HOME FORUM Wandelgebieden trektocht met 4 vriendinnen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Febe Baekelandt
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  hallo

  Wij zijn 4 vriendinnen van 18 jaar uit Brugge die deze zomer graag een trektocht zouden maken (periode eind augustus – begin september). We zijn momenteel aan het zoeken op het internet naar mogelijke routes, maar we vinden het heel moeilijk om iets te vinden. We hebben dit namelijk nog nooit zelf gedaan. Het is  niet zo dat we geen enkele ervaring hebben. Zo zijn we bv met 2 die in de scouts zitten dus we weten wel wat het inhoud.
  Graag zouden we ongeveer 4 à 5 dagen willen trekken, ergens in Frankrijk of de Ardennen, niet te ver weg van huis en mooi weer is altijd leuk meegenomen. Het zou handig zijn als er routes bestaan rond deze bestemming  die al voor ons uitgestippeld zijn. Ook zou het de bedoeling zijn dat we overnachten in een tent op een camping, dus een echte trektocht met alles erop en eraan.
  Het zou heel aangenaam zijn als we hierbij enkele interessante tips omtrent routes en slaapplaatsen kunnen krijgen.
  Alvast bedankt.
  Febe, Marjolein, Laura & Nienke

  Yanick
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 23

  Dag dames,

   

  Op deze site ga je heel wat info kunnen vinden bij reisverslagen (bestemmingen, concrete routes en een zicht op de foto’s die bij de bestemmingen horen) of bij tips & tricks (ifv het plannen van jullie tocht).

  Als je snel alles wilt kortsluiten kan je best deelnemen aan het lenteontmoetingsweekend van Hiking Advisor, daar komen ervaren en minder ervaren hikers bijeen en de rode draad in de gesprekken tussen de deelnemers is dan ook vaak “wat is je volgende bestemming”. Je kan er veel leren van andere hikers (qua bestemmingen, slaapplekken enz.) maar ook proeven van workshops.

  https://forum.hikingadvisor.be/kalender/lenteontmoeting/

  Groeten!

  oskar
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  gr 571

  Serrel
  Deelnemer
  Aantal berichten: 75

  Misschien toch proberen iets beter te beschrijven wat jullie nog haalbaar vinden.

  ergens in Frankrijk of de Ardennen

  Zoals je wel weet is Frankrijk groot… ,maar kan je voor +/- 50 € met het vliegtuig of trein in Nice geraken…

  Eind augustus-begin September kan het al aardig fris zijn in de Ardennen/Luxemburg/Eifel/vogezen (s’nachts vriezen als je pech hebt), in zuid Frankrijk zal je nog +20° hebben overdag en zal je al hoog moeten gaan om last te hebben van vriestemperaturen s’nachts.

  dat we overnachten in een tent op een camping

  Ga je zelf eten meenemen en koken? verwacht je ter plaatse eten te kunnen inkopen en klaarmaken? of ga je uit eten

  Als je niet goed bent in kaartlezen en orienteren is een GR route het meest aangewezen. De populaire zijn goed tot zeer goed gemarkeerd. Een goede kaart en tocht planning is evenwel onontbeerlijk.

  Oostkantons: er is pas een nieuwe publicatie voor “wandel- en trekking-tochten met of zonder bagage”. Kijk eens op https://www.eastbelgium.com/nl/actueel/article/2017/02/nieuwe-aanbiedingen-voor-wandel-en-trekking-tochten-met-of-zonder-bagage  Onderaan staat een link naar een kaart met all GR routes  die de region kruisen (GR 563, GR 573, GR15, GR 56, GR 5)

  In Luxemburg kan je eens kijken naar naar de Müllerthal Trail (heeft één van mijn dochters met vriendinnen gedaan toen ze 19 was, wel in juli). Mits wat plannen kan je steeds slapen op een camping en hoef je niet met voeding of veel water te sleuren.

  In zuid/oost Frankrijk zou je een stuk van de GR52A kunnen doen. De GR52A is een alternatief voor de GR52, maar blijft meer in de dalen en dichter bij de “bewoonde wereld” en mits planning kan je steeds even afwijken en op een camping gaan slapen. Elk dorp heeft daar wel één of meer campings (wel niet allemaal even luxueus). Met de trein of het vliegtuig naar Nice, daar met de lokale of “Rando”  bus (max. 3 €) naar St Dalmas de Valdeblore en dan wandelen tot Sospel. Daar kan je terug de bus nemen naar Nice. Een pak avontuurlijker, maar nog haalbaar voor 4 avonturiers  in 5 dagen.

  Tussen zuid Frankrijk en Luxemburg zijn er nog tientallen andere mogelijkheden, te veel om op te noemen.

  Ineens 5 dagen gaan trekken met een tent en op campings slapen mag je wel niet onderschatten. Na die 5 dagen ga je wel weten of jullie 4 hechte vriendinnen zijn.

  Steeds het weerbericht in de gaten houden en desnoods een rustdag nemen.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Ik ben op die leeftijd zelf begonnen met hiken en er ook met enkele vriendinnen op uit getrokken. Zoek het niet te ver, in België vind je al enkele mooie routes vb. de GR57 of de Escapardenne Trail. Ook bivakzone.be kan inspiratie bieden. Koop een topogids en trek er gewoon op uit!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.