HOME FORUM Tussen pot en pint wildwater cursus met de packraft.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 35)
 • Auteur
  Berichten
 • PeterC
  Deelnemer
  Aantal berichten: 23

  Ik wil graag  bijleren met  de  packraft.
  De  packraft store  kondigt  cursusdagen aan in Leipzig .    Wie heeft er nog  interesse ?

  of   wil ergens  anders   de kennis  bij schaven? Vb de wildwaterbaan in frankrijk of nederland… laat  maar  weten.

  binnen enkele  dagen kunnen we inschrijven  voor  Leipzig. max 5 pers  in een groep .   Dus  indien interesse  laat  snel iets  weten voordat  de  dagen die ons  uitkomen  volzet  zijn…….

  groeten peter.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Ik heb wel interesse. Heb je een datum/periode in gedachten?

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Afhankelijk van de prijs en locatie wil ik eventueel nog wel een 2e keer deelnemen. Hopelijk kunnen we dan inderdaad met een Vlaams/Nederlandse groep samen carpoolend naar ginder rijden. Er zou nog een tweede locatie bijkomen in juli/augustus naast Markkleeberg in Leipzig. Mogelijks is die interessanter voor beginners.

  Als ik een tip mag geven: als je de cursus in Leipzig wil volgen, oefen nog zoveel je kunt op voorhand want het niveau op die wildwaterbaan is erg hoog (klasse III/III+). Ik vrees Peter en vooral Debbie, dat jullie techniek/ervaring nog niet voldoende is om veel uit die cursus te halen op dit moment en dat zou zonde zijn voor het geld. Vorig jaar was ik de enige uit de hele groep die voldoende ervaring had om het niveau nipt aan te kunnen. De rest van de groep kiepte telkens hopeloos om op de eerste of tweede stroomversnelling op de baan en leerde dus eigenlijk niks bij. Eén koppel hield er al na een dik uur mee op op zaterdag en keerde zondag alweer huiswaarts. Zij hadden pas hun packrafts aangekocht en dachten met hun eerste peddelslagen op de wildwaterbaan het allemaal met gemak aan te zullen leren. Vergeet het dus maar.

  Misschien dus geen slecht idee denk ik, als er interesse is in Leipzig, om een cursusdatum zo laat mogelijk te kiezen en op voorhand eens te Arras te oefenen in Frankrijk (klasse II). De baan nabij Rotterdam is klasse IV en de moeilijkste in Europa, dus helemaal geen optie. Dat niveau ga je ook nooit opzoeken met een packraft in werkelijkheid of het zou voor de sport zijn.

  Ik vertrek zelf over 2 weken op een lange trektocht en heb dus ni echt de tijd om eventueel iets te regelen, maar als iemand zich geroepen voelt om ergens later dit voorjaar of komende zomer een groepsevenement te Arras op poten te zetten, dat zou altijd tof zijn.

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Ik heb Sven van Packrafting-Store intussen gevraagd of hij de data van de cursussen eventueel al zou willen meedelen en om meer info ivm de nieuwe locatie. Zo kunnen we 4 maart wanneer de inschrijvingen geopend worden, meteen inschrijven met grootste kans dat we als groep op zelfde cursusweekend zitten. Ik hou jullie op de hoogte.

  Nog andere mensen die mee willen, laat maar horen. Zelfs eventueel mensen zonder packraft kunnen mee als je je packraft ginder huurt.

  veerle
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 116

  Als jullie naar Arras gaan, ben ik ook geïnteresseerd.

  Weet niet of ik genoeg tijd ga hebben om te oefenen om al Leipzigwaardig te zijn.

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Al reactie gekregen. Niet zo goed nieuws. 66% van de cursussen zijn al volzet!!!

  Omdat het niveau vorig jaar te hoog was voor beginners heeft men de cursussen dit jaar in 3 categorieën opgedeeld.
  Niveau A: classe II voor beginners (2 cursussen te Markleeberg en 3 op de Lech in Oostenrijk).
  Niveau B: Classe III voor gevorderden (te Markleeberg).
  Niveau C: Classe IV voor de ervaren wildwater packrafter (te Markleeberg, deelnemen aan eerdere cursus niveau B vereist).

  Slechts volgende data zijn nog open:

  Markkleeberg (telkens slechts één dag):
  13 juli: niveau C (nog 5 plaatsen)
  21 september: niveau B (nog 5 plaatsen)
  Prijs: 99€

  Lechtal & Imsterschlucht, Oostenrijk (alles niveau A):
  26-27 juli (nog 5 plaatsen)
  16-17 augustus (nog 7 plaatsen)
  Prijs: 119€

  ———————–

  Voor 13 juli ben ik wel te vinden, maar vrees dat ik voor niveau C dan niemand mee krijg. :-/ De cursussen in Oostenrijk zijn interessant om er een trektocht bij aan te breien natuurlijk. Daar wel interesse voor en ik denk voor iedereen hier interessant gezien slechts niveau A.

  Snel beslissen dus want er worden dus blijkbaar al inschrijvingen aangenomen voordat de cursussen online staan!

  PeterC
  Deelnemer
  Aantal berichten: 23

  21-  22 juni  kon ik . maar  als  dat  al  vol zit……   de  andere dagen   zijn ofwel onmogelijk , of  moeilijk voor me. Dat moet  jullie niet tegenhouden uiteraard.

  Ik denk anders  zoals je  voorstelde om eens  te  kijken wat er in Arras te  forceren is . Bedankt  voor de tip en de info.  Ik heb  een mailtje  gestuurd. Als er  nieuws is uit  die hoek laat ik wat  weten.  groeten peter.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Bedankt, Peter. Zoiets zal meer mensen interesseren wegens dichter bij huis. Ik ga me focussen op gewoon veel ervaring opdoen dit jaar. Begin mei trekken we naar de Tarn en Ardèche (als de condities het toelaten).

   

  LFone
  Deelnemer
  Aantal berichten: 151

  Richting Arras hebben wij ook wel interesse om ons hierbij aan te sluiten! (2 personen)

  Wat niveau betreft hebben we in de packrafts zo’n beetje II+ ervaring. Met wildwater kajak cursus gedaan t/m niveau III.

  PeterC
  Deelnemer
  Aantal berichten: 23

  ik heb al  wat info voor arras maar er  zijn nog  enkele  onduidelijkheden.   ik verwacht  jullie  snel de  volledige  uitleg  te  kunnen doen .  groeten peter.

  PeterC
  Deelnemer
  Aantal berichten: 23

  Ok ik heb het wat laten liggen …
  Wat ben ik te weten gekomen: dit is de site “Base Nautique Municipale Saint Laurent-Blangy “ http://eauxvivesslb.free.fr/
  Per persoon betaalt men 6,8€ toegangsgeld voor 3u
  De wildwaterbaan ligt naast een rivier waar men water aftapt voor de werking van de baan . Dit volstaat niet om de boel draaiende te houden. Afhankelijk van het debiet van de rivier en het gewenste baandebiet kan men tot 6 pompen bijschakelen. Momenteel zou men aan 1 à 2 pompen genoeg hebben..?
  Men betaalt per groep 13.8€ /pomp /uur
  Op aanvraag schakelt men pompen bij in .
  De pompen worden opgestart 15min voor men binnen mag tenzij men anders vraagt. (Waarom is me nog niet duidelijk. )
  Als men een lesgever mee wenst, betaalt men 30 à 36.7€ per persoon. Afhankelijk van het aantal personen. Een les is 1.5u
  Je moet een vest hebben met keuring CE ISO 12402-5. Op aanvraag (op voorhand ) kun je dit daar ook huren bij de club.
  Wil je de baan exclusief voor uw groep kan dit ook
  Volgens Joeri zijn ervaring in Duitsland zijn andere kajaks , kano’s en kleinen raften op de baan geen probleem, maar als er grote rafts bij komen geeft dit geen veilig gevoel aangezien die je gewoon pletten tussen obstakels en hun raft….?
  De baan kun je exclusief krijgen voor je groep a A 200€ /1u Of 333€ / 2u. Hier zijn de pompen en het ingangsgeld voor 5 personen inbegrepen (ik veronderstel ongeacht het aantal pompen) Ben je met meer , betalen de extra personen elk 6.8€ bij.
  Voor data moet je gewoon zelf wat voorstellen en dan bekijken ze de beschikbaarheid.
  Wie heeft er interesse en voor wat? laat maar weten dan stellen we een doodle op om een datum te pinnen.
  Groeten peter

  veerle
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 116

  Peter,

  Heb je enig idee van welke periode je zou willen gaan?

  Zijn er al kandidaten?

  Momenteel heb ik nog geen spraydeck en dat kost een paar weken tijd om dat te laten aanbrengen…

   

  PeterC
  Deelnemer
  Aantal berichten: 23

  We  hebben eindelijk iets vast gelegd.  21 juni 10u met 1.5u les er bij. Desondanks   de oorspronkelijke  interesse   zijn we nog  maar met 2.  Maar  nu het  wat concreter wordt hoop ik dat  we nog  wat  packrafters  mee krijgen.  We  sluiten aan bij een groep  van 13 personen.  In de namiddag  zal er ook nog  wel een groep  komen  waarbij we kunnen aansluiten. (zonder les. ) De prijs  van de pompen  worden  gedeeld   door  gans   de  groep dus  dat  gaat  reuze  meevallen.  Het is  nog  lang  maar  ik heb  er in ieder  geval al zin in .

  wie nog?

  pe

   

  the_tiger
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  Dit zou mij eventueel ook interesseren.

  PeterC
  Deelnemer
  Aantal berichten: 23

  Ok  top!  Bel maar eens  om dit even te bespreken.   0478 240 134

  Groeten Peter

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 35)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.