht slaapsystemen.

  Slaapsystemen blijven erg persoonlijk, maar wij willen in ieder geval niet meer anders. Hopelijk heb je er nog wat aan!

  Arend

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  Ik en mijn vriendin zijn ook twee tevreden gebruikers van de Exped Lightning 60. Het grootste pluspunt van deze rugzak is het zeer hoge draagvermogen voor het gewicht.

  Ik heb hem hier gekocht. Gratis verzending en met de huidige wisselkoers blijf je onder de 160 euro.

  De rugzak is groot zat. Met een relatief grote tent (Hilleberg Nallo 2 GT) lukt het ons om nog voor 8 à 9 dagen eten mee te nemen.

  Belangrijkste nadelen:
  – Bovenvak niet heel bruikbaar als de rugzak heel vol zit.
  – Geen vak van gaas voor spullen aan de buitenkant (Op de lossen door de Exped Flash Pocket)
  – Zijvakken slecht bereikbaar/te gebruiken als je de rugzak om hebt.

  Dat laatste nadeel geldt overigens helaas voor bijna alle rugzakken. Osprey heeft daar met hun Exos serie wel een mooie oplossing voor. Dat kan een alternatief zijn voor de Exped Lightning. Het draagvermogen van deze rugzak is wel een stuk minder, hetgeen afhankelijk van je basisgewicht en tochtduur  wel of niet een probleem kan zijn.

  Wij gebruiken nu allebei twee flessenhouders voor op de schouderbanden en vinden dat heel goed werken.

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: quilts #16790

  Ik ben ook een zijslaper en kwam erachter dat een slaapzak, zeker een wat smalle, niets voor mij is. Ik heb mijn Cumulus Lite Line 300 verkocht en heb nu sinds kort de Comforter L430 van Cumulus waar ik echt ontzettend tevreden mee ben. Precies wat ik er van gehoopt had. Heel veelzijdig en veel meer bewegingsruimte. Vooralsnog trek ik alleen het elastiek aan de onderkant aan en gebruik ik hem gewoon als deken, maar mocht het echt heel koud zijn dan kan je hem met het bijgeleveverd koord en de cord locks helemaal aansnoeren. Voor drieseizoensgebruik ga ik in ieder geval nooit mee terug naar een slaapzak. Ik zal er nog wel eens een review van maken, maar kan hem alvast van harte aanbevelen.

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  Hoi Dirk,

  Wij gebruikten deze handige kaart in combinatie met kompas, maar we hebben eigenlijk nooit echt te hoeven navigeren. Het wandelpad is namelijk erg goed aangegeven en je komt bovendien ook redelijk vaak andere mensen tegen. Qua moeilijkheidsgraad lijkt me het niet veel uitmaken welke richting je oploopt. Wij vonden de tocht heel goed te doen. Bijkomend voordeel vonden wij ook dat je je tocht kan eindigen in de hete bronnen bij Landmannalaugur 🙂

  Ik kan beginnen in Skogar ook aanraden. Dat stuk is een hele mooie toevoeging aan de wandeling. Toen wij dat liepen scheen de zon en dat gaf met al die watervallen een fantastisch effect. Ook kan je daar over twee kraters lopen die bij de recentste uitbarsting ontstaan zijn en vernoemd zijn naar de zonen van Thor! Wij hebben dit stuk ook in tweeën gedeeld, want het is een hele klim vanaf zeeniveau. Ongeveer halverwege zijn twee hutten: eerst een kleintje pal langs het pad en dan nog een grotere een stukje uit de route. We waren in instantie van plan te kamperen bij de eerste hut, maar zijn uiteindelijk binnen blijven slapen. De prijs van deze hut was ook relatief gunstig.

  Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel! 🙂

   

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  @Sven: Had ik toevallig net gedaan ja.


  @Woubeir
  : Een tarp van 7×9 wordt al 95 dollar.

  Veel informatie staat eigenlijk al in een eerder topic over tarps dat zelfs door jou is gestart Sven 🙂 Ik ben er toch uit dat als ik voor een tarp ga hij groter moet zijn. Een van de leuke dingen aan een flat tarp lijkt me dat je enorm kan variëren met hoe je hem opzet. 9×9 lijkt me een mooi formaat dat in veel verschillende opstellingen genoeg beschutting biedt.

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  Mooi verslag Ivo! Ik denk dat werkdagen voor veel mensen toch lastig zijn. Goed dat dat je er niet van heeft weerhouden om op ‘micro adventure’ te gaan. 🙂

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  Ik kan de Quechua Helium windjacks van de Decathlon van harte aanbevelen. Ze zijn spotgoedkoop, heel licht (grofweg 100g) en functioneren prima. Ik en mijn vriendin hebben de 100 versie, maar er lijkt nu een nieuwe versie uit te zijn met handzakken en kleine gaatjes voor extra verluchting.

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: Anfibio droogpak #14698

  Ga ik doen 🙂

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: Anfibio droogpak #14673

  Peter, dat is uiteraard een goed idee. Voor zover ik weet woont echter niemand dicht bij mij in de buurt dus daar zal ik dan nog een tijdje op moeten wachten. Ik zou het pak graag binnenkort bestellen.

   

  Wat ik nogal vreemd vind is dat de aangegeven binnenbeenlengte zelfs bij grootste maat maar 80cm is. Mijn binnenbeenlengte is tussen de 82 en 83cm en dat is volgens mij niet absurd lang. Ook de aangegeven lichaamslengte lijkt nogal klein. Met mijn 185 val ik tussen de XL en XXL. Ik vraag me af of dat wel kan kloppen of dat er iets anders bedoeld wordt. Met de andere maten zit ik eerder onderaan de L. Ik zal ze eens een mailtje sturen…

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: Anfibio droogpak #14664

  Joery, heb jij trouwens een standaard maat genomen? De pakken lijken qua totale lengte en inseam nogal kort.

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: Anfibio droogpak #14657

  Er zijn inderdaad geen goede alternatieve. Heb wel een paar mooie aanbieding van drysuits van andere watersportmerken gezien, maar na veel uitpluizen blijken die pakken toch wel minstens 2 of 3 keer zo zwaar te zijn als de packsuit van Anfibio. Ik heb mijn keus wat dat betreft dus gemaakt. Op de service van Packraftingstore durf ik wel te rekenen, zeker na Peters bericht.

  Mij lijkt de flexibiliteit van latex manchetten ook erg fijn. In een forumdiscussie tussen kajakkers werd door sommigen beweerd dat manchetten echter sneller tot koude voeten leiden doordat ze zo strak zitten. De suggestie lijkt een verminderde bloedsomloop te zijn. Ik vermoed dat het wel zal meevallen.

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91
  In reactie op: Anfibio droogpak #14597

  Ben na de aanschaf van een packraft nu ook aan het kijken naar een droogpak. Wat is nu jullie opvatting over latex sokken aan het droogpak? Ook vroeg ik me af hoe serieus ik het ademend vermogen van het pak moet nemen. Vast in je packraft, met sprayskirt en reddingsvest blijft het oppervlakte om daadwerkelijk te ademen namelijk niet heel groot. Of zie ik dat verkeerd?

  Griet merkte op het winterontmoetingsweekend op dat niet iedereen te spreken is over het nieuwe materiaal van de anfibio packsuit. Verlies aan duurzaamheid zou het probleem zijn. Ondanks dat op de website stellig wordt beweerd dat het even duurzaam zou zijn. Iemand die daar het fijne van weet?

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  Mocht het nog lukken, annuleer dan die 4×4. In ieder geval voor de duur van deze tocht. Er is prima busverkeer tussen Reykjavik en zowel Skogar als Landmannalaugar. Wij liepen afgelopen zomer van Skogar naar Landamannalaugar. Het busvervoer van en naar Reykjavik via Reykjavik Excursions met een zogenaamd ‘hiking passport’ verliep vlekkeloos. In principe moet het met een overstap ook mogelijk zijn om van Skogar naar Landmannalaugar te komen. Wel weet ik niet hoe goed de aansluiting daarvan is. Je blijft echter een flinke smak geld betalen voor een 4×4 die je vervolgens dagen parkeert bij een punt waar je perfect zonder zo’n wagen kunt komen. Bovendien moet je die wagen ook nog eens op gaan halen.

  Liften heeft voor zover ik weet weinig kans van slagen in IJsland. Ik heb me laten vertellen dat IJslanders zelf geen liftcultuur kennen en daarnaast wordt er dus veel gebruik gemaakt van busverkeer. Het komt er dus op neer dat je bent  aangewezen op toeristen in huurauto’s die de juiste kant op gaan, plaats hebben en bovendien bereid zijn je mee te nemen.

  Als je die 4×4 wel voor de rest van je vakantie nodig hebt, kan je deze tocht aan het begin of eind van je vakantie plannen. Dan haal je hem na je tocht op of je brengt hem voor je tocht terug. Succes, het is een prachtige wandeling!

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  Dit is wellicht interessant voor jullie.

  Je zal dan wel snel de knoop door moeten hakken want de veiling is zaterdag al.

  Hier een recensie van Oppad

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 81)