HOME FORUM Wandelgebieden Tour des Aiguilles Rouges (TAR)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Laure
  Deelnemer
  Aantal berichten: 18

  Dag mede-hikers,

  We plannen in juni of juli een trektochtje in de buurt van Chamonix, namelijk in de Résèrve des Aiguilles Rouges. We vonden wel wat info op het net (bij Steve bv: http://patagoniandreams.com/2013/12/11/we-need-to-step-out-once-in-a-while/) en in de “Mont Blanc Walks – Cicerone en twee wandelkaarten, maar toch hadden we graag jullie mening gehoord rond bepaalde zaken waar we nog rond twijfelen…

  1. Periode:

  We twijfelen nog tussen de periode van 16-20 juni  of van 11-16 juli.

  Als we in juni gaan moeten we rekening houden met sneeuw op de hogere toppen, en aangezien we graag de Mont Buet beklimmen maar geen echte ervaring hebben met steile sneeuwvlaktes, gebruik pikkel etc … is dit misschien riskant. Een praktische korte opleiding hierrond zou ons 300 € en een hele dag tijd kosten, toch iets teveel van het goede voor ons budget.
  –> Weet iemand te voorspellen hoe technisch de Mont Buet beklimming is (vanuit col de salenton OF vanuit de noordflank) en wat we in juni kunnen verwachten, ook op de rest van het gebied?

  Als we in juli gaan is er misschien minder risico op sneeuwvlaktes, maar dan zitten we mogelijks weer met massa’s volk omwille van de vakantieperiode.
  –> Weet iemand of in in juli veel volk in de résèrve des aiguilles rouges rondtrekt?

  2. Route:

  We voorzien 4 à 5 dagen en zouden ofwel starten vanuit Le Buet ofwel vannuit een routeparking aan Sixt-fer-à-cheval.

  We zien twee mogelijke interessante routes:

  a) Uitgebreid met beklimming Mont Buet vanuit noordkant:

  Le Buet- Lac Blanc – Col du brevent – Refuge du  col d’anterne  – Grande Joux – Fretes du grenier – Mont buet – Le Buet

  b) Iets korter met een heen-en-terug Mont Buet beklimming vanuit Col de salenton:
  Le Buet – Lac Blanc – Col du Brevent – Refuge du  col d’anterne  – Col de Salenton – Mon buet – Col de Salenton – Le Buet

  –> Iemand tips, ideeën of opmerkingen rond de keuze van de te nemen route? Is de noordflank van de Mont Buet te doen? Zijn er andere mooie plekjes die we missen?

  3. Overnachting

  We zouden uiteraard met de tent willen gaan: iemand ervaring met bivakkeren in de regio? Goede plekjes? Verboden plekjes?

  4. Water

  Ik zal ergens dat het water in de reserve des aiguilles rouges niet aan te raden is wegens hoge arsenic gehalte. Iemand ervaring hierrond? Wel of niet filteren?

   

  Alvast bedankt voor jullie input! En in de zomer kan je natuurlijk een uitgebreid verslag verwachten 🙂

   

  Groetjes,

  Laure

  Dries
  Deelnemer
  Aantal berichten: 40

  Hoi Laure,

  ik heb een aantal jaren geleden in augustus er een week rondgetrokken als deel van een groep.

  volgens mij zijn de aiguilles rouges voor het grootste deel Reserve Naturel dus denk dat je er niet zal mogen staan met je tentje…

  Mont Buet hebben wij gedaan zonder sneeuw, was perfect goed te doen als je doseert en wat stapzeker bent. De begeleidster die toen mee was, had het jaar ervoor begin juli nog stevig wat sneeuw gehad en moest haar crampons en zo wel gebruiken… Zal er dus vanaf hangen eind juni hoe snel de sneeuw verdwijnt denk ik.

  Onze toer was Chamonix – Refuge Lac Blanc – Refuge Pierre a Berard (twee nachten met tussenin Mont Buet) – Refuge Moede Anterne (3 nachten met telkens daguitstap in de regio) – Col du brevent (Brevent niet gedaan wegens te veel mist) en vandaar liftje terug naar Chamonix.

  leuke regio met afwisseling tussen groene valleien en rotspartijen. Constant zich op Mt Blanc is een extraatje die het speciaal maakt :-).

  Dries
  Deelnemer
  Aantal berichten: 40

  Ter aanvulling, mijn profielfoto is genomen op de Mt Buet :-).

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.