HOME FORUM Materiaal en techniek X-Mid 1 tent

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • StijnG
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Hi,

  heeft iemand ervaring met de X-Mid 1 tent van Durston? Misschien is het antwoord irrelevant aangezien het onmogelijk lijkt om deze tent momenteel te bestellen (tenzij iemand iets weet wat google niet weet).

  Of, als iemand een goed alternatief kan voorstellen voor een ultra lichte tent (mag dus i.c.m. trekking poles) die dubbelwandig is (condensatie) en toch ruim genoeg voor livability…

  Bedankt,
  Stijn (beginnende hiker die na een paar eerste meerdaagse trektochten vooral zijn pack weight wil minderen)

   

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1016

  Altijd prettig te weten dat in deze tijden niet iedereen op de facebookpagina zit.

  Welkom stijn.

  De kans dat iemand voorbij komt met een persoonlijke ervaring met de x-mid acht ik onbestaande. Mocht je een wat langere bespreking willen lezen van een x-mid2 dan laat je het maar weten, dan stuur ik een artikel door (omdat je het vermoedelijk niet kan lezen https://backpackinglight.com/durston-x-mid-2p-review/)

  Ik heb een paar vragen: Welke tent had je? Hoe lang ben je? Loop je nu ook met stokken? (bij een nee, zou ik uitkijken naar een meer klassieke tent) Heb je een idee van je toekomstige tochten? Hoort daar winter, wind en sneeuw bij? De x-mid lijkt dan minder geschikt denk ik.

  Wil je één breed inzetbare tent (voor een aantal jaren) of ga je op termijn verschillende tenten op het rek hebben liggen (vermoedelijk een onmogelijke vraag om zover in de toekomst te kijken.

  Je gebruikt de term “ultra lichtgewicht”. Meestal betekent dat: duur en minder duurzaam. Wat is je max. budget?

   

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.