HOME FORUM Wandelgebieden Wandelvakantie in Zweden

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Joeridecocker
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Goeiedag

  Ik ben samen met een vriend op zoek naar een wandelvakantie in Zweden. Wij zijn beiden nog nooit in Zweden geweest dus zijn niet echt op de hoogte van de mogelijke routes. We hebben al wat wandelervaring opgedaan in Schotland, Ierland, Franse Alpen,…. We hebben een weekje de tijd voor deze route dus op zoek naar iets ongeveer 150 km. Liefst zou dit in de buurt zijn van Stockholm aangezien onze vlucht daar zou landen. Zijn er mensen die weet hebben van routes die aan deze criteria voldoen, alle tips zijn welkom! 🙂

  Bedankt!
  Joeri

  Yanick
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 23

  Joeri,

   

  In Zweden heb je niet veel meer nodig dan een kaart en zicht op enkele bevoorradingsplekken. Een route die wel wat N ligt dan Stockholm maar van daaruit ook bereikbaar is met het openbaar vervoer is de Hoge Kusten (The High Coast Trail (Höga Kustenleden) ~ 146 km). Als je hier even op google naar kijkt zal je vlotjes de nodige info kunnen vinden.

  Vergeet ook niet de Landenpagina’s even te bekijken. Daarop kan je ook heel wat inspiratie vinden.

   

  https://forum.hikingadvisor.be/zweden/

   

  Veel plezier en have a safe trip!

   

  Yanick

  Lievenv
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Ik heb het noordelijke deel van de Kungsleden gedaan, van Abisko tot Kvikjokk. Allesbehalve dicht bij Stockholm maar de nachttrein brengt je zeer comfortabel tot Abisko.

  Deze wandeling is uitermate goed bewegwijzerd, loopt door prachtige toendra en taiga landschappen, en is niet gevaarlijk. Her en der moet je via ijzeren bruggen rivieren oversteken en een drietal keren moet je meer overroeien. Bruggen en roeiboten worden eind september weggenomen. Langs de route staan berghutten van de Zweedse bergsportfederatie en in sommige kan je bescheiden proviand kopen. Wij hadden van thuis diepvriesmaaltijden, instantkoffie en soep mee, de rest kan je daar kopen.

  Een absolute aanrader.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.