HOME FORUM Wandelgebieden Wandelen van slaapplaats naar slaapplaats in België

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Greet
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Dag iedereen,

   

  Ik ben Greet, 39, en van plan om binnenkort een rondtripje met de rugzak te maken van een 4-tal dagen ‘ergens in België’. Niet zo geweldig avontuurlijk, maar ik wil er gewoon even wandelend uit zijn. Bedoeling is dagelijks zo’n 20 km af te leggen en de overige tijd te spenderen aan genieten van de plek waar ik ben aanbeland. En die plek heeft liefst iets wat op een bed lijkt, maar liever geen hotels. Jeugdherbergen liggen dan weer meer dan 20 km uit elkaar. Kan iemand tips geven?

   

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Greet,

  welkom hier.

  Ik ga voor de duidelijkheid je vraag in de rubriek “wandelgebieden” zetten. Ik begrijp uit je vraagstelling dat dit een eerder nieuwe wereld is die je wil verkennen. Corrigeer mij als dat niet zo is. De meest simpele weg lijkt mij om je te baseren op het wandelknooppuntnetwerk. Eerst begint te zoeken naar bed en breakfast plekken of evt de diverse trekkershutten (die vooral op campings te vinden zijn). Ze in kaart brengen om van daaruit via knooppunten een route uit te zetten. https://www.wandelknooppunt.be/logeren-in-bed-and-breakfast

  Wat meer voorbereiding komt er kijken bij het plannen over een bestaande GR-route. Zie bv op http://www.trekkings.be/ voor wat ideeën van mogelijke routes. Net over de grens: http://www.trekkings.be/krijtlandpad.html is best een vriendelijke streek. Via google kan je ook andere bed en breakfast plekken opzoeken.

  Of je zoekt via commerciële organisaties naar mogelijkheden. Een voorbeeld

  https://www.andersreizen.be/nl/Reis-Detail/Individueel/19BE5TAA.aspx

  caersbart
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 108
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.