HOME FORUM Materiaal en techniek Wandelrouteplanner voor de Verenigde Staten

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Hallo iedereen,

  Ik ben een 7-daagse trekking aan het uitstippelen in de regio van Maroon Bells en voor mijn eigen gemak ben ik op zoek naar een soort routeplanner waarmee ik makkelijk afstanden en hoogtemeters kan maken via Basecamp (dus op basis van gratis online te downloaden kaarten) of via een online routeplanner zoals Alpenvereinaktiv. Iemand tips? Ik heb geen smartphone dus ik zoek een desktopoplossing.

  Groeten,

  Debbie

  nordschleife
  Deelnemer
  Aantal berichten: 17

  Dit is toch gewoon mogelijk met de alpenvereinaktiv/outdooractive planner.

  Anders Caltopo.com.

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Debbie,

  Zoek gratis online USGS topo maps die je rechtstreeks in Basecamp kunt laden, bv hier.

  Andere gemakkelijke optie is werken met Google Earth Pro. De USGS topomaps van de hele VS zijn gratis in te laden in GE via verschillende bronnen, bv deze. Tracks zijn gemakkelijk over te dragen naar GPS of Basecamp met online kml to gpx converter.

  En zoals hierboven reeds vermeld is Caltopo ook nogal populair (maar wat minder praktisch naar mijn mening).

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Bedankt voor de heel goeie tips, mannen. Ik ga ermee aan de slag.

  Serrel
  Deelnemer
  Aantal berichten: 75

  Op http://garmin.openstreetmap.nl/http://www.gmaptool.eu/en/content/usa-osm-topo-routable en http://www.raumbezug.eu/osm-garmin_en.htm

  kan je kaarten van de USA en Canada downloaden die “routeerbaar” zijn.

  De kaart van gmaptool geeft aan “25m contours lines” te bevatten, maar als die in een apparte layer zitten zoals bij de Opentopo kaart heb je daar in Basecamp niks aan.

  via garmin.openstreetmap.nl kan je in de 3de rij “choose predefined country” in de vierde drop down “north America” de staat kiezen waarvan je de map wenst (kleiner kaarten die je toestel minder vertragen).

  Deze kaarten zijn routeerbaar en je kan  met de “new route” functie in elk geval een route uitstippelen. Als de kaart inclusief contourlines is geeft de route ook het hoogte profiel.

  Als je via de Basecamp “New Route” functie een route creeert leert mijn ervaring dat je wel met een foutmarge in de afstand moet rekening houden.  Een route van 15 km in de bergen kan makkelijk 16 km of meer in de praktijk zijn (in de praktijk vastgesteld door de tracklog nadien te vergelijken met de route). Wel met een wandelgps en niet met een fietsgps want die logt standard minder trackpunten.

   

  De OpenMTB USA map kan je enkel downloaden met een “premium” account. Dan kan je ook de countourlines downloaden, maar deze staan dan in een aparte laag. Voor de GSM unit is dat ok, Basecamp kan (voor zover mij bekend) geen data in een route verwerken die in verschillende lagen zit (vector data uit de kaartlaag en de hoogte uit de contour lag)

   

  Als geen van de kaarten “elevation data” bevat kan je via een omweg met de “JaVaWa RTWtool” elevation data aan de trackpunten van de track toevoegen. Hiervoor moet je die tool downloaden en installeren, je track uit Basecamp exporteren, in de tool importeren en bij het exporteren aangeven dat je elevation data wil toevoegen. Voor Europa zal de tool zelf de DEM data gaan downloaden, voor de USA moet je deze vooraf downloaden via http://www.javawa.nl/srtm/index.php?lang=en.

  Als je vervolgens de track terug oplaad in Basecamp of je GPS kan je het hoogteprofiel van de track bekijken.

   

   

   

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.