HOME FORUM Wandelgebieden Tips voor 2015

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • mtbbart
  Moderator
  Aantal berichten: 16

  Beste,

  Ik op zoek naar tips voor onze zomervakantie 2015. Ken je een streek in Oost- of Noord-Europa waar we volgende vakantie vorm zouden kunnen geven :

  – trektocht van 3 tot 5 dagen van hut naar hut (mogelijkheid half pension)

  – rustig en in ’t groen gelegen huurhuis voor gezin voor 2 weken

  – zowel cultuur als natuur en wandel/fietstochten op max 1h rijden van huurhuis

  – afstand van Antwerpen : van 800 tot max 1200 km

  Alvast bedankt voor jullie inspiratie !

  Bart.

  bergkonijn
  Deelnemer
  Aantal berichten: 190

  maps.google.be; zoom in op je woonplaats, zoom uit tot dat de schaal een +/-100km is, afhankelijk van je scherm heb je een 800 a 1200km; pak pen en papier; noteer alle groene vlekken op je scherm. Google die namen. Vogezen, Ardennen, Zwarte woud, Luxemburg klein zwitserland,…

  Limburg; fietsroutenetwerk. Gebruik google.

  Cultuur; Lonely planet, Rough guide, … boeken helpen je verder. Te verkrijgen bij de bv. Connections, AS adventure winkels of op gespecialiseerde sites zoals many maps of de zwerver nl.

  Tevoet, anders reizen, joker, snp,… en dergelijke sites helpen je graag verder met het half pension.

  Inspiratie kan je ook opdoen door de sites van forum leden te onderzoeken; waar ze al geweest zijn etc. Of de reiservaringen op deze site.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  De eerste suggestie van Gerlinde is wat ik ook zou aanraden. Via een routeplanner zie al snel hoe lang je rijdt tot bepaalde bestemmingen. Duitsland, zuidelijk Zweden, Tsjechië, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië behoren tot de mogelijkheden. In de Alpenlanden kan je van hut tot hut wandelen. in zuidelijk Zweden zijn er wellicht ook mogelijkheden om te bivakkeren of in onbemande hutten te slapen en een vuurtje te maken.

  Ik denk dat je zelf moet aanvoelen welk land je op dit moment het meest aantrekt of meest geschikt lijkt voor je gezin. En dan kan je grasduinen op deze site, de website van het land en/of gebied, de reisverslagen van Wegwijzer, reisorganisaties… Logementen regelen is iets voor het laatst, en dat kan je op eigen houtje of met hulp van een toerismebureau ter plaatse.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.