HOME FORUM Materiaal en techniek Terra nova laser competition

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • Jonbox
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Hallo,

  Ik plan een lange voetreis (drie maanden) en ben van plan zo veel als mogelijk te kamperen. Daarom ben ik op zoek naar een zo licht mogelijke tent die toch nog voldoende comfort biedt; zo moet ik droog kunnen koken als het lichtjes regent, moet er nog ruim plaats zijn voor een grote rugzak, wandelschoenen en nog een en ander. Rechtop kunnen zitten is ook wel plezant, ik meet
  1,85 meter. Iemand ervaring met de Terra Nova Laser Competition? Alternatieven?

  Alvast bedankt!

  Jo

  Kevin
  Deelnemer
  Aantal berichten: 28

  Geen ervaring met dat model, maar ze staat wel in promo bij futurumshop. http://www.futurumshop.nl/zoeken/?q=terra+nova Heb er vorige week zelf twee nieuwe neoair’s besteld voor 114€ ipv 150€. Dinsdag rond 19u online besteld en woensdag voormiddag aan de deur geleverd. Gratis levering in België en Nederland en retour garantie…

  Jonbox
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Die neoair ga ik me ook nog aanschaffen, maar voor de tent is kampeermarkt.com nog goedkoper. Maar eigenlijk zou ik ze graag eerst ergens kunnen bekijken.

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Met de Terra Nova Laser Competition heeft Terra Nova lange tijd terug het 1-stoks tunnelprincipe tot op de uitersten gedreven om de lichtst mogelijke tent ter wereld te creeëren. Om destijds een stuk lichter uit te kunnen komen dan de Hilleberg Akto werd daardoor gekozen om het design van de Laser Competition stuk kleiner te laten uitkomen dan dat van de Akto maar desondanks blijft Terra Nova te ruime afmetingen opgeven bij deze tent dan de werkelijke afmetingen. Bedenk dus dat deze tent zelfs net geen 90cm zithoogte haalt onder de nok en dat de ruimte van de vestibule erg smal is. Voorts een tent die bekend staat om veel condensatie te produceren, maar dat hebben al de gelijkaardige tenten met dit design. Bijgeleverde piketten worden te licht bevonden. Naar mijn persoonlijke mening ook een tent die veel te prijzig is voor wat ze biedt. Dat zijn zowat de nadelen van deze tent op een rijtje en als ik zo je vereisten lees en dat je bevriend moet blijven met je tent voor 3 maand aan één stuk denk ik dat je niet zo tevreden zult zijn met deze tent, vooral omwille van de krappe ruimte.

  Als het 1-stoks tunnelprincipe je erg aanstaat en je kunt leven met soms veel condens maar je wil voldoende ruimte denk ik dat de Hilleberg Akto, Exped Vela I UL, Luxe Outdoor Lightwave UL (2-persoons versie met dus heel ruime binnentent maar beperkte vestibule) en misschien nog de Tarptent Scarp 1 (twee kleine vestibules ipv één), betere opties kunnen zijn dan de Laser Competition. Die zijn ruimer en dat zul je dan ook zien in het gewicht. De Vela I heeft verder wel fantastische verluchtingsopties.

  Als je twee wandelstokken mee hebt en je staat open voor andere design vormen denk ik dat de volgende betere opties kunnen zijn. Ze zijn in elk geval nog ruimer dan alles tot dusver genoemd en blijven onder 1kg gewicht.

  Tarptent Notch
  Golite Shangri-La 2
  Six Moon Designs Lunar Solo (LE)
  Six Moon Designs Haven Tarp
  MLD Duomid
  MLD Speedmid
  MLD Trailstar
  Nemo Meta 1
  enz.

  Dat allemaal in combinatie met een bug bivy, lichte ademende bivakzak of de specifiek bijhorend inner net. Elk design heeft ook weer zijn voor en nadelen die je zult moeten zien te achterhalen en tegen elkaar afwegen.

  Zoek foto’s op, reviews, youtube filmpjes van alle opties en bezie wat je aanstaat.

  Jonbox
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik weet weer wat te doen vanavond… Ik neem wel mijn leki’s mee maar heb totaal geen ervaring met dit soort tenten, vind het toch een beetje een raar idee en heb mijn twijfels over stabiliteit enzo. Het is natuurlijk inderdaad zo dat ik drie maand in die tent moet slapen, al zal ik ook geregeld ander onderdak zoeken (voor pelgrims wordt al eens iets extra gedaan ;-)).

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1024

  Ik probeer me een voorstelling te maken van de tocht die je gaat lopen en dan denk ik dat je vermoedelijke heel wat dagen door een ‘warm klimaat’ gaat lopen.
  Zou om die reden ook voor een onderkomen kiezen dat je desgewenst ruim open kan zetten.
  Als je de twijfels achter je kan laten zit er heel wat potentieel in de types die Joery voorstelt.
  Voeg er een fabrikant aan toe waarvan ik vooral de vorm en de mogelijkheden interessant vind hoewel ik er zelf op dit moment niet mee voor zou kiezen omdat ik mijn ‘hart’ heb verpand aan een trailstar.
  http://www.lightheartgear.com/
  Wilde vooral reageren op de leki wandelstokken. Als de stokken nodig zijn om de shelter op te stellen moeten ze van goede kwaliteit zijn.
  Ik zit voorlopig nog opgescheept met een stel leki”s die volgens het sls (“super lock systeem”) werken maar daar heb ik geregeld last mee. Het zullen de laatste zijn geweest..
  http://www.leki.de/technologie/verstellsysteme
  Nu terug over naar het topic onderwerp.

  Jonbox
  Deelnemer
  Aantal berichten: 6

  Ik vind het enorm interessant om op basis van jullie reacties het internet af te schuimen om het meest geschikte materiaal te vinden, maar de overvloed aan mogelijkheden maakt het er niet makkelijker op…
  Wat betreft de oplossing met wandelstokken heb ik nog steeds mijn twijfels, en ik heb ook schrik om die stokken ergens te vergeten (ik ken mezelf). Maar het is wel boeiend om al die creatieve oplossingen te bekijken die fabrikanten hebben om steeds lichter te gaan trekken.
  Wat betreft mijn tocht: die gaat van Brasschaat naar Assisi. Eerst langs GR’s zuidwaarts naar Reims, dan langs de Via Francigena door de Champagne en de Jura Zwitserland in en over de San Bernardo. Vanaf het begin van de Po-vlakte naar het zuiden tot op de Alta Via dei Monti Liguri, de hele tijd over de Apenijnen langs de GEA om te eindigen met een stuk van de “Franciscaanse voetreis”. Vertrek is gepland voor augustus, dus aankomen einde oktober. Dus door de periode en de hoogte niet echt altijd een warm klimaat, waardoor mijn voorkeur uitgaat naar een “echte tent”. Momenteel ben ik gecharmeerd door de exped vela UL wegens de ruimte, de flexibiliteit en de ventilatiemogelijkheden. Dus als er iemand met deze tent ervaring heeft, hoor ik het graag.

  Merci!

  RonnyW
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Ik heb een minder bekende tent, de mini peak van luxe outdoor. Het is een tipi en je zet hem op met je wandelstok.
  De tent heeft veel ruimte voor 1 persoon, helft om te slapen en in andere helft kun je je spullen goed kwijt en evt koken als het slecht weer is.Afgelopen oktober meegehad naar Noorwegen geen problemen gehad met de wind. Hij weegt ongeveer 1,4 kg wat ik zeer acceptabel vind. Alleen zijn de bijgeleverde haringen aan de korte kant.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.