HOME FORUM Stel jezelf voor Thomas

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Thomas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93

  Een introductie nadat ik al een thread heb gepost op het wandelgebieden subforum, the pain, the horror, maar bij deze…
  Geboren in het gezegende jaar des heren ’84, en tijdens mijn jaren bij de scouts langzaam aan geïnteresseerd geraakt in wandelen en trekking. Waar ik in het begin de tochten waarvoor ik fysieke inspanningen moest leveren verafschuwde, is die mening toch stilaan beginnen keren. Na een eerste trekking in Ijsland (2007) volledig verknocht geworden aan trekking en meerdaagse tochten (hoewel Ijsland een hárde leerschool was, met een aantal totaal onverantwoorde en gevaarlijke situaties). In de voorbije jaren altijd tijd proberen vinden voor meerdaagse tochten; Pyreneeën (2008), Maritieme Alpen (2009), Sarek (2010), Kungsleden (2011), en tal van weekend-hikes in de Ardennen en Groothertogdom Luxemburg. Naast trekking zelf ben ik ook wel aanhanger van het bushcraft gebeuren. Beetje wandelen, shelter bouwen, mooi vuurtje ontsteken, whisky’tje erbij, heerlijk!

  Als professionele bezigheid ben ik archeoloog, gespecialiseerd in het Nabije Oosten, en ook wel gemiddeld zo’n 4-5 tal weken per jaar actief in die regio (Jordanië, V.A.E., Azerbeidzjan, Iran,…), altijd interessante ervaringen!
  Hobby’s zijn wat uiteenlopen: fotografie, lopen, fietsen, en musiceren. Helaas weinig tijd de voorbije- en komende maanden wegen renovatie van een huis (St.-Amandsberg, vlakbij Gent)

  Groet,
  Thomas

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Boeiend leven heb je!
  Wat heb je in IJsland dan wel meegemaakt?

  Thomas
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93

  Boeiend leven, valt allemaal wel te relativeren. De meerderheid van de tijd zit ik achter een bureau 😉

  In Ijsland zijn we een beetje te vroeg van de bus gestapt “het ziet er hier best wel cool uit, laten we de chauffeur vragen om ons hier af te zetten”
  Bedoeling was om rond de Hekla te beginnen, maar dus op zo’n 20 kilometer westelijk daarvan aangezet. Heel mooi gebied, waarschijnlijk nog niemand geweest, dat wel. ’s Avonds ongeloofelijk idyllische kampeerplek, lekker geslapen op zacht mos, maar geen water in de buurt. Volgende dag aangezet op de laatste liters water, en begonnen aan klim Hekla. Niet echt klim, eerder kloutertocht tussen de lavablokken en puimstenen, met als summum van onverantwoordelijkheid nauwe richteltjes op een quasi verticale wand in ijs naar boven te geraken. Op 100 meter van de top begon het weer om te slaan, en naar beneden vertrokken, over puimsteenvelden (als bij mirakel, geen gebroken of verstuikte enkels), en cross-country-stijl rechtendoor naar beneden. Eenmaal daar aangekomen, nog steeds geen water (we zaten al enkele uren zonder, dus ook zonder eten). Dan maar een dirttrack gevolgd (“die dingen moeten ergens aankomen, niet?”) richting een rivier (die we in de verre verte hadden zien liggen vanop een top). Uren doorgelopen, bepaald moment het vocht op de regenhoezen van de rugzakken beginnen aflikken om het aangename gevoel van vocht te ervaren. Als bij wonder omstreeks 1u ’s nachts 2 jeeps op die dirttrack die ons gevoerd hebben naar een camping. Gelukkig, want het was nog ca. 20-25 kilometer tussen de plek waar we opgepikt werden en de rivier. Die reis enkel nog maar de paadjes gevolgd erna 🙂

  Leerrijk was het wel allemaal! Soms moet ge eens op uwen bek gaan om te leren zeker? Jeugdig enthousiasme is dus niet altijd even goed. Gelukkig waren we nogal goed in kaartlezen en schieten met kompas.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.