HOME FORUM Materiaal en techniek Stuffsack voor Marmot Teton slaapzak

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • Lucius1988
  Deelnemer
  Aantal berichten: 51

  Ik heb deze slaapzak van Marmot http://marmot.com/products/wms_teton in Regular gekocht. Er zat een standaard stuffzak in maat M. Het is echt bijna onmogelijk om deze slaapzak hier in te persen. Zelfs mijn vriend die hierin veel handiger is krijgt het amper voor elkaar gekregen.

  Wat zou de beste optie zijn om te kopen die zo licht mogelijk is qua gewicht? Ik vond deze waterdichte zak: http://www.mountaincrossings.com/product-p/gg%20175.htm maar weet niet of het een goed alternatief is voor de dons, aangezien het niet echt ademende stof is volgens mij.

  boelo
  Deelnemer
  Aantal berichten: 139

  Wanneer je een zak van eVent zoekt, dan kan je goed terecht bij http://www.facewest.co.uk Die berekenen geen verzendkosten, je kan desgewenst in Euro betalen en ik heb goede ervaringen met dit bedrijf.
  De stof eVent laat waterdamp naar buiten door. Maar dat is volgens mij niet eens nodig wanneer je slaapzak niet heel erg nat wordt.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Waarom zou een waterdichte zak ademend moeten zijn?

  Soms gebruik ik geen stuffzak en steek mijn slaapzak gewoon onderaan een grote waterdichte zak die mijn hele rugzakruimte binnenin vult en waar dus heel wat ander gerief ook in gaat. Ik gebruik de dry sacks van Sea to Summit.

  Lucius1988
  Deelnemer
  Aantal berichten: 51

  Gohja, ik ken nu ook niet zoveel van materiaal maar ik heb nogal schrik dat mijn dons wat gecondenseerd geraakt in de tent  en zo bij elkaar zou plakken als hij in de stuffzak zit.

  merci voor de tips trouwens!

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  In of uit een stuffzak, in je rugzak wordt hij hoedanook gecomprimeerd. In de zomer zou je van condens in je slaapzak niet te veel last mogen hebben. Ik denk dat je je iets te veel zorgen maakt. 🙂

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Een gewone stuffsack volstaat voor een slaapzak. Dat hoeft geen drybag te zijn. Bijvoorbeeld deze:

  http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/sea_to_summit_ultrasil_stuffsacks.html

  De 15L versie is de juiste grootte voor je slaapzak.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.