HOME FORUM Wandelgebieden Tweedaagse Ardennen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • JanD
  Deelnemer
  Aantal berichten: 5

  Goeiemorgen iedereen,

  Vorig jaar hebben wij een tweedaagse gedaan met enkel vrienden in de ardennen, het Parc Naturel des Deux Ourthes om specifiek te zijn. Aangezien de wandeling zelf ons meegevallen is zouden wij dit graag opnieuw doen. Weliswaar een ander parkour. Nu is enkel de overnachting ons niet zo goed bevallen, we waren van plan om te overnachten op een bivakzone rondom het parkour. Toen we aankwamen na een lange dag wandelen bleek de bivakzone vol te zitten met jongeren die er gingen kamperen/drinken/feesten. Zijn dan noodgedwongen gaan wildkamperen wat ons ook niet bevallen is aangezien we savonds laat nog bezoek hebben gehad van de terrein eigenaar.

  Dit jaar zouden we dus graag vooraf op een kamping onze tent opzetten en dan van daaruit onze tochten doen. Zijn er hier mensen die tips hebben? Het plan is om zaterdagochtend te vertrekken en zondagavond terug huiswaarts te keren. En moest het bereikbaar zijn met het openbaar vervoer zie ik dit als pluspunt, maar zeker geen verplichting.

  Groeten, Jan

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  In het voorjaar zijn we met HA een bivaktocht gaan doen. Geslapen op volgende camping (niet iedere camping is open in de wintermaanden)

  http://www.campingchaletweekend.be/#home

  Aardige accommodatie en even aardige eigenares.

  Verslag van toen:https://forum.hikingadvisor.be/2018/02/09/een-niet-zo-winterse-bivaktocht/

  Ik denk dat er ook rustige bivakzones te vinden zijn. Evt een in vlaanderen kiezen om je geen zorgen te moeten maken van afgesloten gebieden omwille van de jacht?

  FrankB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 231

  Triest dat die jacht bij jullie zo’n probleem is…   maar was die visite van de terrein eigenaar ook zo’n probleem? was die van het bivakterrein… of heb je een boer niet gevraagd? Dit klinkt als problemen maken die te vermijden zijn. Last van feesten? Tja… bel dan van tevoren op of er een jongerenfestival is…. of loop naar een boer….

  FrankB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 231

  en voor een overnachting met vrienden zijn er verschillende mogelijkheden…. wel zo leuk bij regen om een caravan of huisje te hebben om gezellig bezig te zijn… buiten het seizoen goedkoop (ik ken een caravan bij La Roche naast de rivier, perfecte plek)… en die regen bij het wandelen maakt dan niets meer uit… 1 overnachting maar…. waar heb je t over? Bovendien: die ene nacht met vrienden… zak je dan niet door en heb je dan last van een jongerenfeest naast je? Als je rust in natuurlijke omgeving zoekt…. zoek en ge zult vinden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.