HOME FORUM Wandelgebieden Zuid-Amerika

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • Wim
  Deelnemer
  Aantal berichten: 11

  Hoi,

  Ik hoor graag of jullie ervaringen en tips hebben over volgende hikes. Ik heb de reisverslagen op deze site reeds doorgenomen.

  – Dientestraject in Tierra del fuego.

  – Santa Cruz trekking Peru

  – Alpamayo trekking Peru

  In totaal ben ik ongeveer 6 maanden van huis, het is dus niet makkelijk om al exacte data te prikken voor deze tochten. De dientes zou ik in de 2de helft van januari willen doen en de andere 2 vermoedelijk vanaf half april.

  Voor de volledigheid (en voor wie het interesseert) een klein overzichtje.

  – Nieuw-Zeeland (november-december): te veel om op te noemen ūüôā

  – Zuid Patagoni√ę (januari – februari): Dientes, Torres del Paine (loop), Fitzroy traject

  – Noord Chili en West Bolivi√ę (maart): heel wat, maar geen echte hikes

  – Peru (april-mei): Choquequiraotraject (als alternatief voor de incatrail, al zal ik Machu Picchu ¬† ¬† ¬†allicht ook wel bezoeken), Colca canyon, Santa cruz & Alpamayo trekking. Ook het Huayhuashtraject staat op het lijstje, maar het zal kiezen worden tussen deze en de Alpamayo trekking. Om de keuzestress nog wat groter te maken staat hier dan ook nog eens een inspirerend verslag over een hike in de Cordillera Vilcanota…

  Ook tips en ervaringen van mensen die hier geweest zijn, zijn dus ook altijd welkom!

  Groeten

  Wim

   

   

  toon
  Deelnemer
  Aantal berichten: 136

  Circuito de los Dientes. Geprobeerd midden november, maar dat was te vroeg! Op mijn stappen moeten terugkeren. Vanuit Ushuaia kan je met de Zodiac overgezet worden naar Isla Navarino. Niet goedkoop maar kwestie van approach: een dikke poef! Ik weet dat er ieamnd hier op het forum het circuit heeft gedaan. Maar wie was het nu weer?
  Torres del Paine. Probeer om aan de rand van het seizoen te gaan. Het is een drukke wandeling. Ik zou tegenwijzerzin wandelen. Wanneer d√© gletsjer uiteindelijk in zicht komt… Weeral poef! Zorg dat je kookvuurtje in ieder geval veilig is. Er zijn al voldoende idioten geweest die TdP hebben platgebrand.
  Fitz Roy. Ook heel mooi, maar voor de grote afstanden minder geschikt. Vertrekpunt van de legendarische grensovergang naar Villa O’Higgins aan het einde van de Carretera Austral. Als je tijd hebt… zeker overwegen!
  In Noord-Chili wandelde ik een paar dagen rond in Parque Nacional Lauca. Toegegeven: niet zo evident, maar poef! Vanuit Boliviaans kant (Uyuni) wordt er naar de vulkanen aan de grens gekomen (cfr. Parinacota) voor trekkings naar de toppen (hoog, maar niet moeilijk).

  Suerte!

  steve
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 173

  Ik raad het volgende aan voor Patagonia beginners (ik ken uw achtergrond niet, mijn excuses)

   

  Noordelijk Patagonia:

   

  huttrekkings rond El Bolson (maar breng je tent, is flexibeler!)

  http://www.trekelbolson.com/

  huttrekkings rond Bariloche (maar breng je tent, is flexibeler!)

  http://www.trekbariloche.com/

   

  Alle dagtochten in Pumalin

  http://www.parquepumalin.cl/en/index.htm

   

  Centraal Patagonia (carratera austral)

   

  Cerro Castillo traverse

  http://remoteplanet.jimdo.com/cerro-castillo/

  http://www.wikiexplora.com/index.php/Cerro_Castillo

  alle (dag)tochten in Parque Patagonia en aanpalende reservaten

  http://www.patagoniapark.org/

  Zuidelijk Patagonia

  de klassiekers ja, maar doe ze pas in maart of april, want in januari/februari VEEL TE DRUK!

  Voor vragen => http://www.patagoniandreams.com 

  Sarah
  Deelnemer
  Aantal berichten: 8

  Voor de dientes trekking: als je de overzet wil nemen vanuit Ushuaia naar Puerto Williams kan je die best boeken via Rumbo Sur. Zij varen op maandag, woendag en vrijdag. Wij boekten de overzet ter plaatse in hun reisbureau in Ushuaia, 2 dagen op voorhand.

  Volgens lonely planet zou ook ‘Ushuaia boating’ een dagelijkse zodiac service verzorgen maar hier hebben we geen goede ervaring mee: kantoor was constant gesloten en telefonisch was het niet bereikbaar. Een groep duitsers die we daar hebben ontmoet hadden via email toch een overzet kunnen vastleggen, maar de man is niet komen opdagen: “het was mooi weer dus hij was gaan zeilen”. Ze hebben uiteindelijk ook bij Rumbo Sur geboekt.

  Als je een hostel zoekt in Puerto Williams kan ik Hostel Pusaki ten zeerste aanraden! De eigenares Patty is echt heel vriendelijk; we konden er blijven, ook al was het eigenlijk volzet. En haar 3-gangenmaaltijd voor eens spotprijsje smaakt echt heerlijk na een trektocht. Met wat geluk krijg je er king krab als voorgerecht.

  En over het dientes cirquit zelf: super mooie tocht. Zorg voor een stevige tent, of voor een beschutte slaapplaats als het fel waait: onze tent heeft het daar begeven. In 10 jaar heeft ze nieuw-zeeland, noorwegen, zweden, ijsland, USA en nog veel meer overleefd, maar de wind die we op het dientes cirquit hebben meegemaakt was gewoon verpletterend (letterlijk dan)…

   

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.