HOME FORUM Wandelgebieden sneeuwschoentocht alpen in november

Tags: 

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • hans brethouwer
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Beste mensen,

  Ik heb eind november een week vrij, moet aan het eind van die week in zuid Duitsland zijn en wil graag hieraan voorafgaand een sneeuwschoentocht, in het westen van Oostenrijk lopen.

  Het is nu uiteraard lastig te zeggen of er dan al sneeuw ligt, maar zijn er mensen die zo vroeg in het seizoen ooit iets vergelijkbaars hebben ondernomen, of tips hebben voor routes? Tent en onbemande hutten zijn beiden een optie.

  Alle gedachten en reacties zijn welkom! Groet, Hans

   

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Hans,

  De condities kunnen inderdaad alle kanten uit. Als er sneeuw valt, dan zal die vaak in poedervorm liggen en is het dus baggeren geblazen met je sneeuwschoenen. Bij grote hoeveelheden moet je bovendien rekening houden met lawinegevaar. De meeste winterhikers gaan pas vanaf februari/maart op stap omdat de condities dan beter worden (compactere sneeuw, ietwat lager lawinegevaar al is dat natuurlijk variabel), langere dagen, minder koud, etc.

  Ligt er een beetje sneeuw dan kunnen paden ijziger worden. Aan de andere kant kan het wel unieke landschappen geven natuurlijk. Zelf ga ik niet op stap in die maanden in het hooggebergte. Joery, alias Den Dzjow, vind al enkele keren in december op stap, maar hij is natuurlijk erg ervaren.

  Welke ervaring heb je al (zowel in zomer als winter)? Heb je kennis van lawinekunde? Kan je omgaan met pikkel en stijgijzers?

  Misschien dat onze workshop ‘wintertrekking’ (23 november) nog net op tijd is?

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.