HOME FORUM Wandelgebieden Tweedaagse in Wallonië

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Andes
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Beste,

  Ik heb de opdracht gekregen om een tweedaagse dwars door de bossen te organiseren samen met enkele vrienden het eerste weekend van december. We zouden dit graag met de trein doen. Ik heb alvast een lijst met GR routes gevonden waarlangs we zouden kunnen wandelen (http://www.grsentiers.org/grtrain.htm). Alleen is het voor mij niet duidelijk welke GR het meest geschikt zou zijn om via deze weg voor twee dagen de bossen in te trekken. Daarnaast zal ik ook moeten nagaan of op dat moment het bos niet gesloten wordt voor de jacht. Geen gemakkelijke opdracht lijkt me . Dus alle tip hieromtrent zijn welkom.

  ALvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,

  Christophe

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Hey Christophe, welkom op de site. 🙂

  Op deze site onder https://forum.hikingadvisor.be/2012/02/18/wandelgebieden-in-wallonie/ veel inspiratie. Er is een korte introductie per wandelgebied en een heleboel links naar verslagen. Een deel van hen vind je ook rechtstreeks op mijn blog (http://debbiestochten.wordpress.com/belgie/) en die van Luc Selleslagh (http://www.trekkings.be). Geen enkele GR gaat enkel maar door bos, men tracht de route vaak zo afwisselend mogelijk te maken. Hoe zuidelijker je gaat, hoe meer bos je uiteraard tegenkomt. Je kan uiteraard ook zelf een route uitstippelen maar dan moet je overweg kunnen met kaart en kompas.

  De jacht is zeker iets om mee rekening te houden. Ook GR-routes kunnen afgesloten zijn. Er zit niets anders op dan de Waalse buitendiensten van natuur en bos te contacteren (via email of telefoon). Soms zijn ook lokale toerismebureaus op de hoogte. Meer info op https://forum.hikingadvisor.be/2012/02/18/jacht-in-belgie/.

  Als je verder nog praktische vragen hebt, laat gerust horen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.