HOME FORUM Wandelgebieden uitdagende 2-3 daagse tocht

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • silke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  Hallo,

  Wij zouden graag een 2-3 daagse tocht doen in de paasvakantie.

  We hebben al een aantal tochten in de Ardennen/ Luxemburg gedaan  (Mullerthal trail, GR16, GR 57, GR 571,… ) maar zijn  op zoek naar meer uitdagende tochten.

  Vermits maar 1 iemand met een auto kan rijden zoeken we iets op max 4u van Antwerpen rijden of bereikbaar met openbaar vervoer.

  Hopelijk weten jullie wat leuke tochten

  Alvast bedankt,

  Silke

  Arne L.
  Deelnemer
  Aantal berichten: 134

  Wat versta je onder ‘meer uitdagend’? Meer hoogtemeters?

  silke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  Dat mogen meer hoogtemeters zijn , maar ook meer klauteren/klimmen, moeilijker terrein,…

  Meer uitdagend in alle aspecten dus 😉

  Arne L.
  Deelnemer
  Aantal berichten: 134

  Aangezien je al een groot stuk van de Ardennen achter de rug hebt, zijn er niet meer zoveel verassingen.

  Als je wat meer uitdagend terrein wil, moet je al snel naar de Vogezen of het Zwarte Woud. Maar daar ligt wel nogal wat sneeuw & dat is buiten je vooropgestelde afstand (reken op een goeie 6 uren rijden naar de Vogezen).

  Engeland (Lake/Peak-district) of Wales (Snowdonia) zijn ook een goede opties op dit moment, maar wederom probleem met afstand.

  Je zou uitdagend ook op een andere manier kunnen doen: een stuk meer kilometers op één dag. Misschien kan je dan eens het Eisleck Trail bekijken. 105 km; een fijne uitdaging op 3 dagen. Bevat ook de nodige hoogtemeters.

  http://www.trekkings.be/escapardenne.htm

  Arvid
  Deelnemer
  Aantal berichten: 87

  Je zou (in de bibliotheek) op zoek kunnen gaan naar het boek “Avontuurlijke wandelingen in de Ardennen” van Ludo van Lindt, uitgegeven door Lannoo (of zoek de pdf op het web). Het boekje is al oud, dus de beschrijvingen proberen te volgen is waarschijnlijk al een uitdaging op zich.

  Een vijftal jaar geleden kwam Gert Sonck op de proppen met een boek onder dezelfde naam: http://www.avontuurlijkwandelen.be/gids.html.

  Je zou verschillende wandelingen uit deze boekjes kunnen verbinden met stukken GR, of eigen routes om zo tot een 3-daagse te komen…

  Woubeir
  Deelnemer
  Aantal berichten: 773

  Dat boek van Ludo Van Lint bevat hele mooie wandelingen, maar ze inderdaad zomaar volgen, kan soms wel eens heel lastig worden omdat bvb. stukken zijn afgezet en/of privé zijn geworden.

  Arvid
  Deelnemer
  Aantal berichten: 87

  Was dat niet net de reden waarom het boek uit de handel werd genomen/niet meer herdrukt? Omdat veel routes over privéterrein liepen, zonder toestemming van de eigenaars?

  Woubeir
  Deelnemer
  Aantal berichten: 773

  Zou inderdaad de reden kunnen geweest zijn.

  Nu, mits wat zoeken en nadenken, konden wij bijna altijd wel het belangrijkste deel van de wandelingen doen. Dat was al een hele tijd na de laatste druk, maar ondertussen ook wel minstens 7 jaar geleden en dus geen idee hoe het sindsdien nog veranderd is.

  silke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  bedankt voor de tips!

  Ik zal is op zoek gaan naar die boekjes.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.