HOME FORUM Materiaal en techniek Water zuiveren in de Pyreneeën

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • mtbbart
  Moderator
  Aantal berichten: 16

  Hallo,

  Voor onze trektocht ben ik op zoek naar een manier om water van bergbeekjes te zuiveren om te kunnen drinken. Ik ben in de AS Adventure gaan vragen naar Micropur, maar blijkbaar is dat prdocut niet meer te krijgen. Klopt dit ? Welke andere producten kan ik dan wel gebruiken en waar zijn ze te krijgen ?

  Belangrijk : het moet ook geschikt zijn voor mijn kindjes (9-7 jaar).

  Peter
  Deelnemer
  Aantal berichten: 41

  Ik heb de Sawyer waterfilter en wreed content van.

  Filmpje op http://www.dayhiker.be/index.php/14-statte-sawe

  Meer info? Laat maar komen.

  P1

  toon
  Deelnemer
  Aantal berichten: 136

  Nog niet zo lang geleden kon ik aan Micropur Forte geraken in de K2 in Antwerpen en sowieso vind je dat in online stores. Mee bestellen als je andere spullen koopt. Als je de verhoudingen respecteert (niet minder dan 1l per tabletje) valt de smaak best wel mee. Als je hoog genoeg water neemt, heb je dit alles misschien wel niet nodig.
  Micropur voor kinderen? Geen ervaring, geen idee…

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Micropur forte vind je nog wel bij gespecialiseerde buitensportzaken (bv de Berghut) alsook gewoon bij de apotheek bij jou in het dorp (eventueel op bestelling). Bij AS Adventure zal je het niet vinden. Daar zal men je Hadex willen proberen aan de hand te doen, wat een zeer sterke chloorsmaak aan het water geeft en inderdaad zelf ook al eens het foefje te horen gekregen van een verkoper in AS Adventure dat Micropur in België niet meer te krijgen zou zijn. Verkopers niet te snel geloven en al zeker niet deze in AS Adventure. 😉

  Mathieu Serruys
  Deelnemer
  Aantal berichten: 37

  Deze week nog micropur forte gekocht in de avventura. verkoper vertelde me dat hij ze eigenlijk niet meer mag verkopen omdat er een CE te weinig opstaat (ofzoiets). Ik weet niet wat er waar van is, maar daar kun je dus nog micropur forte kopen. Ik ga overigens ook naar de Pyreneeën hiermee.

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Bart,
  Basecamp in Nijlen zal het waarschijnlijk ook hebben.
  Verder zijn jouw dagen niet zo lang.
  De hoeveelheid water die je mee moet nemen per dag zal nogal meevallen.
  Bij de hut kan je je gewoon bevoorraden.
  Je zou de data van micro pur nog eens na kunnen lezen maar ik voorzie geen schade voor de kinderen.Respecteer wel de wachttijd zodat het water ook genoeg tijd heeft om de chloorsmaak te laten verdwijnen.
  De aluminium “uitdruk” folie langs de achterkant is flinterdun en durft wel eens te scheuren
  (als de strips los in de opbergzak zitten waar nog ander klein gerief in zit)
  zodat de tabletten in contact met de lucht komen en na lange tijd ‘uit elkaar’ vallen. Meestal plak ik een extra laagje tape tegen de achterkant om scheuren te vermijden.

  mtbbart
  Moderator
  Aantal berichten: 16

  Hallo allemaal,

  Bedankt voor de tips. In de Kampeerder in Antwerpen heb ik een doosje Micropur forte (snellere werking) kunnen aankopen. Volgens de dame  van de winkel ontbreekt dit produkt op dit moment één of ander Europees certifikaat waardoor het maar beperkt te verkrijgen is. Volgend jaar zou dit normaal terug in orde moeten zijn.

  MTBBart.

  Peter
  Deelnemer
  Aantal berichten: 41

  Niemand die de Sawyer waterfilter gebruikt? Dat ding is zonder chloor, zonder chemische toevoeging, gewoon microcleaning. Echt eens de moeite om te overwegen denk ik.

   

  P1

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  De chloorsmaak van Micropur forte valt erg mee naar mijn persoonlijke mening en als je wil kan je die smaak zelfs helemaal elimineren met wat antichlorine druppeltjes.

  De Sawyer filter is inderdaad fantastisch spul en wordt voornamelijk handig als je niet graag de inwerktijd van Micropur wilt uitzitten.

  Ahmed
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Overtuigd gebruiker van de Sawyer Gravity Filter!

  Nadat mijn 10-jarig zoontje besliste om water, gezuiverd door Micropur Forte, ‘bweikes’ te vinden, heb ik de vraag mbt een alternatief gesteld aan ‘het Forum’.

  De verschillende ‘gebruikers’-meningen hebben mij ertoe gebracht om de Sawyer Gravity Filter aan te schaffen.

  Ik gebruik hem op een 3L-camelbag van Deuter…and it fits!  De doorlooptijd van het water is echt verwaarloosbaar enneuh…mijn zoontje vindt het lekker water! 😉

  zergaloth
  Deelnemer
  Aantal berichten: 10

  Ik ben al zeven jaren richting de Pyreneeën getrokken en heb er werkelijk nooit moeite gehad om aan drinkbaar water te geraken. De bronnen zijn goed aangeduid, drinkbekkens hebben vaak vermelding of ze drinkbaar zijn of niet, de bevolking schenkt je drinkfles graag terug vol in ruil voor een praatje over het weer en de (bemande/onbemande) hutten zijn talrijk en zo goed als altijd (zeker de bemande) in de buurt van een drinkwater-plek. Ze kunnen je steeds ook inlichten over mogelijke waterpunten op je volgende dag-etappe. Ik zou me er werkelijk geen zorgen maken.

  Vermijd het drinken van beekjes, maar als je niet anders kan, doe dit dan enkel waar het water goed stroomt en op redelijke hoogte. Drink er sowieso nooit liters van. Of kook het.

   

  DaemonAngel
  Deelnemer
  Aantal berichten: 186

  Dzjow, dat AS ze niet meer verkoopt heeft er volgens mij mee te maken dat dit verboden is in NL en de AS ook naar Nederland verscheept. Ze hebben dus gewoon gekozen voor een gamma dat overal heen mag ipv land restricties toe te voegen. Ik weet dat ze het op een bepaald moment wel hadden want kreeg het plots in de bus van de AS. Een soort van vreemde nabestelling. 1 van de meer ervaren verkopers wist dit ook gewoon dat ze het niet hadden en verwees gewoon vriendelijk naar de K2 . Hadex gaat ook werken dus vind het niet storend dat AS dit verkoopt en promoot. Meeste die het daar halen gaan het meenemen als backup. Als je ergens heen gaat waar je echt gaat zuiveren ben je meestal wat meer ervaren en weet je ook specifiek wat je wilt.

  Even een vb van een site die dit vroeger had: Tot onze spijt mogen we de varianten van Micropur Forte tijdelijk niet verkopen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Het zijn Biocyden waarvoor een Nederlands erkenningsnummer vereist is. We zijn met Katadyn bezig om deze te verkrijgen, zodra het erkenningsnummer is toegekend worden de producten weer als voorradig weergegeven.

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.