HOME FORUM Materiaal en techniek Schoenen voor sneeuwschoen tochten

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • bjodes
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 56

  Goedemiddag,

  Wegens steunzolen zijn al mijn schoen een pak kleiner geworden en met zomer sokken lukt het vaak nog net om ze te blijven gebruiken.

   

  Nu voor de winter gebruik ik standaard dikke wollen sokken maar in dit geval lukt dit dus niet meer. Schoenen zijn ondanks de goede staat ook niet echt waterdicht meer dus vandaar de zoektocht naar een nieuw paar.

   

  Ben nu zelf eerder geneigd om naar C – C/D – D schoenen te gaan, grote voordeel is ze vaak wat warmer zijn, de waterdichtheid ook een pak beter is en je ze ook kan gebruiken voor treden in de sneeuw te schoppen en gebruik van crampons is nu mogelijk. Ze zullen wel zwaarder/stugger zijn en dat zal een nadeel zijn in de aanloop naar het gebied maar tijdens het sneeuwschoen wandelen zou dit niet veel verschil mogen maken.

   

  Zijn er nog mensen die voor het sneeuwschoen wandelen overgestapt zijn naar zwaardere schoenen?

   

  Een andere ding dat ik ondervonden heb het totale gebrek aan deftig aanbod in de winkels. Het is of La sportiva, of La sportiva en eens een Millet/Mammut maar das voor eerder op de Mount Everest te gebruiken. Waar zijn blijven de schoenen zoals: Hanwags Friction , Asolo Elbrus, Mammut Magic High, schoen die allemaal goed aangeschreven staan in verschillende tests.

   

  Serrel
  Deelnemer
  Aantal berichten: 75

  Aangezien dit type schoenen een beperkte afzetmarkt heeft in Belgie zijn zelfs gespecialiseerde winkels niet geneigd deze in te kopen in maat 37 tot 46. Na 3 jaar hebben ze twee paar verkocht en zijn de andere “gedateerd”.

  Als je over de grens kijkt, Frankrijk (bijvoorbeeld “au vieux campeur”), of Duitsland is het aanbod groter omdat de afzetmarkt groter is. Maar je moet je maat kennen als je ze via het Web wil kopen en laten afkomen.

  Bij een aantal speciaal zaken kan ze wel laten afkomen op bestelling (met voorschot), incl. As Adventure, maar dan moet je weer je maat en het gewenste model al kennen, want inruilen zit er niet in.

  Karibou in Leuven heeft enkele modellen op stock (Meindl, Lowa, AKU, La Sportiva), andere zaken weet ik niet direct.  En passen moet je die schoenen, want zelfs binnen één merk kunnen de verschillen groot zijn en kan je soms kiezen tussen smalle, normale of brede voorvoet.

  Als je redelijk “normale” voeten hebt: Decatlon heeft de Scarpa Triolet Pro GTX op stock voor een scherpe prijs, maar dan moet je de italiaanse frivoliteit erbij nemen. Als je getten neemt met thermo binnenvoering/neopreen kan je zelfs met het huismerk Simond Alpinism Light model verder (als ze je goed passen, ze zijn smaller dan de Scarpa’s). Die kan je dan ook gewoon in de zomer gebruiken.

  Anders weekendje Parijs of Straatsburg inplannen en naar au vieux campeur gaan.

  Werner
  Deelnemer
  Aantal berichten: 57

  Voor het sneeuwracketwandelen gebruik ik ofwel mijn Hanwag Yukons ofwel mijn La Sportiva Nepal Top Extremes. Die laatste zijn D-schoenen en inderdaad wat warmer en nog een tikkeltje meer waterbestendig. In beide schoenen gebruik ik van die sorbotane inlegzooltjes.

   

  WidW
  Deelnemer
  Aantal berichten: 57

  Onlangs meerdere dagen in de sneeuw gelopen met Salomon Toundra’s. Echt warm, en droge voeten gehouden. Het is meer een schoen voor in de sneeuw en voor in de echte kou. Tot nu toe echt wel tevreden van. Het is niet een schoen voor alpinisme, tredes trappen bijv daar is de schoen erg licht voor. Dus wellicht een optie als je geen alpiene tochten gaat lopen.

  bjodes
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 56

  Bedankt voor de feedback iedereen.

   

  Ivm die schoenen bestellen in het buitenland, ik heb totaal geen idee welke maat ik nu best heb + schoenen kunnen idd nogal verschillen zelfs binnen een merk dus niet echt evident. Om nog maar te zwijgen dat 4 paar laten afkomen een dure grap is en het ook wat aanvoelt als misbruik.

  Sneeuwschoen wandelen durft wel eens in steviger terrein te zijn vandaar dat alpiene schoenen eerder een voor dan nadeel zijn.

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.