HOME FORUM Materiaal en techniek Tentstok herstellen

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Er is een scheurtje in een van de tentstokken van mijn MSR tentje. Heeft iemand tips hoe je dit het beste hersteld? Ik heb wat videootjes bekeken maar ik kom er niet echt uit wat de beste oplossing is. Ik schat dat de beste optie uiteindelijk het vervangen van het gedeelte dat gescheurd is. Maar hoe geraak je aan tentstokken van het juiste formaat dan?

  Als er iets makkelijker/goedkoper is hoor ik graag tips!

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1025

  Goede ervaring met https://www.extremtextil.de/en/tent-poles.html

  Heeft een vrij uitgebreid assortiment van aluminium stokken. (Of heb je er een met carbonstokken?) Het is alleen de kwestie, goed te meten wat de diameters zijn (ik vond het zo rap rap niet terug op msr zeker omdat je geen type tent vermeldt. Lengte valt evt ook aan te passen. Daar bestaan ook bussen die over stokken worden geschoven ter versteviging. https://www.msrgear.com/tents/tent-accessories/tent-pole-repair-splint

  Mogelijk kan je ook bij msr gewoon vervangstokken kopen. Dat is na te vragen. Met carbon heb ik geen ervaring.

  FrankB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 231

  Carbon is veel te kwetsbaar. Ik heb ooit na een scheur die stokken vervangen door allu van een overigens goed bevallend koepeltentje, die ik die investering waard vond (behalve dan die luifelboog… die was wat minder kwetsbaar). Dat tape gebruiken wilde ik niet nog een keer meemaken…
  Alles is verkrijgbaar en eventueel op maat aan te passen.

  FrankB
  Deelnemer
  Aantal berichten: 231

  ps als het een scheur in alu betreft: is die niet te vullen met kneedbaar aluminium (of carbon met epoxyhars)? (maar waar hebben we het over als je maar een stuk van de boogstok hoeft te herstellen?, je kunt kant en klare stukken kopen, helemaal niet zo duur, ook in carbon, die je alleen maar op maat hoeft te zagen)

  Linjo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 26

  Beetje laat antwoord. Heb geen tijd gevonden om dit in orde te brengen maar wil dat binnenkort wel doen.

  Het tentje is een MSR Zoid1. Diameter van de stokken is 0.354 inch (8.9916 mm) en materiaal Aluminum DAC Featherlite (specs vond ik op rei.com terug https://www.rei.com/product/682293/msr-zoid-1).

  Ik neem aan dat ik dus de 9mm stokken kan bestelen? ( hier dus https://www.extremtextil.de/en/tent-poles/segments-dac-nsl-featherlite.html)

  Ik zal ondertussen ook eens contact opnemen met MSR. Dank iig voor de info 🙂

   

  ivovm
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1025

  Je zal het goed moeten uitdokteren dat je het juiste tentstoksegment  bestelt, evt moet gaan combineren en mogelijk het stuk moet worden ingekort/verlengd om tot de gewenste lengte te komen. Diameter is maar een element. Daar zijn nogal wat opties mogelijk. (vooral goed kijken hoe de uiteinden eruit zien van de kapotte stok!  Niet alles schuift zomaar in elkaar. Ik vond een foto van een zoid2

  https://cascadeclimbers.com/forum/uploads/monthly_2012_02/4565.jpg.5fc18c54b83f644334afad2c15412652.jpg

  Het lijkt dat de segmenten speciaal gefabriceerd zijn voor msr ) Hopelijk is niet de stok kapot waar er een kromming in zit. Dat is niet zo simpel om dat zelf goed te plooien.

   

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.