HOME FORUM Wandelgebieden PCT

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • dim3nsion
  Deelnemer
  Aantal berichten: 45

  goeiemiddag, iemand al de PCT trail gedaan in Amerika?

  tips of andere info ?

  Arne L.
  Deelnemer
  Aantal berichten: 134

  Hallo Dim3nsion,

  Hoewel ik hem zelf (nog) niet heb gedaan, is er op het wereldwijde web een schat van informatie te vinden over de PCT.

  Begin je zoektocht al eens bij de collega’s van BackPackingLight in de VS: http://www.backpackinglight.com/cgi-bin/backpackinglight/index.html
  Hoewel de meeste artikels betalend zijn, kan je wel gratis rondkijken in de fora. Daar zul je al een arsenaal aan info vinden, volledige paklijsten, tripverslagen, etc…

  De officiële site van de Pacific Crest Trail Association: http://www.pcta.org/

  http://www.yogisbooks.com/pacific-crest-trail/: waarschijnlijk de beste gids die je zal vinden.

  Ik heb enkel weet van een koppel in Oostende die de trail helemaal heeft afgestapt; geen idee of die op dit forum aanwezig zijn. Als ik hun nog eens zie, vraag ik het eens na voor je.

  Eenderhoe: succes.

   

  dim3nsion
  Deelnemer
  Aantal berichten: 45

  jupse Arnel 🙂

   

  thanks zal de sites eens bekijken dit weekend. Zal een projectje worden op langere termijn. Want 3-4 maanden brengt redelijk wat kosten met zich mee 🙂 zowel thuis als ginds maar zal het eens uitdokteren 😉

   

  groetjes

  Arne L.
  Deelnemer
  Aantal berichten: 134

  Drie maanden zou zelfs al vrij ‘snel’ zijn volgens de standaard-normen.

  Hoogstwaarschijnlijk heb je al de  nodige ervaring opgebouwd in Europa? De PCT is wel vrij goed aangeduid, maar hou rekening met de duur, bevoorrading, beren (sommige regio’s vereisen een bear canister, valt te huren ter plaatse) en – blijkbaar – sneeuw. Al is die laatste sowieso moeilijk te voorspellen op lange termijn.

  Voor zover ik weet is het voor ons Europeanen geen evidente trip, vooral niet als je solo gaat. Tenzij je iemand kent in de VS die je kan helpen met bevoorrading.

  Al eens nagedacht over de Appalachian Trail? Is één van ‘de’ drie lange-afstandspaden in de VS en is blijkbaar een stuk evidenter qua bevoorrading (omdat je meer stadjes/beschaving passeert). Is geografisch & klimatologisch wel geheel anders, maar het overwegen waard.
  Zou persoonlijk mijn eerste keuze zijn als ik naar de States trek, ondanks al heel wat ervaring met lange-afstandspaden (zowel on als offtrail) in Europa.

  Debbie
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 1049

  Helen Beckers is een Vlaamse die in Duitsland woont en afgelopen zomer een deel van de PCT heeft gedaan. Ze heeft een blog: http://walkingwomad.com/pct/. Je kan misschien met haar contact opnemen.

   

  Arend
  Deelnemer
  Aantal berichten: 91

  Niet gelopen, maar in de verre toekomst wel van plan. Om alvast in de stemming te komen: https://www.youtube.com/watch?v=LIvyuazEoaw 🙂

  dim3nsion
  Deelnemer
  Aantal berichten: 45

  man man zotte dinges 🙂 wel wat moeilijk als je kindje hebt enz, tzal een plan worden op langere termijn, thanks alvast voor de antwoorden, en hopelijk wordt het plan realiteit in de toekomst.

  grtz

  mtbbart
  Moderator
  Aantal berichten: 16

  Hallo,

  Ik heb al een stukje van het John Muir trail gelopen in Californië door Yosemite National Park. Ik heb thuis ook een gids die het hele John Muir trail beschrijft, wat een zuidelijk stuk van het PCT is. Laat maar weten of je nog meer info nodig hebt.

  Dzjow
  Moderator
  Aantal berichten: 380

  Als niet-amerikaan is het de laatste jaren moeilijker geworden om de PCT (of andere trail waarover je meer dan 3 maanden zou doen) te volbrengen doordat men veel strenger is geworden op het toereiken van nonimmigrant visa’s. Google maar eens op recentere ervaringen voor het verkrijgen van een visum en vooral wat te doen om je slaagkansen te verhogen. De gevolgen bij een weigering zijn ook niet mis. Al een eerste zaak die je dus heel ernstig moet voorbereiden. 😉

  dim3nsion
  Deelnemer
  Aantal berichten: 45

  thanks voor alle antwoorden maar kdenk dat ik het op de lange baan zal schuiven, mits ingewikkeld en qua tijden en visa’s etc wat moeilijk.

   

  thanks

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.